Огляд нижчих ліг. Тури 4 та 5
09 серпня 2017
Оскільки за один тиждень команди проводять по декілька матчів, ми вирішили об’єднати огляд 4 та 5 турів. І в тому, і в іншому були цікаві зустрічі, якісь перфи, акції протесту та багато піротехніки. Цікаво, що все частіше фанати влаштовують бойкоти матчів рідних команд. У кожного є на те свої вагомі причини, проте не можна не помітити, як це впливає на загальну картину. Вже через декілька днів розпочнеться 6 тур, тому запрошуємо всіх ознайомитись з оглядом, який ми підготували для вас.

ПЕРША ЛІГА. Тур 4

Волинь - Жемчужина 1:3 (04.08.2017)
Фанати Волині намалювали текстівку з написом «Не будьте дном, мужики» та дуже активно вболівали за свою команду протягом всього матчу, але, на жаль, цього разу команда не змогла перемогти.
Фанати Волині

Полтава - Краматорськ 3:0 (05.08.2017)
Лише декілька фанатів Авангарду мали можливість приїхати до Полтави, щоб підтримати свій клуб. У господарів підтримка була більш чисельною.
Фанати Полтави
Фанати Авангарду

Колос - Кремінь 4:1 (05.08.2017)
6 фанатів Кременя в Ковалівці

Інгулець - Дніпро Ч 2:0 (05.08.2017)
Двоє черкащан на виїзді

Оболонь - Суми 2:1 (05.08.2017)
Один з кращих перфів фанатів Оболоні за останні роки, і центральний у цьому плані матч туру. Пивовари влаштували гарне та масштабне шоу, присвячене 25-річчю клубу. Не залишились без підтримки і гравці команди із Сум.
Фанати Оболоні

Фанати Сум


ДРУГА ЛІГА. Тур 4

Нива Т - Прикарпаття 0:1 (05.08.2017)
Представники Ниви займають сектор під дахом. А гості розташувались на протилежній трибуні. Незважаючи на розташування майже у лісі, акустика дуже гарна з невеликим відлунням. Четверо гостей зі Станіславова не замовкали цілий матч й не поступалися у звучанні господарям. Пропустивши прикрий гол, тернополяни трішки замовкли, хоча під кінець влаштували гучний нон-стоп. Більше про цей матч читайте ТУТ.
Фанати Ниви
Прикарпаття на виїзді

Арсенал БЦ - Нива В 0:1 (05.08.2017)
Активних фанатів Арсеналу було хоч і небагато, я нарахував 16 чоловік, проте вони були активними весь матч. Деякі хлопці були на розах, незважаючи на шалену спеку. На майже порожньому стадіоні арсенальців було добре чути, хоча іноді вони і програвали конкуренцію вінничанам, яких було значно більше. Незважаючи на те, що вже в самому дебюті господарі пропустили гол, білоцерківці гнали своїх хлопців вперед, щоправда, ті так і не змогли відігратись.

Вінничани приїхали доволі непоганою кількістю, в першому таймі було їх 34. Більшість подолала відстань до Білої Церкви автобусом, але були й такі, що приїхали тягою. На цей раз сектор гостей не прикрашав головний лицьовий банер, а було лише три невеликих полотнища та прапор України. Детальніше про цю гру ТУТ.
Фанати Арсеналу
Фанати Ниви

Полісся - Львів 0:3 (05.08.2017)
Фанати Полісся

Поділля - Скала 0:2 (05.08.2017)
Фанати Поділля влаштували гарне піро-шоу, і незважаючи на результат матчу, дуже активно гнали своїх до перемоги всі 90 хвилин. Не відставали від них і фанати Скали, нехай без піро, проте із сильним голосовим супортом.
Фанати Поділля
Фанати Скали

Таврія - Металіст 1925 0:3 (05.08.2017)
Активна кузьма, або як в Бериславі зароджується новітній двіж сімферопольського клубу...
Фанати Таврії

Дніпро - Інгулець-2 2:0 (05.08.2017)
З матчу проти Інгульця-2 маємо лише таке фото
Фанати Дніпра


ПЕРША ЛІГА. Тур 5

Краматорськ - Рух 2:1 (09.08.2017)
Фанати Авангарду

Десна - Колос 2:3 (09.08.2017)
Фанати Десни знову на рідному стадіоні. Цього вони чекали дуже довго, проте і після заміни газону їм не завжди дають грати в рідних стінах - минулу домашку Десна проводила на Оболонь-арені. Цього разу зібралось чимало людей і було спалено багато піро.
Фанати Десни

Арсенал - Волинь 2:0 (09.08.2017)
10 волинян пробили виїзд до Щасливого. На жаль, маємо лише таке фото.
Фанати Волині

Дніпро Ч - Геліос 1:2 (09.08.2017)
Перед початком матчу фанати Черкаського Дніпра вийшли зі свого сектору і з димовими шашками направились до VIP-ложі стадіону. Через це арбітр поєдинку був змушений відкласти початок гри. Затримка матчу становила 12-14 хвилин. Група фанатів вимагала, щоб Черкаський Дніпро грав у своїй власній формі. Команди змушені були покинути футбольне поле, з трибун лунали заклики до гравців зняти чужу форму. У підсумку лише після переговорів між фанатами, стюардами та поліцією група найактивніших ультрас покинула трибуну.

Чому так сталося? На початку нового сезону Черкаський Дніпро почав грати в новій формі. Найбільш уважні звернули увагу, що на футболках клубу - квітка з клубного герба аматорського клубу Зоря (Білозір’я), а герб - Академії Черкаський Дніпро-Зоря-2. Ще після перших ігор з’явилися вболівальницькі звернення з вимогою повернути герб ФК Черкаський Дніпро на футболки, фанати заявляли, що нинішня форма йде врозріз з клубною історією. І ось, коли ці заяви залишилися без реакції, ультрас взялися за протест. Офіційної реакції черкаського клубу на даний момент немає. Також поки з’ясовується, чи буде клуб міняти форму або робити нашивки з клубним гербом.

Ультрас Дніпра кажуть, що Володимир Лашкул, фактично власник клубу, хоронить команду. Перед початком сезону заявив про свій відхід і припинення фінансування. Сам він родом із Білозір’я - це під Черкасами, там побудував стадіон і футбольну академію. Хотів туди в цьому сезоні перемістити команду, змінити назву і т.д. Ультрас намагалися адекватно піти на діалог, але нічого не виходить, тому налаштовані діяти рішуче...
Фанати Дніпра

Кремінь - Оболонь 0:3 (09.08.2017)
Фанати господарів намалювали невеличку текстівку на підтримку Черкаського Дніпра. Гостей приїхало підтримати 6 фанатів Оболоні.
Фанати господарів
Фанати Оболоні


ДРУГА ЛІГА. Тур 5

Львів - Нива Т 0:0 (09.08.2017)
Фанати Ниви у Львові

Прикарпаття - Арсенал БЦ 4:0 (09.08.2017)
Фанати Прикарпаття

Скала - Полісся 2:0 (09.08.2017)
Одиночний виїзд до Моршина пробив фанат Полісся.
Фанати Скали
Житомирянин на виїзді

Тернопіль - Поділля 0:2 (09.08.2017)
Фанати Поділля

Дніпро-1 - Дніпро 0:0 (09.08.2017)
Найцікавіша гра туру відбувалась в Дніпрі. Фанати Дніпра підтримували свою команду весь матч, а також заряджали проти новоствореного СК. Цікаво, що у СК Дніпро-1 також була підтримка - люди з полку, дружини футболістів і якісь проплачені студенти. Але у всіх них були новенькі футболки Ультрас Дніпро-1. Одну з таких дніпряни віджали собі на пам’ять.
Фанати Дніпра



Металург З - Таврія 0:1 (09.08.2017)
Підтримка у Таврії була хоч і не чисельна, проте дуже щира, можливо, це також вплинуло на результат гри. Фанати ж Металургу сповістили, що поки що не будуть підтримувати свою команду.
Фанати Таврії