Арсенал - Металург З. 1:0 (09.07.2010) Прем'єр-ліга. Тур 1
12 липня 2010
На жаль, особливого ажіотажу в жовто-червоно-чорних лавах перший виїзд нового сезону не викликав. П'ятниця - будній день і в результаті в столицю вирушив, кажучи футбольною мовою, «молодіжний склад, посилений кількома гравцями основи». «Бешкетники» традиційно надали перевагу Укрзалізниці, а всі інші закинули свої тіла в два «Неоплани». З обох сторін назбиралося 62 супортери.

У силу того, що аренами Прем'єр-ліги, виявляється можуть бути майже шкільні стадіони на півтори тисячі глядацьких місць, банерну лінію запорожців у матчі з Арсеналом представили всього три невеликих полотна. Ну і традиційно на гастенблоці не обійшлося без «фірмових» запорізьких стягів і барабана. «Шизіли» запорожці на «четвірку з мінусом» - спека, кількість-енд-якість та й залишає бажати кращого гра «Металурга»...

З «приколів» матчу-відкриття варто виділити безперервний глум запорожців над одним з лайнсменів матчу. Перед грою з цим «боковим», на думку більшості приїжджих, була досягнута домовленість про правильне суддівство. Зі своїм завданням арбітр на лінії не справлявся - за що регулярно отримував зауваження, підколи і навіть гроші (в кількості пари гривень) на свою адресу. Причому, практично в обличчя - ось вона перевага суто футбольних стадіонів!

Трохи спантеличив гостей Києва і перформанс супортерів господарів. Присвятивши трагічно загиблому тренера «Арсеналу» від душі намальований портрет (шарж, карикатуру), вони кинули запорожців в ступор: «О, боже, хто це?». Більшістю голосів переміг варіант «Та мабуть негра нещодавно в Києві скіни вбили».

Після фінального свистка арбітра, який зафіксував поразку Металурга, запорізьких ультрас за підтримку вважали за потрібне подякувати тільки Коваль, Невмивака, Тейку і Каськов. Причому, знову ж таки плюсик суто футбольним аренам - будь-який бажаючий міг запросто поручкатися, пообніматись і навіть побалакати з кумирами.

Втім, кумирів швидко від шанувальників відірвали - треба ж було здійснювати черговий крос по стадіону. Втім, ті, хто це придумав так само не залишилися без уваги запорізьких ультрас - легкоатлет Зайцев, спортдир Гуревич і іже з ними були піддані обструкції. Більш-менш цензурним в цей момент, мабуть, був тільки клич: «Зайцев, повертайся в легку атлетику!».

Cектор Арсеналу



Cектор Металурга