Динамо - Шахтар
28 травня 2009
Матч непримиримих суперників, як і всі матчі 30-го туру, проходив в будній день, турнірного значення не мав ніякого, але при цьому на трибунах було дуже і дуже гаряче. Різного роду негаразди так і не завадили киянам красиво завершити цей сезон і гра була дуже насиченою на події. Основним перформансом матчу став жовто-синій банер ЧЕМПІОНИ. Доволі важко було його встановити так, щоб все трималось, але поставлену задачу було виконано і даний напис красувався на трибунах всі 90 хвилин.

З самого початку заряди пішли на ура і принаймні в першому таймі за голосову підтримку можна поставити "відмінно". Цей матч був останнім для бомбардира Динамо Максима Шацького, тому одразу кілька акцій було підготовано для 16-го номера не зважаючи на те, що на поле він не вийшов. На перилах висіла текстовка "Спасибо, Макс!", трохи далі - друкований банер "Спасибо за твое динамовское сердце!", а в на вихід команд в другому таймі було піднято велике паперове полотно "Истрибитель МАХ-16 - 328 боевых вылетов, 142 сбитых".

Активні переклички між секторами і шиза нон-стоп тривали до забитого голу, а потім на трибунах почалось справжнє пекло. Одразу після голу на 10-му з'являється полотно "Кроты в землю!". Під час слему запалюються файери на всіх чотирьох секторах, 7-й сектор на додачу до файерів палить кілька вроцлавських огнів. В епіцентр вриваються беркути в манішках стюардів зі спробою забрати кількох паліїв, починається заміс, з сусідніх секторів біжать люди на допомогу, але хлопців відбивають і без них.

На 85-й хвилині чудове файер-шоу влаштовує 22-й сектор, чим викликає оплески на трибунах, підрахувати кількість спаленого піро дуже проблемно. Далі більше - на 9-му секторі запалюється десяток вроцлавських огнів і близько двох десятків файерів, одразу ж за ними в хід ідуть 4 сині дими і 2 білі протитанкові шашки. Протитанкові дими не хочуть диміти і створюють метрове полум'я до тих пір поки поки їх не залили водою - лише після цього вони почали диміти як треба. На сектор приїжджає пожежна машина, але пожежників не пускають на трибуну, а вони побачивши що відбувається не сильно то і хочуть лізти у вир подій. Сектор просто в екстазі і заряд нон-стоп триває до фінального свистка.

Цей матч був останнім для Юрія Павловича Сьоміна на посту головного тренера Динамо, він буквально за рік встиг подарувати киянам стільки емоцій, скільки вони не отримували за останнє десятиліття. Зі сльозами на обличчі він прощався з трибунами, а в цей час окутані димом фани підняли аркуші з зображенням тренера і написом "Юрпалыч, спасибо за блины с красной икрой!!!". На перилах непомітно з'явився банер з написом "Сёмин" і зображенням сердця. Футболісти прощаються на кілька місяців, запускаючи на трибуну футболки, Корреа роздягається далі і віддає навіть свої гетри. Дійсно, в свій останній матч на північно-східній трибуні киянам буде що згадати.

За всим цим виром подій з гостьового сектору спостерігали близько сотні донеччан. Абсолютно сидячий сектор візуально так і не видав за весь матч жодного заряду. Варто відзначити лише банер на перилах "Динамо - это, чтобы вы понимали, уже не уровень!". В перерві двоє киян зайшовши на гостьовий спробували банер зняти, але в "перетягування канату" втрутилась міліція і довелось відступити.

З.І. Димові шашки фан-сек'юріті почали тушити лише коли всі гравці покинули поле... при всьому цьому хаосі жодне сидіння не постраждало і жоден файер не полетів на бігові доріжки.

Cектори Динамо



Cектор Шахтаря