Прем’єр-ліга. Тур 9
20 вересня 2017
Низка матчів 9-го туру розпочиналася з хвилини мовчання через трагічні події у дитячому таборі в Одесі. Майже в кожному матчі туру була напружена боротьба, через що матчі видавалися не надто видовищними. Декілька фанатських рухів зробили текстівки щодо підробленого диплому про вищу освіту віце-президента ФФУ Вадима Костюченка. Яскравіше за всіх у цьому турі виглядали ультрас Динамо, які влаштували піро-шоу в честь річниць заснування одразу двох колективів динамівського руху. Про всі подробиці у нашому традиційному звіті.

Маріуполь - Зірка 1:0 (16.09.2017)
Обидва клуби не були обтяжені єврокубковими баталіями і, як наслідок, провели тиждень в старанному тренувальному процесі. Перший тайм активніше почали господарі поля. Високий пресинг став причиною того, що Зірка, часом, банально не мала можливості вийти за межі власного штрафного майданчика. Подібна активність призвела до досить швидкого взяття воріт. Кропивничани пробували відповідати, але передачам гостей не вистачало точності, а атакуючі пориви грамотно були зведені до нуля вмілою грою опорної зони Маріуполя. Другий тайм можна охарактеризувати одним словом - протистояння. Гра проходила на зустрічних курсах, але змінити рахунок на табло не вдалося жодній з команд.

6 фанатів з Кропивницького відвідали гру у Маріуполі. Хлопці встигли скупатися в морі та зробити декілька світлин на згадку. З фотографіями маріупольського сектору завжди напряги. Якщо хтось має інформацію, де їх взяти - напишіть нам!
Кропивничани на виїзді

Олександрія - Сталь 4:1 (16.09.2017)
Цей успіх для Олександрії добутий дуже вчасно - перервана восьмиматчева безвиграшна серія, придбана впевненість у своїх силах і взятий реванш у Сталі за поразку в минулому чемпіонаті, коли також господарі перемогли з рахунком 4:1. Вирішальними у грі стали помилки захисників і неоднозначний початок зустрічі, відчувалося - суперники знаходяться не в найкращому психологічному стані, що є наслідком перебування олександрійців і кам’янців в нижній частині турнірної таблиці. Господарі почали матч активніше, лише іноді дозволяючи Сталі переходити на свою половину поля. Тиск на суперника призвів до автоголу у команди з Кам’янського. Втім, відповідь гостей не змусила себе довго чекати, після чого Сталь просто посипалась та програла чергову гру.

Лише 20 ультрас підтримували місцеву команду в цій грі. Команда нарешті здобула першу перемогу у нинішньому сезоні УПЛ, чим дуже потішила тих, хто все ж таки прийшов повболівати за Олександрію. Не обійшли стороною фанати і тему з Костюченко, підготувавши відповідну текстівку, тим самим нагадавши ФФУ, що у неї чимало реальних проблем, а вони ще й шукають їх собі у стосунках з ультрас.
Сектор господарів

Верес - Ворскла 1:0 (16.09.2017)
Поєдинок у Львові видався досить напруженим, однак не дуже видовищним. Команди були надміру обережними, боячись пропустити м’яч в свої ворота, що позначилося і на кількості гольових моментів. Першу половину зустрічі Ворскла почала досить впевнено. Гості краще контролювали м’яч, намагалися йти вперед і загалом виглядали активніше, проте пробитися до воріт Вереса у полтавчан не виходило. У другому таймі команди дещо додали в швидкості. Головним чином це стосується Вереса, який після перерви продовжив грати так само настирливо, як і в останні хвилини першої половини зустрічі. Небезпечні моменти, як і раніше, були в дефіциті біля воріт кожної з команд, проте активність господарів все ж дозволила їм відкрити рахунок в поєдинку. У доданий час Ворскла організувала невеличку навалу, внаслідок чого кінцівка матчу вийшла досить напруженою і емоційною, проте до небезпечних моментів справа так і не дійшла.

10 ворсклян подолали відстань від Полтави до Львова задля підтримки своєї команди. Хлопці привезли з собою лише один банер, присвячений загиблому побратиму, і спостерігали за кволою грою Ворскли, яка, окрім поганого настрою, у цей вечір вболівальникам нічого не принесла.
Сектор Ворскли

Олімпік - Динамо 1:2 (17.09.2017)
Олімпік і Динамо почали з обережного футболу. Команди не поспішали мчати в атаку. Так тривало до середини тайму, коли кияни забили перший гол. Потім почалася справжня боротьба, номінальні господарі почали грати доволі грубо, кияни відповідали. Гра була жорсткою, через що арбітру довелося показати багато жовтих карток гравцям обох команд. Напруга в матчі досягла апогею наприкінці першого тайму, коли донеччани зрівняли рахунок. У другому таймі Динамо в цілому контролювало ситуацію, однак упевненості в кінцевому результаті бути не могло. Олімпік постійно шукав можливість для контратаки і кілька разів змусив понервувати Максима Коваля і центральних захисників. Кияни втратили набагато більше шансів для того, щоб зробити свою перемогу більш переконливою. У будь-якому випадку матч видався яскравим. Кияни взяли реванш за поразку в минулому сезоні, а донеччани підтвердили, що недарма вважаються одним з головних претендентів на потрапляння до першої шістки.

На цей матч кияни також зробили декілька текстівок, присвячених віце-президенту ФФУ. Одна була на секторі Ультрас Динамо, друга - на секторі Родичів. Сектор динамівських ультрас виглядав яскраво. Номінальні гості почали палити піро вже на 14-й хвилині матчу. Потім палало ще декілька разів. Таким чином ультрас відзначили 11-ту річницю з дня заснування колективу VIVA KYIV. Також днями 4-ту річницю святкували хлопці з колективу North Company. Після гри команда майже повним складом прийшла подякувати фанатам за підтримку, але найбільш яскравим моментом матчу став забіг Буяльського до фанатських секторів після забитого голу.
Ультрас Динамо
Сектор Родичів

Зоря - Карпати 0:0 (17.09.2017)
У Запоріжжі зустрілися команди, які поки не радують уболівальників своєю грою в поточному сезоні. З перших хвилин матчу Зоря, як і личить господарям поля, забрала м’яч під свій контроль, окупувавши половину поля Карпат та маючи декілька гострих моментів. Так продовжувалось протягом усього першого тайму. Після перерви майже нічого не змінилося - Зоря створювала тиск на ворота Карпат, регулярно розкриваючи оборону. По воротах команди зі Львова пробив чи не кожен футболіст Зорі, але постійно чогось не вистачало. Луганці мали величезну кількість небезпечних моментів, але так і не змогли дотиснути львів’ян. Як наслідок, сухі нулі на табло.

Більше 90 луганських вболівальників зібрав сектор господарів на Славутич-арені. Паркан прикрасили традиційними банерами, а завдяки клубному дрес-коду сектор виглядав ще яскравіше. Окрім цього, чорно-білі організували Зорі доволі непоганий звук.

Порядку 20 зелених левів пробили виїзд до Запоріжжя. На перепоні львів’янам не стала навіть відстань більше ніж у 1000 км. Втім, це найменший виїзний склад Карпат за останні кілька років.
Сектор Зорі
Фанати Карпат

Чорноморець - Шахтар 0:0 (17.09.2017)
Шахтар посеред тижня домігся прекрасного результату в матчі з Наполі в Лізі чемпіонів та до Одеси приїхав трохи виснаженим. Ще й кадрові перестанови зробили свою справу. На правах фаворита зустрічі Шахтар цілком очікувано з перших секунд забрав м’яч під свій контроль і почав навантажувати оборону противника. Проте перший небезпечний момент виник саме біля воріт Пятова. Після чого гірники стовідсотково заволоділи ініціативою. Другий тайм проходив в тому ж руслі - Шахтар атакував, Чорноморець захищався. У гостей було кілька реальних моментів для взяття воріт, але новачок одеситів голкіпер Гутор зробив ряд прекрасних сейвів і врятував свою команду. У підсумку Шахтар вдруге в сезоні втратив очки і пропустив Динамо на першу сходинку.

Більш менш чисельною вийшла підтримка у Чорноморця. 20-й сектор одеситів активно підтримував команду за допомогою прапорів. Сектор 8+8 підготував кілька текстівок на нагальні теми, які вже традиційно були зроблені на постільній білизні Укрзалізниці. Фотографії гостьового сектору до редакції, на жаль, не надходили.
Сектор 20
Сектор 8+8