Золотий сезон 2015-2016
10 червня 2016
Сьогодні ввечері стартує Євро-2016 і вся увага фанатів цілий місяць буде прикута до цього турніру. Тому зараз найбільш підходящий час, аби остаточно завершити з підсумками сезону, що минув. А мова піде про таку штуку, як Золотий сезон. Людиною, що пробила "Золотий сезон", або "золотніком", вважається той, хто відвідав всі без виключення матчі своєї команди протягом сезону. Наскільки складне це досягнення залежить від того, в яких турнірах виступає команда. У топ-клубів це необхідність катати всі єврокубкові ігри, у випадку клубів з нижчих ліг - це купа матчів у будні дні та необхідність діставатись в дуже віддалені населені пункти, куди й нормального транспортного сполучення то немає.

Тим не менш золотніків цього сезону досить багато, не зважаючи на те, що відвідуваність стадіонів вцілому, та фанатських секторів зокрема, впевнено котиться до дідька. Почнемо по порядку: найскладніше золотий сезон дався двіжам, чиї команди виступали в Лізі Чемпіонів та Лізі Європи. Тим не менш WBC повідомляє про трьох золотніків, які змогли крім всього іншого двічі пробити Англію, побувати в Ізраїлі та катнути в Порту, не пропустивши при цьому жодної гри чемпіонату та кубку. Варто відзначити, що один з цих трьох киян умудрився також відвідати всі матчі збірної України у відборі до Євро-2016. Також двоє дніпрян з банди DSG пробили золотий за Дніпро, наважившись на дуже ризикований виїзд в Сент-Етьєн, а також відвідавши Рим та норвезький Тронхейм в рамках Ліги Європи.

Традиційно багато золотніків у львівських Карпат та харківського Металіста - в обох випадках по 14 чоловік. Досить неочікувано мають золотніків і новачки Прем’єр-ліги - Сталь та Олександрія. В Першій лізі також регулярно катають за свої команди - якщо для черкаського Дніпра, Десни та Оболоні мати золотніків - це продовження славних традицій, то для двіжів кіровоградської Зірки та ФК Полтава сезон 2015-2016 став першим, коли вони мають людей, як пробили всі виїзди. Лише один двіж Другої ліги може похвалитись наявністю золотніків, але з наступного сезону на Верес з Рівного чекає підвищення в класі. Також хочеться сказати, що далеко не завжди люди, які пробивають золото, відвідують фанатську трибуну. Так, цього сезону нам відомі два такі випадки - один в стані київського Динамо, а другий - у столичної Оболоні. Цей божевільний фанат пивоварів вже п’ятий сезон поспіль не пропускає жодної гри своєї команди, пройшовши з нею і Прем’єр-лігу, і Першу та Другу ліги теж.

Окремо хочеться згадати про ті клуби, які не змогли дограти сезон до кінця. І в стані тернопільської Ниви, і серед фанатів запорізького Металурга були люди, які відвідали всі матчі своїх команд аж поки ті не знялись зі змагань. Формально це теж можна вважати Золотим сезоном, хоч він і вийшов коротшим ніж зазвичай. Одним словом, ми зібрали інформацію про всі двіжі і їх золотніків. Якщо ви знайшли неточність в даних - не соромтесь писати нам в редакцію.

Клуби, що грали в єврокубках:
Динамо (Київ) - 4 людини
Дніпро - 2 людини

Прем’єр-ліга:
Карпати (Львів) - 14
Металіст (Харків) - 14, інформація може бути не точною
Металург (Запоріжжя) - 9
Чорноморець (Одеса) - 5
Волинь (Луцьк) - 3
Сталь (Кам’янське) - 3
Олександрія - 2

Перша ліга:
Дніпро (Черкаси) - 3
Десна (Чернігів) - 2
Оболонь (Київ) - 2
Зірка (Кіровоград) - 2
Полтава - 2
Нива (Тернопіль) - 2

Друга ліга:
Верес (Рівне) - 2


Ну що ж, залишається побажати всім золотнікам подовше залишатись у фанатських рядах і легкої дороги в наступних сезонах!