ФК Львів - Дніпро
04 серпня 2008
Перший з двох матчів Дніпра у Львові цього серпня. Окремі представники С-Б-Г приїжджали за день-два до матчу. Проте основна частина прибула в суботу зранку, і тут же наткнулася на львів’ян, які з різних причин пропускали виїзд в Одесу. Знайшли в центрі міста тиху місцину, де було багато свіжого і недорогого пива. Налягли! Через кілька годин під’їхали хлопці з Тернополя, привезли ще свого пива (як то кажуть в Тулу зі своїм самоваром ))). Літра за літрою, і години летіли весело і непомітно.

З рештою у визначений час всі перебрались в Криївку, де на внутрішньому дворику цього закладу відбувалось, а потім і відмічалось весілля двох представників львівського фан-руху. Слова священника, «згоден», «згодна», обмінялись обручками, цьомкни-бомки-обнімульки… І швидко за стіл – треба було відмітити таку подію ( не кожен день в Україні ультраси одружуються). Через деякий час все «весілля» вирушило на стадіон, утворився невеличкий імпровізований фанатський марш з зарядами, атрибутикою і банером попереду колони. На сектор дніпрян пропускали доволі швидко і з мінімальним обшуком. Точну кількість сказати важко, бо там були ще й львів’яни.

Банерна лінія розтягнулась вздовж двох секторів. Були С-Б-Г прапори філіалів (з Рівного і Вольногорська). Фанатіли практично нон-стоп від стартового до фінального свистка. Дуже якісний і злагоджений суппорт, особливо якщо брати до уваги спекотну погоду, яка була того дня у Львові. Заводили сектор через мегафон. Багато пісень і свіжих зарядів… взагалі відфанатіли на доволі високому рівні. З поміж іншого завели перекличку зі стадіоном «Слава Україні – Героям Слава!». Львівська кузьма заряд підхопила миттєво (дресировані, що тут ще сказати? ))).

В перерві матчу двоє хлопців (один зі Львова, один з Дніпра) пішли за пивом… в очікуванні 2-го тайму вирішили прогулятись по периметру стадіону. Коли проходили повз 13 сектор – цікавість взяла своє. Зайшли подивитися, що там і як. Побачили вони приблизно те, чого очікували: група людей віком від 12 до 20 стоїть – п’є пиво. Хлопці не стримались – і зняли синю шматину, яка висіла на огорожі стадіону. Коли ті двоє акціонерів вже піднімались вверх по сходах з групи фанів ФК Львів чулись фрази типу «Ей, куда ви то понесли? Не гоніть – віддайте банер. Куда ви?» Ну оскільки протести цим і закінчились, то банер на 13 секторі висіти більше не буде.

Його почепили на гостьовому, сфотографували, тай зняли, аби лишній раз людям очі не мозолив. Через кілька хвилин прийшло чоловік п’ятеро «основи» з сетору ФКЛ і (увага) попросили віддати банер. Це підняло настрій і трохи розворушило «розплавлений» гостьовий сектор. А потім і забитий гол зарядив публіку. Тому весь матч сапортери провели на одному диханні. Футболісти Дніпра після матчу підходили дякувати фанам за підтримку на такому дальньому виїзді, але в їхню сторону лунав заряд «Это не победа!». Не зважаючи на рахунок 0:1 гра досі залишає бажати кращого.

Потім були масові вписки наніч, літри горілки і відра пива… але то вже зовсім інша історія.

Сектор ФК Львів



Сектор Дніпра