Прем’єр-ліга. Тур 31
30 травня 2017
В 31-му турі УПЛ сталося чимало цікавих подій. Дніпро вилетів у Першу лігу, Зоря виборола бронзові медалі, історичного результату досяг Олімпік, а Динамо нарешті перемогло Шахтар. Гаряче було і на трибунах. Не дивлячись на те, що половина матчів відбувалася у будній день, підтримували як могли. Палила переважна більшість двіжів. Ну а справжнє піро-свято влаштували вболівальники Волині та Карпат. Детальніше про всі події у нашому звіті.

Олімпік - Олександрія 0:0 (26.05.2017)
Олімпік працював задля влагодження усіх формальностей щодо історичного виходу на міжнародну арену. Команді потрібно було не програти опонентам. Та навіть поразка, зважаючи на результат паралельного поєдинку за участю Чорноморця, не ставала катастрофою, тобто, донеччани майже не відчували тиску відповідальності.

А от Олександрія - то зовсім інша справа. Коуч одександрійців обіцяв виконати завдання виходу на міжнародну арену, проте вболівальники містян впевненими на сто відсотків бути не можуть. Олександрії дуже важко даються і перемоги, і голи. Нічия більше влаштовувала донеччан – вони вже у Лізі Європи, вперше в своїй історії. Олександрія заробила одне очко і тепер має ліпшу позицію перед останнім туром, аніж Чорноморець, проте все вирішить 32-й тур.

Олександрія не залишилась без підтримки, але гостьовий сектор не був надто чисельним. Вже традиційно, на матч в Києві підтримати олександрійців приїхали їх друзі з Білої Церкви. Маємо лише обрізок знімка з цього матчу).
Фанати Олександрії

Чорноморець - Зоря 0:1 (26.05.2017)
Не дуже видовищним вийшло протистояння між цими командами, проте на кону зустрічі стояло дуже багато, гравці були скуті тягарем відповідальності та не ризикували. Багато в чому вирішальну роль в цьому матчі зіграв швидкий гол, втім у одеситів були шанси вирівняти гру і відігратися. Інша справа, що більш грамотно і організовано діяли гості та добилися заслуженого успіху. Ця перемога гарантує команді Вернидуба бронзові медалі чемпіонату України 2016/17. У одеситів, незважаючи на поразку, ще залишаються шанси на потрапляння в єврокубки, проте в останньому турі команді Бабича необхідно обігравати Динамо і чекати результату зустрічі Олександрія - Шахтар.

Близько 80 осіб зібралося на 20-му секторі господарів. Одесити, як і в попередніх матчах собі не зрадили, женучи команду уперед за допомогою декількох прапорів та потужним звуком. Переважна кількість одеситів була на клубному дрес-коді, одягнувши синій верх.

Чималу відстань до Одеси подолали півтора десятки активних вболівальників Зорі, до яких приєдналося ще трохи місцевих. Луганці привезли з собою декілька банерів та намагалися активно заряджати. В принципі нічим особливим вони більше не запам`яталися. Ті найактивніші, які навіть у будній день підтримували команду, додому поїхали у піднесеному настрої, адже їх команда подарувала їм чергову перемогу та бронзові медалі чемпіонату.
Сектор Чорноморця
Сектор гостей

Шахтар - Динамо 2:3 (26.05.2017)
Важко придумати кращу можливість для Сергія Реброва хоча б якось натякнути на те, що він повинен залишитись на посаді головного тренера Динамо. Шахтар виграв Чемпіонат і Кубок, відповідно, абсолютно ніякої турнірної ваги для нього матч не мав. В зв`язку з цим Фонсека виставив фактично резервний склад, а на трибунах зібралась в рази менша аудиторія, яка палко підтримувала гірників під час недавнього фіналу. За великим рахунком, і своїх підопічних Реброву мотивувати не потрібно було, адже їх самолюбство було тричі розтоптане принциповим суперником протягом сезону (не говорячи вже про більш давні образи). Тож кияни мали хоч якось реабілітуватися перед своїми вболівальниками.

Менше сотні фанатів були присутні на секторі помаранчево-чорних. Окрім донецьких вболівальників на секторі були також шанувальники Шахтаря с Горлівки та Харцизька, про що свідчили банери, які прикрашали паркан. Як і анонсувалося перед матчем, усі були одягнені у чорний верх. У принциповій зустрічі не обійшлося без використання піротехніки.

Кожного разу на секторі киян стає все менше і менше народу. Можливо на відвідуваність вплинуло те, що гра в Харкові вже вдруге випадала на будній день, а можливо те, що матч вже нічого не вирішував. Динамо на виїзді вже давно не перемагало Шахтар, тож на цю гру у киян була подвійна мотивація – нарешті перемогти принципового суперника та реабілітуватися перед київською торсидою за провальний сезон. Як і завжди, біло-сині прикрасили сектор великою кількістю банерів. Але перед цим був не до кінця адекватний прохід на сектор - донецький клуб вимагав паспортні дані при придбанні квитка, після чого був не до кінця адекватний шмон - багатьох змушували знімати взуття, а коли спробували не пустити банер однієї з банд - все ледь не переросло в сутичку з космонавтами. Не дивлячись на те, що народу було мало, столичні ультрас намагалися шизіти на повну. Після кожного забитого голу палили піро. Команда сповна віддячила тим хто приїхав. Після фінального свистка динамівці підійшли до сектору, подякували ультрас та кинули декілька футболок.
Фанати Шахтаря
Фанати Динамо

Ворскла - Дніпро 1:0 (27.05.2017)
Один з найбільш популярний клубів України, багаторазовий призер чемпіонату та колектив з чемпіонськими традиціями, команда, яка ніколи раніше не вилітала з еліти - залишає Прем’єр-лігу. Ворскла вбила останній цвях в кришку труни Дніпра і майбутнє синьо-біло-блакитних тепер в пелені туману. Ще недавно дніпряни боролися за найвищі місця в УПЛ, грали в фіналі євротурніру, а тепер вилітають в Першу, а можливо навіть і в Другу лігу. Цікаво, що саме 27 травня - два роки тому - Дніпро брав участь у фіналі Ліги Європи і тоді програв Севільї. Справді нещасливий день для клубу, хоча ця чорна смуга почалася набагато раніше.

У черговій домашній грі полтавську команду підтримували близько пів сотні вболівальників. Чимось особливим полтавці не запам’яталися, використовуючи для підтримки лише поодинокий прапор та завісивши паркан сектору декількома банерами. Зелено-білих чекав сюрприз у вигляді перемоги. П’яту гру поспіль полтавці радують свого вболівальника результатом. Після фінального свистка команда повним складом підійшла до ультрас-сектору та подякувала за підтримку. Після чого фанати так гравці зробили спільне фото на згадку.

На 13-му секторі зібралося близько двох сотень дніпрян. Вже традиційно синьо-біло-блакитні використовували для підтримки велику кількість прапорів та не меншу кількість банерів. Окрім дніпропетровських вболівальників на секторі були також прихильники Дніпра з Марганця та Житомира, які активно підтримували команду протягом усього сезону. В передостаннє у сезоні дніпряни від душі спалили велику кількість піро. Проте яскрава підтримка не змогла надихнути гостей на перемогу.
Сектор Ворскли
Сектор гостей

Волинь - Карпати 0:1 (27.05.2017)
Кварцяний випустив на гру молодих та недосвідчених хлопчиків, тож вже в першому таймі, - за рахунку 0:0, - лучани не цуралися затримок часу, неквапливих розіграшів м’яча. Карпати вийшли в бойовому складі, вважалися фаворитом матчу, але нагнітати також не поспішали. Й класом задавати суперника не могли, бо цього класу банально немає. Ось і вийшло, що розбігалися команди лише після перерви. Львів’яни володіли ініціативою, більше тримали м’яча, проте рідко доводили справу до ударів, а лучани діяли по ситуації. Волинь активніше розпочала другий тайм, але довго тримати Карпати на повідку не могли. Львів’яни розправили плечі та забили гол. У Волині не було шансів відігратися. Карпати навіть могли збільшити рахунок, проте вдовольнилися і одним голом. Голом, який приніс перемогу і зробив Карпати переможцем боротьби за виживання. Команда Дулуба не вилітає.

Волиняни яскраво прощаються з Прем’єр-лігою. Яскраво у прямому сенсі слова. Лучани влаштували піро-шоу, через яке навіть важко сказати скільки людей були присутніми на секторі. Колектив LSD відзначав 6 років, тож луцькі ультрас зробили відповідну текстівку, підсвітивши її піро. Ну, а далі настала димова завіса з чорних та червоних димів.

Чимала кількість зібралася на секторі номінальних гостей, номінальних, тому що грали на рідному для львів’ян стадіоні. Зелені леви притримувалися клубного дрес коду – усі були на розах та у зеленому. Окрім традиційних банерів, підтримували також за допомогою декількох прапорів. У принциповому матчі львів’яни відірвалися на повну. Спочатку закидали бігові доріжки касовими стрічками, а потім влаштували яскраве піро-шоу. Якщо бути точними, то всього за гру було три запали піро на секторі Карпат - перший - зелено-білі дими на вихід команд; другий - чорні РДГ з червоними фальшами; третій - на 88-й багато фаєрів. І це було дуже атмосферно.
Сектор Волині
Сектор гостей

Зірка - Сталь 0:1 (27.05.2017)
Зірка в поточному сезоні не те що не перемагала Сталь, навіть голу у ворота кам’янської команди не забивала, двічі програвши та одного разу зігравши у суху нічию. Однак цього разу саме кропивчани перед грою мали певну перевагу, адже на своєму полі не програють від листопада, тоді як Сталь останнім часом втратила ту переконливість, з якою команда Кучука регулярно здобували очки на початку весни. І цього разу кропивничани знову програли.

Кропивчани перед грою влаштували ходу містом. Хлопці з IRON STAR FIRM активно підтримували команду гучно заряджаючи. Вже традиційно використовувалися прапорці, а цього разу ультрас для яскравості додали конфеті.

17 сталеварів відвідало гру у Кропивницькому. Вболівальники завішали сектор великою кількістю банерів, серед яких був і жовто-блакитний прапор.
Фанати Зірки
Фанати Сталі