Прем’єр-ліга. Тур 28
08 травня 2017
Шахтар став Чемпіоном та зібрав на своєму матчі найбільшу кількість вболівальників за весь тур. Неймовірно щільна боротьба в чемпіонаті України відбувається за єврокубкові позиції, команди йдуть "ніс в ніс" і є відчуття, що до останнього туру доля четвертого-п’ятого місця вирішена не буде. Напевне найбільш яскраву підтримку команді влаштували дніпряни, які пройшлися маршем в Кропивницькому. А от лучани навіть бойкотували перший тайм гри, таким чином ще раз нагадавши футболістам для кого вони грають. Детальніше про всі події 28-го туру можна дізнатися в нашому звіті.

Волинь - Ворскла 0:1 (05.05.2017)
У четвертий раз поспіль програли лучани Ворсклі, другий раз на своєму полі і знову з рахунком 0:1. Здається тепер тільки якесь диво допоможе лучанам зберегти прописку в еліті, адже за набраними заліковими пунктами луцька команда є головним фаворитом на виліт з Прем’єр-ліги. Підопічні Кварцяного доклали багато зусиль для того, щоб не програти в цьому матчі, проте у лучан є проблеми, пов’язані в першу чергу з молодістю й відсутністю досвіду у більшості гравців команди. Проте, полтавчанам
було зовсім непросто і рахунок 1:0 в повній мірі відображає мінімальну перевагу гостей.

Фанати Волині бойкотували в першому таймі через те, що футболісти вже двічі не підходили після матчу подякувати за підтримку. Тож впродовж першого тайму сектор господарів був порожнім, прикрашала його лише текстівка з написом "Без нас ви – ніхто!!!". В другому таймі червоно-білі повернулись на трибуну, підтримуючи команду декількома розтяжками та великою кількістю прапорів.

Не дивлячись на відстань у сімсот з гаком кілометрів та на те, що гра відбувалась у будній день, підтримати зелено-білих приїхало 20 найвідданіших. До Полтави ця двадцятка поверталася з перемогою та в піднесеному настрої.
Фанати Волині
Фанати Ворскли

Олімпік - Чорноморець 1:0 (06.05.2017)
Олімпіку вдалося перервати семиматчеву серію без перемог, обіграти одного з основних конкурентів та повернутися на четверте місце, однак основна боротьба ще попереду. Гра відбувалася на зустрічних курсах, і одесити моментами вирівнювали гру, проте донеччани частіше били по воротах суперника. У Чорноморця були великі проблеми з контролем м’яча, чим господарі і скористалися сповна, довівши матч до прийнятного для них рахунку.

Виїзд до столиці пробило 15 гостей із Південної Пальміри. Серед традиційних банерів, що прикрашали паркан, увагу привертав новенький з написом "Одеська Хунта". Проте додому гості поїхали потерпівши фіаско.
Сектор гостей

Шахтар - Зоря 3:2 (06.05.2017)
Навіть зустріч між першою та третьою командами не змогла зібрати велику кількість глядачів. Кожній з команд було за що хапатися. Шахтар міг достроково оформити чемпіонство, а Зоря бажала збагатити очковий багаж і зберегти позиції в боротьбі за третю сходинку. Моментів не було багато, але Шахтар, за класикою жанру, витиснув максимум з мінімуму, а потім поступово нарощував темп і збільшував ігрову перевагу над суперником. В другому таймі все було дуже просто. Шахтар загострював, Зоря прогиналася під натиском. Лише після третього голу у свої ворота луганці увімкнулися в гру і трохи затиснули суперника. Але було вже занадто пізно. Гірники дозволили собі помилилися двічі, але вкрасти в себе чемпіонство вже у цьому турі опонентам не дали.

Для чемпіонського матчу помаранчево-чорні підготували відповідний банер, відзначаючи, що донецька команда здобула чемпіонство вдесяте та натякаючи на появу першої зірочки над емблемою. Забиті голи святкували піро. Варто відзначити, що разом з донецькими вболівальниками команду підтримували також вболівальники з Харцизька та Горлівки.

Близько п’ятнадцяти вболівальників підтримувало луганців у цій важливій грі. Усі були на білому та прихопили з собою банер "МУЖИКИ", який вже давненько не з’являвся на секторі.
Фанати Шахтаря
Фанати Зорі

Сталь - Карпати 2:1 (07.05.2017)
Обидві команди в попередньому турі відверто розчарували і вболівальників і тренерський штаб. Тож у поточному турі, як і сталевари, так і львів’яни підійшли до матчу з відчуттям заборгованості. Обидві команди хотіли отримати моральну компенсацію та реабілітуватися за поразки. У підсумку видався насичений матч, з гарними голами, гострою боротьбою і високою напругою. По грі кам’янці заслужили цей успіх трохи більше ніж суперник.

За перемогою сталеварів у грі проти Карпат спостерігало 20 вболівальників. Як відзначають самі фанати з Кам’янського, така мала відвідуваність на секторі номінальних господарів зумовлена тим, що їм набридло бути безхатченками та вони б хотіли грати на власному стадіоні, ніж кататися кожну домашню гру до іншого міста.

46 фанатів зелених левів подолало відстань більше ніж у тисячу кілометрів. Львів’яни не влаштовували особливих перфів, а просто гнали команду уперед гучними зарядами та піснями. Половина вболівальників дотримувалася клубного дрес-коду, а інша половина провела матч на голому торсі.
Сектор господарів
Фанати Карпат

Зірка - Дніпро 1:1 (07.05.2017)
За нинішнім Дніпром відверто цікаво спостерігати. Дніпряни продовжують свою серію без поразок у Прем’єр-лізі, винятком стала лише поразка у Кубку. Стосовно гри в цьому матчі, то Дніпро майже одразу втілив свою територіальну перевагу в забитий гол, та в першому таймі повністю переграв суперника, не давши тому жодного шансу. Все змінилось після перерви, коли збільшивши тиск, господарі одразу ж після відновлення гри зрівняли рахунок. Тому нічию 1:1 можна вважати закономірним результатом матчу, в якому кожна з команд виграла по тайму.

На 14 секторі за кропивчан шизіло десь шістдесят ультрас. Як і в попередніх матчах, вболівальники підтримували команду за допомогою великої кількості жовто-зелених прапорів. Приблизно ще півсотні фанатів зібралося на секторі за банером IRON STAR FIRM.

Приблизно 120 дніпрян приїхали до Кропивницького підтримати команду. Перед грою на ресурсах дніпрян з’явились заклики вивезти до Кропивницького максимум, на який здатен їх двіж. Спочатку гості пройшлися маршем, попаливши трохи піро, а потім активно та гучно підтримували команду вже на стадіоні. Традиційно вболівальники з Дніпра заповнили сектор великою кількістю біло-блакитних прапорів та спалили свої запаси фаєрів. Варто відзначити хлопців з Житомира, які регулярно підтримують команду.
Сектор Зірки
Сектор гостей

Динамо - Олександрія 6:0 (07.05.2017)
Від учора матчі Динамо в чемпіонаті офіційно набули статусу "догравання". Єдина мотивація, яку ще столичні можуть відчувати в Прем’єр-лізі - це підготовка посередництвом цього турніру до передостанньої в цьому сезоні зустрічі із донецьким Шахтарем в рамках фіналу Кубка України. Олександрія була мотивована набагато більше. Воно й не дивно, адже у команди з’явилась чудова можливість скоротити до мінімуму відставання від третьої Зорі, тож в цій грі олександрійці розраховували на перемогу. Та всі стартові задуми на гру були зіпсовані вилученням та пенальті у ворота гостей. Оговтатись жовто-чорні не встигли, бо динамівці провели разючу атаку, та подвоїли свою перевагу. Ну, а потім кияни відверто знущалися над суперником. Другий тайм гості провели ще гірше, ніж перший і це закінчилось найбільшою поразкою олександрійців за час їхніх виступів у найвищому українському дивізіоні.

Дуже мало народу збирає динамівський сектор. Іноді можна брати не кількістю, а якістю, проте у цей день у киян були проблеми і з цим. Як не намагався споук закликати вболівальників заряджати гучніше, рідко коли звук був пристойним. Матч був без піро, тож активно використовувалися розтяжки та прапори. Проте команді вистачило і такої підтримки, адже не зважаючи на втрату чемпіонства у цьому році, динамівці продемонстрували досить яскраву гру.

Близько 40 гостей підтримувало Олександрію на Олімпійському. Під стук барабану олександрійці гнали своїх до перемоги. Моментами сектор гостей заряджав досить потужно, і навіть за розгромного рахунку вболівальники продовжували свою шизу. Окрім ультрас з Олександрії, підтримували гостей також і вболівальники з Білої Церкви.
Фанати Динамо
Фанати Олександрії