Позиція фанатів Чорноморця стосовно перенесення матчу з Металістом
21 листопада 2014
Фанати одеського Чорноморця опублікували офіційну заяву стосовно перенесення матчу Металіст - Чорноморець на весну:

Шановні друзі, вболівальники, фанати футболу! Створення проблеми навколо гри одеського «Чорноморця» і харківського «Металіста» цілком і повністю лежить на совісті одеських правоохоронців. Це на їх вимогу матч був перенесений з нашого міста (причому, вже не перший раз).

Ми, Фанатський рух Одеського «Чорноморця» ОФІЦІЙНО заявляємо, що до нас ніхто із співробітників ГУМВС в Одеській області не звертався, щоб зрозуміти і розібратися в ситуації. Вся інформація про так звані можливі безлади в Одесі є неправдивою і надуманою. Футбол - захід загальноміський, і ми вважаємо, що не треба було позбавляти людей свята, говорячи про міфічні заворушення.

Ми - адекватні люди, ми - громадяни своєї країни, ми любимо своє місто і чудово розуміємо, в який час ми живемо, і що відбувається в Україні. Ми не збиралися проводити будь-які заходи, марші та інші радикальні дії в нашому місті в день цього матчу. Ми вже з 13-го лютого не проводимо такі заходи по Україні, всім відомо спільне рішення всіх українських ультрас про припинення будь-яких провокаційних дій по відношенню один до одного. Крім того, ні про які бійки між одеськими та харківськими «ультрас» мови не може вестися апріорі, зважаючи на всім відомі дружні і навіть братні стосунки між одеситами та харків’янами.

Отримання такої «серйозної» інформації нашими правоохоронцями певною мірою говорить про рівень компетенції працівників, які відповідають за ці ділянки. Про це не нам судити, але... Ми, фанати Чорноморця - за порядок і проти свавілля. Більше того, наші "ультрас", за погодженням з клубом, вже більше року забезпечують порядок на 20-му секторі стадіону (фан-сектор) і готові під час проведення будь-якого матчу допомагати у забезпеченні порядку на всьому стадіоні, якщо в цьому буде необхідність. Сил для цього у нас вистачить.

Виходячи з усього вищесказаного, нам незрозуміле і неприємне рішення обласного УВС про необхідність перенесення матчу. Досить «вішати на нас всіх собак», тим більше, прикриваючись нашим можливим «бєспрєдєлом», придумувати всілякі загрози і передумови до масових заворушень. В цей тяжкий час ми відкриті і готові до співпраці щодо забезпечення порядку і безпечного проведення футбольних ігор в нашому місті.


Нагадаємо, що спочатку гру Металіст - Чорноморець було перенесено з Харкова до Одеси через загрозу терактів. А пізніше МВС в Одеській області заборонило проводити гру і в Одесі, посилаючись на можливі сутички між фанатами цих двох клубів. Тепер гра відбудеться у весняній частині чемпіонату.