Благодійні аукціони українських ультрас
06 січня 2015
Українські футбольні фанати були однією з основних сил революції. Зараз, під час війни з російськими окупантами, фанати не залишились осторонь, сотні ультрас без коливань відправились на передову. А ті, хто залишився, роблять все можливе для того, щоб допомогти своїм побратимам. Причому ультрас вигадують найрізноманітніші способи, де роздобути кошти для придбання амуніції бійцям. Одним з найбільш розповсюджених способів стали благодійні аукціони. Перші аукціони з’явились ще півроку тому. Мабуть, буде справедливо сказати, що ідея таких аукціонів належить фанату із Запоріжжя, але починалось все з лотів, не пов’язаних з футболом. Зараз фанати майже кожного клубу збирають кошти на допомогу бійцям подібним чином, а потім звітують про те, як вони їх витратили.

Благодійні аукціони дали можливість багатьом зробити свій внесок для підтримки української армії та добровольчих батальйонів. Будь-хто може долучитись до цього, зробити ставку і позмагатись за лот або передати щось, що буде виставлено на аукціон. Фанати передають свої колекції стікерів, роз, стафу та інших речей, пов’язаних з футболом та колекціонуванням. Часто можна знайти досить рідкісні та унікальні речі - медалі, автографи, ігрові футболки гравців. Нерідко зустрічаються і «подаровані» опонентами рози та банери, які дуже довго зберігалися у шафах фанатів. Одним словом, допомагати армії стало не тільки корисно, а й цікаво... тому долучайтесь, якщо ще не встигли!

Список аукціонів, які влаштовують фанати:

Благодійний аукціон луганських ультрас
Серед лотів можна знайти багато стафу, зокрема Зорі та маріупольського Металурга.



Благодійний аукціон ультрас Дніпра (Вільна допомога)

Благодійний аукціон від запорізьких фанатів
Один з найстаріших і найбільших аукціонів, дуже багато ігрових футболок різних клубів.



Благодійний аукціон від Ультрас Олександрія

Благодійний аукціон від Ультрас Динамо Київ в ВК
Благодійний аукціон від Ультрас Динамо Київ в ФБ
Мабуть, найбільший аукціон на даний момент. Причому організатори проводять його паралельно у ВК та у Фейсбуці, і лоти не перетинаються...



Благодійний фан-шоп від Ультрас Ворскла
Благодійний аукціон від Ультрас Ворскла
Фанати Ворскли також мають дві сторінки: одна - повноцінний аукціон, друга фан-шоп, який виготовляє фанатський стаф і продає його, а прибуток відправляє на допомогу воякам.



Благодійний аукціон від Ультрас Карпати Львів
Свого часу фанати Карпат пішли ще далі, окрім лотів вони пропонували придбати побачення з лідерами двіжу... але та тема якось швидко зійшла нанівець.

Благодійний аукціон від Маріупольських фанатів



Благодійний аукціон від Ультрас Чорноморця

Магазин від Ультрас Шахтаря (Moles Shop)
Магазин продає помаранчево-чорний стаф, але при цьому деякі речі виставляє і у вигляді лотів.

Благодійний аукціон від Ультрас Металіста
На даному аукціоні можна зустріти найрізноманітніші колекції стікерів.

Благодійний аукціон від Ультрас Буковини

Благодійний аукціон фанатів Металіста Куп’янськ

Якщо раптом сталось так, що ми забули внести ваш аукціон до списку - будь ласка, зв’яжіться з адміністрацією. І хороших всім торгів!