Прем’єр-ліга. Тур 29
17 травня 2017
Чемпіонат підходить до своєї кульмінації. Гаряче у зоні Ліги Європи, а у зоні вильоту одна команда вже точно визначена. Стосовно вболівальників, то їх стає на трибунах все менше та менше, а цей тур взагалі став пасивним в плані шизи. Жодних перфів, мало піро, зовсім нічого вражаючого. Виключенням стали хіба що кияни, які влаштували піро-шоу на честь 90-річчя клубу. Усі подробиці стосовно подій з секторів та полів можна прочитати у черговому звіті.

Волинь - Сталь 0:1 (12.05.2017)
Обом командам вже нічого не треба, можливо тому і демонструють такий безнадійний футбол. Волинь просто приречена. Приречена у турнірній таблиці, приречена за грою на полі, приречена врешті решт зняттям 6 залікових пунктів. Навіть диво не дозволить лучанам залишитись у Прем’єр-лізі. Команда за Кам’янського просто грала мляво. У першому таймі сталевари повністю володіли перевагою, а от у другому, маючи чисельну більшість, команда зіграла абсолютно бездарно. Не просто не розвинула переваги, а могла навіть пропустити і розгубити те, що було здобуте раніше.

Підтримати лучан прийшло близько 70 вболівальників. Ультрас Волині не зрадили собі, та дотримувалися клубного дрес-коду – білий верх та обов’язково роза. Як і в попередніх матчах розганяли вітер великою кількістю червоно-білих прапорів. Також увагу привернув новий лицьовий банер лучан.

Гостьовий сектор у Луцьку зібрав лише 7 сталеварів. Воно і не дивно, адже не кожен подолає понад 800 км та ще у будній день. Проте найактивніші побачили чергову перемогу команди та змогли поїхати додому у піднесеному настрої.
Фанати Волині
Фанати Сталі

Олімпік - Динамо 2:1 (13.05.2017)
Олімпік ніколи раніше не перемагав Динамо, але в цій грі відступати було нікуди. Донеччани близькі до історичного виходу на міжнародну арену, тож кожен заліковий пункт є дуже важливим. Динамо було мало мотивоване. Доля чемпіонства та срібних нагород вже вирішена, тож Ребров вирішив перевірити резерв команди. Єдиним мотивом для перемоги у киян мав стати День народження клубу та день пам’ятні видатного динамівського тренера, проте порадувати вболівальників киянам не судилося. Динамо зіграло активно, заведено, але допустило занадто багато помилок. А Олімпік зробив те, що мусив. Ці очки – дуже важливі в боротьбі за місце в зоні Ліги Європи. А для когось День народження – дійсно сумне свято.

Чи то дощ, чи то робоча субота так вплинула на відвідуваність цього матчу… Навіть на День народження Славетного Клубу зібрався лише поодинокий сектор ультрас. Хоча все це відмовки, хто хотів підтримати улюблену команду - той і прийшов попри все. 90-річчя клубу збіглося з річницею смерті Великого Тренера Валерія Васильовича Лобановського, тож замість надзвичайних перфів кияни махали лише одним прапором – із зображенням Метра. Символічним було і те, що гостьову гру грали на стадіоні ім. В.В.Лобановського. Навіть попри поразку кияни як і завжди активно підтримували біло-синіх. Ну, а справжнє святкування почалося о 19:27. Ультрас Динамо влаштували піро-шоу на весь стадіон. До сектору підійшла команда повним складом. Капітан Ярмоленко взяв рупор та вибачився за провальний сезон, пообіцявши, що у матчі Кубку команда буде помирати на полі за перемогу.
Сектор Динамо

Зоря - Олександрія 1:0 (13.05.2017)
Схоже, в УПЛ сформувалася ще одна принципова дуель двох хороших команд, які в будь-якому стані один з одним б’ються виключно на перемогу. Зазвичай Зоря в ролі фаворита підходить до поєдинків з Олександрією, але далеко не завжди луганці святкують успіх в цих матчах. Саме протистояння вийшло неоднозначним, було в грі кілька ключових подій, які позначилися на видовищності зустрічі. Підопічні Вернидуба впевнено довели гру до переможного кінця, організувавши декілька хороших моментів, один з яких вилився у забитий гол. Олександрія так і просиділа весь час в обороні і просто подарувала супернику першу перемогу в шести останніх зустрічах.

40 луганців підтримувало Зорю на ультрас-секторі. Вони вірять в команду до останнього, і цього разу команда не підвела своїх вболівальників. На вихід команд ультрас підготували банер з написом "Сквозь все преграды к победам идём!". Команда сповна віддячила фанам, нарешті перемігши та перервавши для себе серію без перемог. Після фінального свистка уся команда підійшла до сектору на подякувала за підтримку. Варто відзначити, що окрім луганських вболівальників на секторі також були фанати запорізького Металурга. Вже скоро на цей стадіон повернеться і МЗ - на днях вони знайшли нового спонсора...

19 олександрійців було присутньо на гостьовому секторі Славутич-Арени у Запоріжжі. Спочатку хлопці зробили колективне фото з банером перед входом на стадіон, а потім гучно підтримували команду вже на секторі. Всі були одягнені в жовтий або чорний верх, проте переважну кількість матчу вболівальники провели на голому торсі.
Фанати Зорі
Фанати Олександрії

Чорноморець - Шахтар 0:3 (13.05.2017)
Шахтар перебуває у ранзі чемпіона, тож може собі дозволити перевірити найближчий резерв. Фонсека абсолютно прогнозовано дав відпочити усім своїм лідерам перед фіналом Кубка України, випустивши тих гравців, які в поточному сезоні грають від випадку до випадку. Чорноморець моментами виглядав непогано, проте коли одесити тільки наважились на щось більше, то отримали м’яч у свої ворота. Потім помаранчево-чорних було вже не спинити. Одеситам втрачати було нічого, тому підопічні Бабича стали грати агресивніше, але у щось серйозне моменти які одесити мали не вилились.

Одеса скучила за футболом, адже останні домашні матчі Чорноморець проводив на полі суперників через поганий стан газону та його відновлення. Порядку 150 вболівальників зібралося на двадцятому секторі. Як і більшість двіжів, одесити надали перевагу підтримці за допомогою великої кількості прапорів. Порядку 30 носів зібрав сектор Театралів.

Пошизіти за помаранчево-чорних до Південної Пальміри приїхало 65 активних. Гірники привезли з собою декілька банерів, серед яких новенький з написом "Друзей не ищем – дружбой дорожим" та зображенням емблем дружніх банд з Одеси, Чернігова, Полтави та Кропивницького.
Сектор Театралів
Сектор 20
Фанати Шахтаря

Ворскла - Зірка 1:1 (14.05.2017)
В крайніх домашніх матчах команда Сачка часто діяла таким чином, що здобувши перевагу над суперником, починала грати на утримання рахунку. Це приносило успіх полтавцям. Але в поєдинку з Зіркою ця тактика дала збій, а посприяли результативній нічиї часті удари здалеку. Обидві команди намагалися захопити зненацька голкіперів, били при кожній зручній нагоді, і по разу відзначитися вдалося як кропивничанам, так і ворсклянам. Команди продемонстрували хороший та бойовий футбол, тож нічия закономірний підсумок у цій зустрічі.

Трохи більше тридцяти вболівальників підтримувало ворсклян у цій грі. Все менше і менші з кожною грою. В принципі нічим особливим сектор господарів не запам’ятався. Та й радіти було абсолютно нічому, адже полтавська команда знову втратила очки, а гравці вкрали перемогу самі в себе, пропустивши наприкінці матчу.

25 фанатів приїхало підтримати команду з Кропивницького. Паркан сектору прикрашали традиційні банери.
Сектор Ворскли
Сектор Зірки

[match=14323] Перший матч між цими суперниками у Дніпрі в поточному сезоні вийшов відверто нудним та нецікавим. Після першого тайму не залишало відчуття дежавю: знову гра майже без моментів, що вилилось в цілком логічні нулі на табло. Дебют другої половини виграли дніпряни. І не просто виграли, а, здавалось, забезпечили собі три очки, які б дозволили нарешті покинути зону вильоту. Проте сталося як у відомому прислів’ї - "не кажи гоп, поки не перескочиш". Не тут то було. Зелені Леви зробили декілька замін, та вистрілили, не просто відігравшись, а навіть вийшовши уперед. Підопічні Михайленка намагалися врятуватися та штурмували ворота суперника наприкінці зустрічі, але львів’яни міцно тримали птаха щастя за хвіст та таки здобули такі важливі три залікових пункти.

Дніпряни також вже традиційно підтримували своїх використовуючи багато великих прапорів. На секторі був досить потужний звук. Не обійшлося і без піро. Проте навіть така активна підтримка не допомогла команді перемогти, та перервала безпрограшну серію Дніпра у Прем’єр-лізі.

Пошизіти за Зелених Левів на виїзді зібралося 42 виїздюки. Львів’яни привезли з собоюк кілька банерів та гнали команду уперед виключно зарядами та піснями. І дарма так мало вболівальників приїхало на цю гру, адже вони не побачили як команда програючи не тільки змогла відігратися, а й здобути перемогу.
Фанати Дніпра
Фанати Карпат