Інтерв’ю з фанатом Зірки Кіровоград (Вулкани)
21 січня 2016
Ще одне невеличке інтерв’ю на нашому ресурсі: на питання редакції відповіда фанат з Кіровограду, він представляє рух Вулкани (Howl Volcano Firm), що вболіває за Зірку. Відзначимо, що це дуже цікавий рух, який посідає далеко не останнє місце у Першій лізі. Сама ж банда створена ще далекого 1996-го року, і є однією з найстаріших в Україні на даний момент.

- Розкажи про себе. Чим займаєшся у повсякденному житті?

Всім привіт. Мене звати Олексій. У повсякденному житті я навчаюсь та працюю.


- Чому у вас два сектори? Чи не думали ви про об’єднання, за прикладом фанатів Металіста?

Так склалося історично, що жовто-зелений сектор завжди був вірний традиційним кольорам і емблемі клубу, не дивлячись на довгий час відсутності «Зірки». Наші «сусіди» по стадіону з’явились як фан-клуб, який підтримував команду з новими кольорами, емблемою та іншим. «Традиції понад усе» - це не порожній звук для нас. Якийсь час ми намагалися існувати разом, але величезна кількість розбіжностей в політиці підтримки клубу і в ОФ так і не дали нам реалізувати цю ідею.


- Як давно ти ходиш на сектор? Як все починалося?

Я ходжу на сектор близько шести років. Перший раз відвідав домашній матч з однокласником, який привів мене на сектор і з яким ми досі залишаємося в темі.

- Які стосунки між фанатами і гравцями клубу?

Відносин ніяких немає. Ми зрідка можемо прийти на тренування перед важливим матчем і поговорити з гравцями, але чудово бачимо їх апатію щодо цих розмов. Особисто я бачив наших «спортсменів» з віскарем і кальяном після ігор, тоді з’являється бажання не говорити з ними, а дати лящей.



- Чи можеш ти прокоментувати інцидент з побиттям міліцією фанатів Карпат під час кубкового матчу?

П’яна кузьма на сусідніх від львівських хлопців секторах почала кидати в них пляшки і кричати. Звичайно, львів’яни зреагували, і цей конфлікт прибігла «вирішувати» беркутня, яка, до речі, навіть шеврони не міняла. Ну а далі розповідати немає сенсу, всі ми прекрасно знаємо, що таке «беркут», і як ці тварини працюють.

- Чи вважаєш ти доречним проведення ОФ зустрічей під час перемир’я?

Вважаю, що "окололіс", як для молоді, дуже корисний навіть у такий час. Нехай загартовують характер.

- З якими рухами ви дружили і з якими ворогували до перемир’я?

Дружби, окрім як на рівні особистих контактів, ніколи не було ні з ким. А ворогували з ПФК Олександрія, з Арсеналом Біла Церква, з Чернівцями, гарячі відносини були з Вінницею.


- Що скажеш з приводу київського Арсеналу?

Якщо говорити про політичні погляди, то тут все ясно - ліваки завжди будуть принциповим опонентом для всіх. Але я вважаю, що поки йде боротьба за цілісність і незалежність нашої країни, то ці субкультурні поділи - повна дурість. Арси були на Майдані, вони ж зараз на сході, як і праві хлопці.

- Хлопці з вашою трибуни теж воюють на сході, можеш розповісти про них?

Так, представники жовто-зеленої трибуни воюють на Сході у складі різних підрозділів ЗСУ. Ми допомагали, чим можемо, і продовжуємо це робити. На кожній домашці, за допомогою наших друзів з кіровоградського «Сокола», ми збираємо гроші, на які потім і закуповується допомога для наших Воїнів.

- Згадай найкращий перфоманс, зроблений вашим рухом.

Я вважаю, що це перф на одній з домашек, коли ми приймали Олександрію. Великий текстовик зі словами з Гімну України і полотно, на якому зображені козаки.


- Нещодавно свій день народження відзначала контора HVF. Пару слів, якщо можна, про цих хлопців, і подію взагалі.

День народження відзначали у вузькому колі, з хлопцями, які вже не перший рік у справі. І після цього ще раз відсвяткували на крайній домашці, згадуючи старі часи, одяглися в шмот і розсікали з вінками і компасами. Був угар, пісні, привітання від решти хлопців. Все пройшло дуже круто.


- Чи поділяється ваш рух на ОФ та ультру? Або всі займаються і тим, і тим?

Поділ є: певні люди займаються організацією перфу, збором на це коштів і реалізацією всього задуманого, інші ж тренуються і рубаються. Але буває, що люди з ОФ допомагають своїми ідеями творчій групі, і навпаки. Я, наприклад, можу допомогти у написанні зарядів або придумати слогани для перфу.

- Чи займається ваш рух іншими заходами та акціями, крім футбольних? Наприклад, турніри, тренування, прибирання та допомога громадськості.

Основним нашим заняттям, як і у багатьох рухів, є збір коштів для наших фронтовиків. Ця ідея може втілюватися різними способами, в тому числі акціями, турнірами і т. д.


- Який найсильніший, на твою думку, двіж серед команд першої ліги? В плані околофутболу, і по ультрі.

По ОФ пальму першості віддам Миколаєву, стосовно ультри - важко відповісти, оскільки не особливо за цим стежу.