Фінал Кубку України + Перша ліга. Тур 28 + Друга ліга. Тур 24
25 травня 2016
Через брак матеріалу ми трохи затримали щотижневий огляд українських трибун, але врешті решт вирішили більше не чекати й публікувати те, що є. Оскільки Прем’єр-ліга вже закінчилась, вся увага тепер прикута до Першої та Другої ліги, а також аматорів. Загалом, у Першій лізі є на що подивитись, деякі рухи іноді показують хороший рівень підтримки. З Другої ліги матеріалу дуже мало, а щодо аматорів - то традиційно виділились фанати Металурга. Також в ці дні відбувався фінал Кубка України, який ми не могли пропустити і не згадати у нашому звіті.

КУБОК УКРАЇНИ. ФІНАЛ

Зоря - Шахтар 0:2 (21.05.2016)
За останні кілька років фінал Кубка України був не такий, як завжди, втім, і не таким видовищним, як ми звикли. Звичайно, варто відзначити гарну гру Зорі, та нас більше цікавлять фанати, котрі протягом всього сезону були вимушені дуже скромно себе поводити, щоб не створювати зайвих неприємностей керівництву, а в результаті і собі. На цю гру луганчани з’їжджались з усієї України та підготували перф - чудовий банер на банерну лінію. На жаль, велику кількість піротехніки чорно-білі так і не змогли пронести, втім яскравим піро вони таки порадували своїх гравців. Фанати Шахтаря також розуміли, що це їх остання гра в цьому сезоні, треба й їм якось себе проявити. Тому не обійшлось без піро і на секторі гірників. Також один з фанатів Шахтаря зробив пропозицію своїй коханій, від якої неможливо було відмовитись. Там паче, банер тримали гравці донецької команди.
Фанати Зорі
Фанати Шахтаря


ПЕРША ЛІГА

Миколаїв - Суми 3:1 (20.05.2016)
Як ми розуміємо, більшість фанатів Миколаєва в день матчу поїхало до Києва на багатотисячний марш «Вимоги нації», але на гру все ж таки завітало декілька чоловік, які залишились в місті. Втім, схоже, сектор був без банерів. Також приїхали підтримати своїх і двоє сумчан.
Фанати Миколаєва
Гостьовий сектор

Динамо-2 - Гірник-Спорт 1:1 (21.05.2016)
Оскільки основна команда пішла на відпочинок, очікувалось, що частина фанатського руху киян буде активно підтримувати Динамо-2 протягом останніх матчів сезону. Але вийшло все трохи не так, бо зібралось на столичному стадіоні не так багато людей, якщо порівнювати з рухом Динамо, та й активність супорту була не дуже. Скоріш за все, хлопці прийшли порозважатись та побайдикувати, а не підтримувати другу команду. Втім, скоро такої можливості у них може не стати - Інтернетом активно ходять чутки, що Динамо-2 може не заявитись на наступний сезон через недоцільність існування команди. На гостьовому секторі було двоє фанатів з Горішніх Плавнів.
Фанати Динамо
Фанати гостей

Полтава - Оболонь 1:2 (20.05.2016)
До Полтави завітало 15 фанатів Оболоні. На виїзді кияни проявили себе трохи активніше, ніж зазвичай, хлопці навіть запалили декілька фаерів. Фанатів Полтави, здається, трохи побільшало, тож підтримка була теж гарна.
Фанати Полтави
Фанати Оболоні

Десна - Тернопіль 1:1 (21.05.2016)
Підтримати Тернопіль на виїзді приїхало 15 фанатів. Не залишилась без підтримки і Десна. Цікава взагалі вийшла ситуація, бо у Десни був ще другий сектор, який всі пам’ятають під назвою «Парни СС», цього разу деякі з них одягли футболки зі свастикою та розмістились на протилежному боці стадіону, що не могло не викликати бурхливої реакції від керівництва клубу. А після матчу вони заявили, що більше підтримувати Десну не планують через утиски з боку керівництва, тому будуть шукати якусь альтернативу.
Фанати Десни
Фанати гостей

Краматорськ - Зірка 0:2 (20.05.2016)
До Краматорська чомусь дуже рідко хтось пробиває виїзди, а якщо і є бажаючі, то їх зазвичай дуже мало. Ось і цього разу підтримати свою команду приїхало всього 6 фанатів Зірки. Фанати Авангарду підготували текстовик, присвячений своїм друзям з банди ISF, адже їх команда виходить у вищу лігу, тому ймовірність ще однієї зустрічі з Авангардом дуже мала. Не забувають хлопці також про свого загиблого побратима Степана Чубенко.
Фанати господарів
Фанати Зірки

Геліос - Гірник 2:1 (21.05.2016)
Фанати Гірника, яких не дуже серйозно сприймає фанатська спільнота, активно підтримують своїх не тільки вдома, а й на виїзді. 6 людей у Харкові. Маємо ще також лише кадр з трансляції, на якому видно фанатів Геліоса. Якщо хтось хоче, може подивитись матч та послухати, як заряджали фанати протягом всієї гри.
Фанати Геліоса
Фанати гостей


ДРУГА ЛІГА

Барса - Буковина 0:1 (20.05.2016)
Сучасна тенденція… декілька годин ми шукали хоч якусь фотографію з цього матчу, але знайшли лише цю. Двоє фанатів Буковини на виїзді.
Фанати Буковини

Кристал - Скала 2:2 (20.05.2016)
Троє фанатів Скали пробили виїзд до Херсону. Фанати господарів традиційно всі в білому. Більше нічого цікавого не було.
Фанати господарів
Фанати Скали

Інгулець - Реал Фарма 0:0 (20.05.2016)
Важко сказати, чого досяг саме цей рух, але сподіваємось, що в майбутньому сезоні вони зможуть дуже гарно себе проявити.
Фанати господарів


АМАТОРСЬКИЙ ЧЕМПІОНАТ

Нива Т - Агробізнес 0:0 (21.05.2016)
Як і під час участі у чемпіонаті Першої ліги, фанати Ниви регулярно і дуже віддано підтримують свою команду. Гадаємо, що хлопці готують щось на завершення сезону, а зараз поки використовують на всю свої голоси.
Фанати Ниви

Колос Хлібодарівка - Металург З 1:2 (21.05.2016)
Фото з фанатами Металурга, що їдуть у ковші, розлетілось інтернетом, його публікували навіть на іноземних ресурсах. Але ми знаємо, що це не вершина можливостей українських фанатів. Фанати Металурга стають все більш активними і в традиціях, так би мовити, старої школи підтримують свій клуб. Можливо, це не зовсім так, але, здається, у нинішньому стані фанати Металурга почувають себе краще, ніж коли грали у ПЛ.
Фанати Металурга

Балкани - Кривбас 8:0 (21.05.2016)
Кривбас не залишається без підтримки на виїзді. Втім, їхати на такий дальній виїзд і дивитись, як програє твоя команда з таким розгромним рахунком - задоволення досить специфічне.
Фанати Кривбасаа