Прем’єр-ліга. Тур 24
10 квітня 2017
Поточний тур навряд чи можна назвати видовищним, як і в плані гри команд, так і в плані відвідуваності на секторах. На стадіони досі ходить мало народу, виключенням хіба що є львів’яни та кияни. Волинь вкотре програла за останній час. Найбільш видовищно було у Львові, де у зустрічі побратимів дніпряни забивали і за себе і за суперника. Ну, а найменш очікуваним виявилося фіаско донеччан у Харкові. Детальніше про всі ці події можна прочитати у черговому звіті.

Сталь - Волинь 2:0 (08.04.2017)
Волинь ще не втратила шансів на порятунок. У випадку перемоги лучани гарантовано покращували б свої позиції відносно одного з двох конкурентів - Карпат чи Дніпра, оскільки ці клуби грали між собою. Проте команді Кварцяного в першу чергу варто спостерігати за собою, бо в поєдинку проти Сталі лучани не були фаворитами. В першому таймі Сталь володіла мінімальною перевагою. Матч розвивався неквапливо, жодна з команд не демонструвала швидкого темпу. Другий тайм жвавіше розпочали лучани, ускладнивши суперникові життя. Гості додали щільності, а також підвищили швидкість переміщення по полю. Фінальний відтинок поєдинку Волинь провела дуже мляво, чим не могла не скористатися Сталь.

Трохи більше 20 вболівальників зібралося на ультрас-секторі, щоб підтримати сталеварів. З фотографіями з цьому турі взагалі біда, тому зробили скріншот з трансляції, аби мати хоч якесь уявлення про сектор Волині на виїзді.
Фанати Сталі
Сектор Волині

Зірка - Ворскла 1:0 (08.04.2017)
Ще восени обидва клуби декларували бажання пробитись у першу шістку. Проте на довгій дистанції виконати завдання не вдалось, тож тепер доводиться з’ясовувати, хто достойний звання кращого серед гірших. Зірка вдруге в сезоні перемагає полтавців на своєму полі та скорочує відставання від Ворскли та Сталі всього до одного очка.

Трохи більше 80 ультрас прийшло підтримати господарів у цій грі. Сектор вулканів прикрашали вже знайомий лицьовик «Кропивницька зірка» та банери з надписами «Тільки перемога» та «Традиції понад усе». Окрім гучного звуку кропивчани спалили чималу кількість піро. Ще півсотні вболівальників зібралися на секторі IRON STAR FIRM. Паркан сектору прикрашав поодинокий банер з надписом «Кіровоград».

На секторі Ворскли разом зі стартовим свистком зібрались лише 18 чоловік, котрі й гнала команду вперед перші тридцять хвилин і лише потім підтягнулась основна маса, що діставалась автобусом. Загалом близько шістдесяти носів під гарний настрій та не дуже гарну гру підсумували на табло мінімальну поразку 1-0. Варто відмітити чудову банерну лінію, візуалку у вигляді прапорів, що останнім часом рідко використовується та дружні перегуки з секторами господарів.
Фанати Зірки
Сектор Ворскли

Олександрія - Зоря 0:0 (09.04.2017)
Повний набір результатів мають Зоря і Олександрія в очних матчах цього сезону - перемога, поразка і тепер ось нічия. Ця мирова стала першою у стосунках клубів на стадіоні «Ніка», матчі між цими суперниками і раніше виходили дуже жорсткими, бойовими і безкомпромісними, але внічию луганці і олександрійці грали тільки на запорізькій «Славутич-Арені». А без голів ще ніколи раніше їх поєдинки не закінчувалися.

Підтримати олександрійців на 10-му секторі зібралося трохи більше 50 вболівальників. Паркан сектору прикрашали вже традиційні банери «Олександрійці завжди з командою» та «Supporters Aleksandria», а також лицьовик «Олександрія». Команда вже 5 матчів без перемог, на секторі миало народу, плюс дощ та сильний вітер - одним словом приводів радіти у олександрійців цього разу було не багато. Хотілося б написати також і про сектор луганчан, проте маємо лише фото, з якого можна сказати, що виїзд пробили 8 чоловік.
Фанати Олександрії
Сектор Зорі

Карпати - Дніпро 2:2 (09.04.2017)
Карпати не можуть перемогти Дніпро з 2014-го року. Поки в складі дніпровської команди були зірки рівня Калініча та Коноплянки, а очолював цю компанію Маркевич, нічого дивного в цьому не було. Проте в поточному сезоні сили спочатку вирівнялись, а після зимової перерви шальки терезів помітно хитнулись на львівську сторону. Та Дніпро за звичкою не програв обидва поєдинки в першій частині чемпіонату, не збиралась команда Михайленка здаватись і після поділу на групи, хоч настрій псували чергові санкції за недолуге керівництво клубом.

Сектор зелених левів був у цьому турі одним із найчисельніших. В принципі як на будь-якій домашній грі. Приємно те, що Завжди Вірні на кожен матч приходять дотримуючись клубних кольорів. Виглядає завжди яскраво. Гнали львів’ян уперед гучними зарядами, допомагаючи великими прапорами, котрих на цій грі стало більше ніж минулого разу. Кожен був на розах, також на цьому матчі вболівальники використовували декілька розтяжок. Про виконання Гімну не варто і казати, як і завжди у Львові – до мурашок.

Матч у Львові відвідали близько 100 вболівальників Дніпра, котрі приїхали підтримати клуб за 1000 кілометрів. Варто відзначити, що на секторі були фанати Дніпра з Житомира, Павлограду, Новомосковська, Верховцево та один палкий вболівальник Дніпра зі стажем з Севастополю. Окрім традиційних банерів та зарядів, не забули дніпряни попалити трошки піро.
Фанати Карпат
Сектор Дніпра

Шахтар - Чорноморець 1:2 (09.04.2017)
У десяти гостьових матчах з Шахтарем одеситам не вдавалося не тільки виграти, але й навіть забити гірникам. При новому наставнику гірники ще ніколи не програвали у Прем’єр-лізі, а Чорноморець не міг перемогти в чотирьох останніх іграх УПЛ. Всі ці рекорди одесити побили, в чудовому стилі обігравши помаранчево-чорних. Свої найкращі якості показав Чорноморець і скористалися зовсім невеликими огріхами донеччан в обороні і, можливо, деякою розслабленістю підопічних Фонсеки. У цій зустрічі гірники зробили все можливе для перемоги, великими силами і активно атакували, створили безліч моментів, часом брали ворота суперника в облогу і не дозволяли морякам майже нічого показати в нападі. Але лише двох ударів у площину воріт підопічним Бабича вистачило, щоб домогтися історичної перемоги.

Порядку 40 ультрас підтримували гірників на умовно домашній грі. Паркан сектору прикрашав жовто-блакитний прапор та банер з надписом «Слава воїнам АТО». Судячи з фото, у стюардів були якісь претензії до цього банеру. Ну а про виїзд одеситів доводиться судити лише з наявних фото, про якісь яких судять самі...
Фанати Шахтаря
Сектор одеситів

Динамо - Олімпік 4:0 (09.04.2017)
Олімпік не став ставити перед своїми воротами автобуси, тролейбуси та інші транспортні засоби. Команда Санжара всім своїм виглядом показувала, що готова грати від оборони, але при цьому дозволяючи киянам комбінувати, в тому числі і на донецькій половині поля. Швидше за все, цей момент і став одним із ключових у поразці донеччан. Коли треба було завестися, гості просто не змогли перебудуватися, тому всю гру так і провели в ролі жертви. Гості самі створили собі поразку. Господарі тільки люб’язно скористалися подарунками, витративши для цього мінімум зусиль і отримавши задоволення від гри.

Сектор киян зібрав чималу кількість вболівальників. Розташувалися усі на одному секторі. Потужно гнали команду до перемоги, розганяючи вітер за допомогою великої кількості прапорів. Окрім прапорів вже традиційно кияни використовували багато розтяжок. Був досить потужний звук, проте на наступному домашньому матчі хотілося б, щоб було ще гучніше та потужніше, адже на киян чекає справжнє біле божевілля – #білашиза. Предвісник цієї білої шизи з’явився на секторі незадовго до фінального свистка, і нагадав усім присутнім, що від них потрібно на матч проти Шахтаря.
Фанати Динамо