Огляд нижчих ліг. Тур 7
21 серпня 2017
Вітаємо всіх з Днем Прапора та Днем Незалежності. Крайній тур в нижчих лігах був доволі спокійним, декілька ігор було скасовано, деякі проходили без фанатів, тому цей огляд буде досить стислим. Все частіше ультрас влаштовують бойкоти та ігнорують матчі своїх команд, що дає можливість деяким фан-клубам влаштовувати свої дитячі пародії на ультру. Звичайно, поки правоохоронці тренуються, як вони будуть затримувати «тих божевільних ультрас», керівництво деяких клубів дресирує таку собі заміну справжній підтримці на контрольованих, далеких від фанатизму людей. Отож, перейдемо зокрема до огляду сьомого туру.

ПЕРША ЛІГА

Краматорськ - Десна 0:0 (19.08.2017)
Фанати Авангарду, як можна побачити на світлинах, продовжують активно підтримувати свою команду, розділившись на два сектори. Внутрішні конфлікти наче трохи стихли, тому домашні матчі проходять спокійно. Щодо фанатів Десни, то підтримати команду на виїзді приїхало 7 чоловік. В останній час фанати більшості клубів чи то через недостатнє бажання, чи якісь інші фактори, не підтримують гравців на виїзних матчах, але, як бачимо, це не стосується хлопців з Чернігова.
Фанати Авангарда
Фанати Десни

Оболонь - Миколаїв 2:0 (19.08.2017)
Фанати Миколаєва, яких було чоловік 10, дуже активно підтримували свою команду на столичному стадіоні. А господарі поля, обидва сектори фанатів Оболоні, дуже непогано гнали свою команду до здобуття перемоги. Добре, що зараз пивовари не повинні ділити ні з ким свій стадіон, як це було декілька місяців тому. Хоча вже на наступних вихідних проводити свій домашнй матч сюди приїде кам’янська Сталь.
Один із секторів Оболоні
Фанати гостей

Суми - Геліос 1:1 (19.08.2017)
Звичайно, фото маємо не найкращі, але якщо хтось дуже хоче переконатись, що і фанати Сум, і хлопці з Харкова були на цій грі і підтримували свої команди, ви маєте все потрібне. А серйозно кажучи, не завжди наявність сотні фотографій з сектора означає гарну шизу. Цього разу хлопці з обох сторін постарались максимально допомогти своїм гравцям у цій грі.
Фанати Сум
Фанати Геліоса

Дніпро Ч - Полтава 2:3 (19.08.2017)
Фанати черкаського Дніпра провели матч доволі спокійно, хоча багато хто після попередньої домашньої гри очкував нових акцій. На сайті команди було оголошено конкурс з різними дизайнами нової форми черкаського Дніпра. За результатами конкурсу було обрано дизайн, і цю гру команда проводила вже в новій формі. Керівництво клубу спрацювало дуже оперативно!
Фанати Дніпра

Кремінь - Інгулець 0:1 (19.08.2017)
Фанатів господарів було всього декілька чоловік, як, в принципі, і гостей. Як це не дивно, але фанати Інгульця змогли навіть привернути до себе увагу поліції. Все закінчилось мирно і без затримань.
Фанати Кремня
Фанати гостей


ДРУГА ЛІГА

Одразу три матчі Другої ліги не відбулись через фінансові проблеми клубів. ФК Тернопіль заявив, що знімається зі змагань Другої ліги. Арсенал з Білої Церкви не зміг приїхати до Моршина, а житомирське Полісся - до Чернівців. Щоправда, у випадку з Поліссям є надія, що проблеми тимчасові, і гру буде перенесено на резервний день.

Агробізнес - Поділля 2:1 (19.08.2017)
Фанати Поділля теж активно пробивають виїзні матчі своєї команди. Цього разу доволі непоганим складом, адже це було перше за багато років обласне дербі у Волочиську. Активна підтримка у гостей була протягом всієї гри, навіть незважаючи на негативний для гостей результат. Окрім двох десятків фанатів, на цю гру хмельницький клуб вивіз ще близько півсотні кузьми.
Фанати Поділля

Металург З - Дніпро 0:5 (18.08.2017)
Фанати Дніпра привезли на цей матч близько 170 людей. А якщо врахувати будній день і початок матчу о 12:00... одним словом - рівень! Всі вже знають, чому немає фанатів Металургу, а хто не в курсі - шукайте їх заяву щодо цього на ресурсах ультри із Запоріжжя. Варто додати один цікавий момент - на минулих вихідних фанати МЗ пробили виїзд до Каховки за новий аматорський клуб МФК Металург і заявили, що тепер будуть підтримувати його...
Фанати Дніпра

Таврія - Суднобудівник 4:2 (19.08.2017)
Ультрас Таврії завітали на домашню гру свого клубу в Бериславі. Спочатку на секторі фанатів було декілька десятків людей: ультрас Тавриди і місцева активна бериславська кузьма, яку видно на фотках вже кілька матчів поспіль. Але потім щось пішло не так... і фанати лишились на своєму місці, а бериславські вболівальники перемістились на іншу частину трибуни.
Сектор Таврії

Металіст 1925 - Нікополь 4:0 (19.08.2017)
Ультри на цьому матчі знову не було. Фанати харківського клубу були покарані на 3 домашні і 3 виїзні поєдинки. В цьому сезоні їх клуб зіграв чотири гри на виїзді (четверта була в Дніпрі, і там, як пам’ятаєте, гостьовий сектор був). Ця гра була третьою домашкою сезону, отже на наступній домашці фани вже з’являться на трибуні.

Тим часом харківський клуб розвиває такий собі альтернативний напрям підтримки, як "Клуб вболівальників". Ось що зазначено на офіційному сайті Металіста: під час матчу "Металіст 1925" - "Нікополь" за південними воротами стадіону "Сонячний" всі присутні на трибуні могли помітити дві великі футболки. Одна з них була темно-синього кольору з числом "380", друга - жовта з іменами і прізвищами на ній. Число "380" - це кількість членів "Клубу Вболівальників" на момент проведення матчу. А ось на жовтій наші вболівальники згадали імена і прізвища всіх гравців, тренерів, персоналу і співробітників клубу. Таким чином, члени "Клубу Вболівальників" вирішили віддячити клубу за те, що можуть бачити свої прізвища на домашній формі "Металіста 1925".