Прем’єр-ліга. Тур 27
30 квітня 2017
Через травневі свята кількість вболівальників на секторах знову знизилась. Більшість віддає перевагу подорожам та пікнікам, ніж підтримці улюблених клубів, тим паче, погода дозволяє. Ворскляни та кропивчани нарешті побачили перемоги своїх команд. Напружена атмосфера витала у матчах за участю Дніпра та Шахтаря, де доля зустрічей вирішалася лише на останніх хвилинах. Дружні стосунки у цьому турі продемонстрували ультрас з Одеси, Донецька, Полтави та Кропивницького. Всі перфи та піро-шоу припали на минулі тури, тож цього разу розкіш у вигляді піро дозволили собі вболівальники лише декількох двіжів. Про всі події детальніше можна дізнатися в черговому звіті на нашому сайті.

Зірка - Карпати 3:2 (29.04.2017)
Для львівської команди Зірка – вкрай незручний суперник. Команда Дулуба рішуче налаштувалася перервати серію невдалих матчів проти кропивницької команди. Активний початок поєдинку – тому підтвердження. Але у Зірки виявився міцний характер. Кропивничани зуміли розправити плечі і нав’язати суперникові свої правила. Нехай і не без сприяння арбітрів. Перемога для Зірки виявилася вольовою та емоційною. Карпати теж варто відзначати за характер, бажання і доволі непогану якість футболу. Львів’яни перервали свою затяжну безпрограшну серію, але опускати голови не повинні.

Трохи більше ніж півсотні вболівальників підтримувало господарів у цьому матчі. Кропивчани прикрасили паркан лицьовиком «Кропивницька Зірка» та декількома банерами. Ганяли вітер великою кількістю зелено-жовтих прапорів. На сусідньому секторі розташувалися близько півсотні ультрас з IRON STAR FIRM. Для підтримки команди вони також використовували декілька прапорів жовто-червоного кольору.

Відстань майже у 700 км подолали 45 ультрас зі Львова. Завжди Вірні привезли з собою лицьовики «Львівські Карпати», «Banderstadt ultras» та декілька банерів. Через спекотну погоду зелені леви провели майже весь матч на голому торсі.
Фанати Зірки
Фанати Карпат

Ворскла - Сталь 2:0 (29.04.2017)
Після перших тридцяти хвилин поєдинку в голові крутились думки – для чого мучити вболівальників та й самих гравців таким футболом. Один удар на дві команди – і це у матчі, в якому визначався лідер турніру, хай від цього ніхто ніяких дивідендів і не отримував. Та момент з пенальті перевернув все з ніг на голову, додавши грі яскравості та емоцій. Згодом полтавська команда подвоїла свою перевагу та довела матч до перемоги, яка дозволила повернутись на перше місце у другій групі. Рвонувши вперед одразу після зимової перерви, Сталь помітно пригальмувала в квітні. Очевидно, тренерському штабу сталеварів є ще багато над чим працювати.

Невдала гра полтавчан буквально розігнала з трибун вболівальників. Так від гри до гри сектор господарів стає все менше. Цього разу повболівати за полтавську команду зібралося лише 40 фанатів. Паркан завішали декількома банерами, серед яких найбільш відомі «Духовна столиця» та «Ворскла назавжди», не забули також про лицьовик «Ворскла Полтава». Після гри більшість вболівальників певно пошкодувала, що не підтримувала своїх, адже Ворскла нарешті перемогла.
Фанати Ворскли

Олімпік - Зоря 1:1 (30.04.2017)
У випадку поразки Зоря погіршила б свої шанси на третю сходинку і, відповідно, поліпшила б їх не лише для найближчих переслідувачів Олександрії та Чорноморця, але й для Олімпіка. Донеччани могли скоротити відставання до трьох балів – і за це варто було боротися. Проте гра виявилася рівною та трохи скупою на гольові моменти. Ні Олімпік, ні Зоря не перервали своїх безвиграшних серій. Нічия в таких умовах – занадто мало. Але ж по грі на щось більше жодна з команд не заслуговувала.

45 вболівальників пробило виїзд до Києва, де зараз базується донецька команда. Варто відзначити, що на виїздні ігри пошизіти за чорно-білих збирається більше народу ніж на домашні матчі. Цього разу у гостей був потужний звук і добротний склад - приємно на фото бачити знайомі лиця. Паркан прикрасили банерами «Стаханов Чорно-Білий» та «FCZL on tour».
Фанати Зорі

Волинь - Дніпро 0:1 (30.04.2017)
Дніпро продовжує боротьбу за збереження місця в УПЛ, від львівської команди їх відокремлює тепер всього три пункти, а серія без поразок в чемпіонаті триває у дніпрян з листопада минулого року. Хоча багато в чому пощастило синьо-біло-блакитним в Луцьку, хрестоносці нав’язали відчайдушну боротьбу і більшу частину ігрового часу на полі була приблизно рівна гра. В одному компоненті лише поступилися господарі гостям - в точності ударів. Вирішальний момент стався на останній хвилині зустрічі, коли Чеберячко чітко реалізував пенальті, чим приніс дуже важливу перемогу гостям.

Чимала кількість прийшла підтримати луцьку команду. Навіть без надзвичайних перфів сектор лучан завжди виглядає яскраво. Цей матч не став виключенням. Господарі підтримували своїх за допомогою червоно-білих прапорів. Також лучани підготували розтяжки на яких зображені цифри заснування клубу. Паркан прикрасили лицьовиком «Волиняни» та розтяжками «Стара Вижівка» та «Ковельська діаспора». Не зрадили собі вболівальники і у традиційному дрес-коді.

Пошизіти за Дніпро до Луцька приїхало 40 фанів. Після фінального свистка ультрас дозволили собі відсвяткувати перемогу піро.
Фанати Волині
Фанати Дніпра

Шахтар - Олександрія 1:0 (30.04.2017)
Неймовірно важко знаходити мотивацію на кожен наступний матч чемпіонату гірникам, адже доля чемпіонства у цьому сезоні вже вирішена. Тож поєдинок з Олександрією виключенням не став. Лише в кінцівці протистояння Шахтар все ж показав свою звичну, атакуючу, швидкісну гру, часто бив по воротах і насідав на суперника усіма силами. Підопічні Шарана виглядали дуже непогано, оборона і середня лінія в рідкісних епізодах помилялася і благополучно перегравала помаранчево-чорних нападників. Але на останніх хвилинах запас удачі для Олександрії все ж закінчився.

25 олександрійців підтримало своїх у Харкові. Хлопці зробили колективне фото на місцевому вокзалі, після чого прогулялися містом. Підтримку на матчі організували за допомогою декількох чороно-жовто-зелених прапорів, серед яких був також жовто-синій стяг. Більшість вболівальників були на клубних кольорах. Сектор прикрасили традиційними банерами серед яких вже «Олександрійці завжди з командою», «1746 Олександрія» та «Supporters Aleksandria».
Фанати гостей

Динамо - Чорноморець 4:1 (30.04.2017)
Швидкий гол ошелешив одеситів, після чого їм було дуже важко перебудувати свою гру. Так Чорноморець намагався весь перший тайм перейти на більш агресивну гру, чого, зрештою, не вдалося. Динамо відчувало себе комфортно та спокійно контролювало гру. Схожий сценарій був у поєдинку з Олімпіком, коли суперник програв зустріч ще до її початку. Можливо, зараз її за одеситів програли кадрові втрати, але це точно не проблеми біло-синіх, які просто скористалися складнощами у суперника. Чорноморець вперше з серпня пропускає чотири і вперше на другому етапі чемпіонату програє. Колись це повинно було статися. Але боротьба за єврокубки ще не закінчена.

Порядку 120 вболівальників підтримувало Чорноморець у Києві, куди була перенесена гра. Підтримати одеську команду приїхали також друзі із Донецька, Полтави та Кропивницького. Вболівальники прикрасили сектори банерами «Одесити на виїзді», «Одеса - Україна», та іншими. Окрім потужного звуку сектор номінальних господарів запам’ятався також невеличким піро-шоу на прикінці гри та гучними петардами, які бахкали всі 90 хвилин матчу.

День звільнення Києва (як жартують самі кияни з приводу травневих) пройшов успішно. Фанати Динамо зібралися на 43 секторі і такої низької відвідуваності фан-сектору важко й пригадати. Матч анонсувався без піро, тож гнали біло-синіх уперед гучними зарядами, також для підтримки використовували декілька прапорів та розтяжок. На цей матч кияни підготували текстівку з надписом «Пума Тримайся! Твоя совість вище за їх закони!». Таким чином біло-сині підтримали одного з топових представників мінського Динамо, який з середини грудня 2016 року знаходиться в мінському слідчому ізоляторі по надуманим статтям. Вчора ж білоруський суд присудив Пумі 2,4 роки позбавлення волі...
Фанати Чорноморця
Фанати Динамо