Стадіони України: Стадіон "Дніпро" (Дніпропетровськ)
21 червня 2009
Стадіон "Дніпро"
Адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Херсонська, 7 Фан-сектор: 9
Місць: 34 000 Гостьовий сектор: 28
Секторів: 33    
Освітлення: 1500 люкс    
Рік побудови: 2008    
Від редакції: Стадіон було побудовано в 2008 році, він є головною ареною ФК «Дніпро» і на даний момент по праву вважається найкращою ареною в Україні. Тут вже відбулась гра національної Збірної України і фінал національного Кубку. Стадіон можна розділити на дві частини: так звані "холодні" та "теплі" зони. "Холодна зона" - це південна, східна і північна трибуни на бетонних конструкціях. На цих секторах глядачі сидять на індивідуальних сидіннях, що складаються. Усі глядацькі місця вкриті прозорим навісом на металевих конструкціях. "Тепла зона" - це, іншою мовою, VIP-корпус. Сюди входять трибуна для VIP-персон, розрахована на 293 місця, офіси для спонсорів, роздягальні команд, приміщення для лікарського обстеження гравців і суддів, приміщення для проходження допінг-контролю, медпункт, тренажерна зала, сауна з кімнатою відпочинку, басейн, масажні кабінети, прес-ложа, закриті кабіни для теле-і радіорепортажів, музей клубу, ресторан, буфети для коментаторів і персоналу, торговельні точки. На стадіоні дуже гарна акустика - одна людина спокійно може бути почута на протилежній трибуні, не кажучи вже про цілу торсиду. Огляд теж просто чудовий практично з будь-якої точки на трибунах. Великий нахил секторів сприяє візуальному перформансу, але слеми є небезпечними. Крім того ультрас Дніпра вже на кількох матчах підвішували свої полотна до даху. На парканах під секторми досить зручно розташовувати лицьові банери, правда це не стосується кутового гостьового сектору. За воротами знаходиться сітка. Стадіо вже стало прикрасою міста на Дніпрі.


Як дістатись до стадіону:
1. З залізничного вокзалу: До стадіону можна дістатись маршруткою 109 (від Пузатої хати). Якщо перейти на площу Островського, то звідти до арени можна доїхати трамваями 4 та 7. Зупинка трамваю справа від МакДональдсу біля мосту.

2. З автовокзалу: Маршрутка 30 прямує до стадіону "Дніпро". Але краще перейти до залізничного вокзалу, так буде зручніше.

Місто Дніпропетровськ:
Регіон: Дніпропетровська область
Засноване: 1776 рік
Попередні назви: Єкатеринослав, Новоросійськ
День міста: 9 травня
Поділ міста: 8 районів
Населення: 1 019 074     (на 01.02.2009)
Площа: 405,0 км кв
Густота населення: 2 968 осіб/км кв
Водойма: р. Дніпро
Футбольні клуби: Дніпро, Дніпро-75
Від редакції: Поряд з МакДональдсом і іншими фаст-фудами в місті є достатня кількість місць, де можна не дуже дорого але пристойно потрапезувати - розвинена мережа "Пузата Хата" - один з закладів знаходиться прямо поблизу залізничного вокзалу пл. Петровского, 5; рухаючись в центр можна знайти ці заклади в ТЦ "Мост Сіті"; вул. Гагаріна, 23 і вул. Карла Лібкнехта оідразу на перехресті з центральним проспектом К. Маркса. "Дрова" і подібні заклади також не складно знайти в місті.

Щоб скласти своє враження про місто, думаю, приємно буде прогулятися по набережній в центрі міста до парку Шевченко - це улюблене місце прогулянок і відпочинку городян. Надзвичайно широка, довга, із зеленим бульваром по середині, набережна річки Дніпро...

Парк ім. Тараса Шевченка парк поділяють на берегову і острівну частини. Берегова частина: Літній театр, Палац Студентів (колишній Потьомкінський Палац). Монастирський острів. На острів перекинутий пішохідний міст і Канатна підвісна дорога.На острові розташовані: Акваріум прісноводих риб, невеликий Зоопарк, атракціони, декілька водно-спортивних клубів і баз, де можна взяти на прокат човен. У нижній частині острова розташовані пляжі. Так само не залишить байдужими гостей міста парк Лазаря Глоби. Парк є одним із найстаріших в місті. На його території постійно діють атракціони, картинг.

Мальовничі куточки міста:
Набережна Проспект Карла Маркса Парк Глоби
Набережна
Проспект Карла Маркса
Парк Глоби
Історичний музей Парк Шевченка Річковий порт
Історичний музей
Парк Шевченка (острівна частина)
Парк Шевченка (берегова частина)
Вид з лівого берега Троїцький собор Залізничний вокзал
Вид з лівого берега
Троїцький собор
Залізничний вокзал