Україна - Македонія 1:0 (12.10.2014) Відбір до Євро-2016
13 жовтня 2014
Як завжди, величезний ажіотаж викликав у Львові та околицях матч збірної. І те, що стадіон буде заповнений, було зрозуміло ще задовго до початку. Величезний затор на вулиці, яка веде до стадіону, і море людей в Ашані, оскільки це єдине місце, де можна провести час перед матчем. Львів досить високо підняв планку підтримки збірної, і всі звикли очікувати тут високого рівня автоматично. Можливо, саме цей фактор став причиною того, що для багатьох очікування не справдились. Повний стадіон - не завжди запорука якісного супорту.

Принаймні, в автора цих рядків враження від підтримки на вчорашньому матчі скоріше негативні, ніж позитивні. Матчі збірної у Львові стали святом для кузьми. З позиції фаната це видовище виглядає не так файно.

Ще задовго до стартового свистка на фанатському секторі за воротами кинулась в очі просто величезна кількість всілякого шлаку. Як воно сюди потрапило в такій кількості, я не знаю, але одразу ж стало зрозуміло - це вплине на якість шизи в цілому. Знову з’явились персонажі, які з квитком в руці шукали своє місце, і знову довелось пояснювати, що тут посидіти не вийде. Звичайно, кузьма і раніше потрапляла на фан, але минулі рази це якось не було так масово.

Стандарні теми, переклички з центральними трибунами традиційно йшли нормально, а от пісні, звичайно ж, тонули в монотонному гулі. Вже другий відбірковий цикл УФІ продовжує свій "креатив" із жовто-синіми картонками з рекламою фірми "Winner" на звороті. Якби верхні яруси тримали сині, а нижні - жовті, і на всьому стадіоні утворювався б синьо-жовтий прапор, то це ще було б більш менш. А так здалеку все це зливається в одну кашу. Ну в УФІ думають, що це дуже круто, і вже другий рік підряд не можуть додуматись ні до чого іншого. Навіть крутіше, ніж велетенська футболка з написом "Adidas".

Традиційно було присутнє піро. Фаєра, петарди, стробоскопи. В другому таймі, коли в декількох метрах від голкіпера збірної Македонії вибухнула петарда, суддя зупинив матч. Диктор по стадіону декілька разів повторив, що матч під загрозою зриву, але гру поновили. Окремо слід сказати пару слів про банерну лінію - козирне місце на перилах займали зображення українських батальонів, що зараз воюють на сході. Традиційні банери міст розташовувались вже збоку від цих банерів. Хтось розтягував напис "Crimea is Ukraine", хтось спалював тряпку півнів - вже звична картина для українських реалій.

В цілому, атмосфера була дуже доброю. І Україна просто не могла не виграти. Після матчу команда подякувала фанатам з відстані. Ближче підійшов тільки Кучер. Федецький також підійшов впритул до фан-трибуни і тричі зарядив в мегафон "Слава Україні". Щодо гостей з Македонії, то їх помічено не було.

Фото та відео фанатських секторів