Фан-турнір на честь 25-ти річчя херсонського фан-руху
06 травня 2012
В кінці квітня в Херсоні пройшов фан-турнір з міні-футболу на честь 25-тиріччя херсонського фан-руху. В гості до фанатів «Кристала» приїхали фанати з таких команд: «Металіст» Харків, «Чорноморець» Одеса, «Металург» Запоріжжя, «Кривбас» Кривий Ріг та СК «Каховка». Решта запрошених, в тому числі й з-за кордону, через проблеми з квитками на потяги, і з деяких інших причин, на жаль, приїхати не змогли.

Взагалі-то, 25 років «кавуновому» руху виповнилося ще в минулому році. Саме в 1986 році з'явився фанатський сектор, і з того року херсонці ведуть свою історію. Але через невизначеність з клубом, а також через бардак, який твориться в самому русі Кристалу, святкування вирішили перенести. Досвід проведення фан-турнірів у херсонців вже був. Близько десяти років тому в Херсоні проводився подібний захід. Але, тим не менш, хотілося його провести на більш високому рівні. Думаю, господарям це вдалося, і приїжджим хлопцям все сподобалося.

Початок святкування 25-річчя, в Херсоні почалося ще в березні, коли серед фанатів «Кристала» був проведений турнір зі змішаних єдиноборств. Але хотілося пограти ще й в добрий старий футбол. Все-таки, «футбольні фанати»! Активом двіжу став розроблятися план заходу, до самого турніру з міні-футболу були виготовлені святкові рози, футболки, значки й наліпки.

Два дні, 29 та 30 квітня команди грали в футбол і жорстко трешили. Справжній Old School! Тепла погода, дружня атмосфера, красиві херсонські дівчата не давали нудьгувати учасникам. Єдине, що не сподобалося, так це присутність на майданчику і навколо нього людей у ​​формі і без форми... Чи то перед Євро, чи то через вибухи в Дніпропетровську, влада вирішила перестрахуватися.

Якщо говорити про сам футбол, то в турнірі взяло участь 10 команд. Чотири приїжджі і команда «херсонських стариків», склали першу групу. У другій грали п'ять херсонських команд, що представляли різні угруповання і трибуни. Після групового етапу були чвертьфінали ну і далі на виліт. У першому півфіналі, в післяматчевих пенальті, Запоріжжя виграло у людей стариків Херсона. В другому - херсонська команда «Центральна трибуна» виграла 3:1 у Одеси. У матчі за 3-е місце перемогли одесити, а у фіналі у впертій боротьбі, в серії післяматчевих пенальті, Запоріжжя перемогло «Центральну трибуну» 2:1, і стала володарем головного кубка.

На завершення святкування був запланований банкет, на якому під бурхливі овації були вручені переможцям і призерам три кубки, а так само знайшли своїх володарів п'ять індивідуальних призів.