Динамо - Арсенал 2:0 (11.05.2011) Кубок України. 1/2 фіналу
13 травня 2011
Офіційна позиція фанатів "Динамо" Київ з приводу подій, що сталися на матчі півфіналу Кубка України "Динамо" Київ - "Арсенал" Київ

Сьогодні, під час матчу ми не підтримували нашу рідну команду "Динамо" Київ протягом 80 хвилин. Це рішення було прийнято перед початком матчу у зв'язку з тим, що після гри з Шахтарем в Чемпіонаті Україні навколо наших секторів 20 і 21 були виставлені стюарди та процес потрапляння на наші сектора був зроблений максимально складним. Деякі люди не змогли потрапити на сектор по придбаних квитках, їм було відмовлено у вході на сектор і пред'явлені звинувачення, ніби вони заходять за чужим квитком.

Наскільки нам відомо це пов'язано з тим, що на матчі з Шахтарем на початок поєдинку на наших секторах було набагато більше людей ніж проданих квитків. Ми не сперечаємося - вхід на стадіон повинен відбуватися чітко за придбаним квитком на матч. Але ж ніхто не забороняв людям з сусідніх секторів переходити на 20 і 21, на наші сектора квитки реалізовувалися через наших людей, багатьом було простіше просто купити квиток у касі, яка працювло кожен день, а не тільки "в обумовлений час, в обумовленому місці". Тим більше ми самі просили бажаючих з сусідніх секторів стати на наші сектори 20 і 21, щоб реалізувати задумане шоу на початку матчу проти гірників.

Виникає питання: навіть якщо хтось примудряється потрапити на стадіон без квитка, то чому якщо у певних структурах клубу не можуть нормально організувати роботу, то обов'язково необхідно зігнати якомога більше стюардів, які в свою чергу абсолютно не розуміють тонкощів роботи на стадіоні, на НАШІ сектору?

Організуйте нормальну роботу людей на пропускних пунктах на підходах до стадіону і необхідність у такій кількості стюардів безпосередньо на секторах стадіону відпаде. Все це свідчить лише про непрофесіоналізм або небажання нормально працювати, а також взаємодіяти з фанатами. Адже люди, які працюють у клубі і забезпечують безпеку, контроль проходу людей на стадіон і сектори, чудово знають, які у фанатів відносини зі стюардами. До цього їх роль виконували найняті спортсмени, які грубою фізичною силою намагалися «вчити» нас прямо на наших секторах, як треба вести себе на стадіоні. Працювали вони (якщо це можна так назвати) і на інших секторах в якості охорони і деякі їхні подвиги (побиття людей на стадіоні) навіть показали німецькі телеканали, у сюжетах про Євро-2012 в України. Мабуть цих людей хочуть повернути на стадіон ті ж зацікавлені особи з клубу, створивши ілюзію постійної небезпеки, яка виходить від фанатів на секторах 20 і 21. Інтерес там і фінансовий, так як з кожного такого "стюарда" в кишеню їм йде певна сума.

Певних людей в клубі, у яких ми як більмо на оці, мабуть не хвилює, що завдяки таким «професіоналам» як вони популярність і підтримка простих киян Великого Клубу Динамо Київ впала - нижче нікуди.

Протест так би і пройшов - без єдиного заряду за 80 хвилин, та ось тільки стюарди спровокували бійку в першому таймі, намагаючись затримати одного фаната без видимих ​​на те причин. Стюарди само собою не були готові до того, що за людину можуть заступитися його друзі, звичайно, адже ті, хто їх ставив не думав головою або спеціально не хотів «думати», і частина людей в манішках втекла, а частина зістрибнула з сектору.

Ми не виправдовуємо людей, які повелися на провокації і почали бити стюардів. Група людей, яка намагається тримати сектори 20 і 21 під контролем (а це близько 1000 осіб, а іноді і більше) не може контролювати геть усе і відповідати абсолютно за всіх. Ми просто хочемо сказати, що дії зі стюардами на наших секторах і деякі інші дії із «забезпечення безпеки» на цьому матчі - вершина дурості і непрофесіоналізму.

Як пояснити те, що саме під наші сектору була стягнута в результаті практично вся охорона стадіону? Хоча ситуація взагалі не вимагала цього. Як пояснити ситуацію, коли в другому таймі на секторах 9, 11 і секторах вболівальників Арсеналу ситуація загострюється, що було видно неозброєним поглядом, і вболівальники Динамо з тих секторів недвозначно стали переміщатися в бік вболівальників Арсеналу, а у нас на секторах все продовжували сидіти і дивитися футбол - під наші сектора були зігнані загони Беркута?

Невже ми за останній час не довели, що ми - цілком адекватні люди і можемо нормально вести діалог з людьми з клубу і гідно поводитися на стадіоні? Також у нас питання: хіба це проблема, якщо людина купила квиток на 22 або 23 сектор і хоче перейти на 20 або 21 сектора при тому, що проблем, що він зайняв чиєсь місце - ні? У той же час людей з клубу, які зараз так завзято намагаються ставити нам «палки в колеса», роками не хвилювало те, що на стадіоні не проблема - купити квиток на сектори за ворота і перейти в центральний сектор.

На цьому матчі протягом 80 хвилин ці люди отримали те, що хотіли. Команду Динамо намагався підтримувати «кишеньковий» фан-клуб, уболівальників "Арсеналу", 90% яких прийшли підтримати «улюблену команду» за 50 гривень (це ні для кого не секрет - оголошень з пропозицією підтримати Арсенал у цьому матчі за гроші вистачало в Інтернеті), зібралося майже стільки ж, як і людей, що переживають за Динамо, а стадіон традиційно вже не було заповнено.

Це не протест проти команди і клубу в цілому. Це протест проти дій окремих людей, які намагаються заважати фанатам Динамо Київ з секторів 20, 21 нормально підтримувати свою команду. Все це відбувається на тлі постійно напівпорожнього стадіону Динамо, який не заповнюється вже і на матчах з Шахтарем.

Фанати «Динамо» Київ
Сектори 20,21.

Така заява вийшла після матчу від ультрас столичного Динамо, і вона в принципі поверхнево описує всі події поєдинку - півтора десятки матчів кияни самі слідкували за своїми секторами, а тут клубу вздумалось повернути стюардів з усіма витікаючими наслідками. Як тільки стюарди почали бикувати - їх з сектора повикидали. Чудовий привід вийшов для журналістів роздути скандал на рівному місці, хоча краще так, ніж терпіти повну зневагу зі сторони далеко не останніх людей в клубі.

Фан-клуб поводив себе далеко не ідеально, фаєри і дими, щось позаряджали і спробували наблизитись до сектора Арсеналу, що стало чудовим приводом привести Беркут і поставити його на бігові доріжки перед 20(!) сектором.

Фанати Арсеналу взагалі викликали лише посмішку. 3 сектори, більшість з яких "за бабло" звуку практично не видавали, а після піротехнічного шоу (хоч щось було непогано) з трьох секторів раптово залишився лише один.

Останні 10 хвилин просто неймовірна по звуку шиза з боку киян і після гри практично вся команда підходить до секторів під табло.

Cектори Динамо



Cектори Арсеналу