АІК - Юргорден 0:1 (19.09.2011) Чемпіонат Швеції. Тур 26
22 вересня 2011
У понеділок ввечері відбулося відоме дербі Стокгольма між командами АІК та Юргорден. Ультрас обох команд влаштували акцію протесту проти шведської федерації футболу (SvFF), ЗМІ та політики. У цей вечір всі прихильники столичного футболу віддали належне для футбольної культури Швеції.

Матч розпочався з 10 хвилинного мовчання фанів. На стадіоні було чутно навіть удари ногою по м’ячу. Зазвичай все відбувається навпаки, але у цей день ультрас підтримали і звичайні вболівальники у знак протесту проти сучасного футболу.

Через 10 хвилин на трибунах з’явилися підготовані перформенси і почалася шиза. На початок другого тайму фани AIK і Юргорден влаштували массове спалення всього, що було! Варто зазначити, що лише кілька тижнів тому були прийняті нові правила, за якими суддя міг скасувати матч через запалення піротехніки всередині стадіону. На цей раз всі гравці повинні були покинути майданчик ще раз, але може краще насправді скасувати це дербі? Через 10 хвилин гравці повернулися закінчити матч.

Фани обох команд не хвилювалися про результат в цьому матчі, набагато важливіше для них те, що вболівальники перемогли в цьому матчі 1-0 проти шведської федерації футболу! В цілому 120 фанів було арештовано того вечора.

Сектори АІК



Сектори Юргордена