Прем’єр-ліга. Тур 11
03 жовтня 2017
Чогось надзвичайного в 11-му турi УПЛ на цих вихiдних не вiдбувалося. Лише декiлька моментiв заслуговують уваги, а так тур пройшов досить рiвно. Так, ультрас Олександрії вiдсвяткували 10-рiччя колективу SA07, а кияни в Запорiжжi пiдготували декiлька текстiвок на гарячi теми. До речi, Зоря та Динамо влаштували справжнiй футбольний трилер. Про все детальнiше можна дiзнатися з нашого звiту.

Олександрія - Зірка 0:0 (30.09.2017)
Стадіон Ніка приймав матч між двома колективами з однієї області, які, окрім цього, займали сусідні сходинки в турнірній таблиці. У першій половині зустрічі було багато боротьби за центр поля і мінімум ударів по воротах. Гравці не були винахідливими на підступах до чужих воріт, кожна зі спроб провести атаку завершувалася неточним пасом, було кілька хороших навісів у штрафний майданчик, але форварди не відгукувалися на ці навіси. Якщо перша половина тайму пройшла під диктовку господарів, то у другій Зірка перехопила ініціативу і діяла гостріше на чужій половині поля. В цілому, матч виявився невиразним і непримітним. Розмови про принциповість і запеклість дербі не знайшли свого відображення.

Сектор господарів зібрав на грі приблизно 60 фанатів. Олександрійці підготували чудовий перфоманс, присвячений десятиріччю SA07, яке святкують цього року. Ультрас влаштували чудову атмосферу, спаливши на секторі чималу кількість піро. Підсолодити настрій мала перемога команди, але її, як і забитих м’ячів, уболівальники так і не побачили. Команда не змогла підтримати святковий настрій фанатів, тож голкіперу Паньківу, єдиному, який підійшов до сектору, довелося вислухати багато претензій та критики. Вже не перший раз на секторі Олександрії присутні фанати Карпат - зверніть увагу на банерну лінію...

Близько 80 ультрас із Кропивницького пробили цей виїзд. Паркан традиційно прикрасили декількома банерами та, організувавши гучну підтримку, гнали команду до перемоги. Цього разу дербі виявилось дуже млявим, без звичних пристрастей, притаманних для ігор цих команд.
Сектор господарів
Сектор Зірки

Олімпік - Маріуполь 3:2 (30.09.2017)
Обидві команди розташовувалися в першій шістці турнірної таблиці і, безсумнівно, хотіли лише перемоги. Донеччани, до речі, давненько не тріумфували і дуже хотіли виправити цю сумну тенденцію. На швидкостях трохи вище середніх почалася гра, але поступово темп виріс, і команди в перші десять хвилин обмінялися гарними моментами. Надалі м’яч дуже рідко затримувався в середині поля, суперники були націлені на атаку, але цим атакам не вистачало гостроти в останній стадії. Другий тайм почався з атак Олімпіка, а маріупольці заробили червону картку. У меншості азовцям було важко, підопічні Бабича не встигали за суперником, і незадовго після вилучення донеччани вийшли уперед. Недовго раділи господарі, в яких арбітр також вилучив гравця і зрівняв склади. От тоді і розпочалася справжня перестрілка голами, в результаті переможцями якої вийшли підопічні Санжара.

У Олімпіка нарешті з’явилися активні прихильники. Декілька знайдених світлини свідчать про це. Здається, непогані результати команди останнім часом спонукали вболівальників створити невеличкий колектив. Що ж, будемо і надалі спостерігати за розвитком подій на секторі донеччан. Цих пацанів поки важко назвати ультрою, та й не факт, що їх вистачить надовго...

Фото ультрас Маріуполя, на жаль, знайти не вдалося.
Вболівальники Олімпіка

Верес - Сталь 1:1 (01.10.2017)
Після вдалих попередніх ігор рівненська команда в цій грі виглядала зовсім непереконливо. Підопічні Вірта дуже довго входили у гру, а перший тайм взагалі провалили. Досить скромна Сталь користувалася розслабленням і неуважністю суперника і проводила свої більш змістовні атаки. Пропускати червоно-чорні могли вже в дебюті зустрічі, але не скористалися помилкою суперників. Впродовж першого тайму сталевари продовжували атакувати. Чергова атака на ворота Бандури під кінець першого тайму завершилася взяттям воріт. Трохи більш активно заграли рівняни у другому таймі, хоча Сталь мала, як мінімум, три можливості збільшити рахунок. Проте поступово ініціативою повністю заволоділи червоно-чорні. Ближче до кінця гри оборона кам’янців вже тріщала по швах. Воротар врятував сталеварів у декількох безнадійних моментах, однак був безсилий незадовго до фінального свистка. Нічия виглядає справедливим підсумком зустрічі, і обидві команди повинні бути задоволені набраними очками.

Зоря - Динамо 4:4 (01.10.2017)
Посеред тижня Зоря і Динамо порадували Україну перемогами в Лізі Європи, а вже через три дні вони повинні були зіткнутися в очному протистоянні в рамках чемпіонату. В останні роки луганська команда завжди давала бій біло-синім, і цей матч не обіцяв стати винятком. З перших хвилин суперники почали загрожувати воротам один одного, але активніше були гості. І ця активність вже на 15-й хвилині переросла в гол. Після забитого голу Динамо продовжило атакувати і не дозволяло Зорі вибігати в стрімкі контратаки. Кияни домоглися свого до перерви і навіть перевиконали план. Відпочивати команди пішли за рахунку 0:3. Початок другої половини не віщував проблем для гостей - у номінальних господарів, як і раніше, нічого не виходило в атаці, а Динамо, здавалося, перейшло до режиму економії енергії. Втім, інтрига повернулася, коли господарі заробили пенальті і чітко його реалізували. Гол помітно підігрів градус емоцій на полі. Луганці почали не просто грати, а битися за кожен м’яч, до чого кияни місцями були не готові. Зоря забила у ворота Коваля ще двічі, зрівнявши разунок. Динамівці були налаштовані на перемогу і знову вийшли уперед, щоправда, раділи недовго, господарі знову відігралися, поставивши крапку в матчі.

Десь близько 80 фанатів підтримувало Зорю у центральному матчі туру. Чорно-білі не замовкали ні на хвилину, постійно заряджаючи та женучи команду уперед. Луганці не опускали руки навіть при розгромному рахунку в першому таймі. Декілька разів відбувалися переклички з центральною трибуною. Віра в команду до останнього була сповна нагороджена нічийним рахунком.

Більше 160 ультрас киян завітало на гру у Запоріжжі. Динамівські фанати доволі жваво почали заряджати у першому таймі, організувавши команді гучну підтримку, а от при розгромному рахунку після першого тайму розслабилися і виглядали вже не так яскраво, як у першій частині гри. Вперше за багато років кияни відмовились від піротехніки на виїзді. Не обійшлося без переклички з фанатами Зорі та голого торсу наприкінці зустрiчі. Також кияни за допомогою текстiвок висловили свою точку зору з приводу футболу по паспортах та з приводу натуралiзацiї гравцiв до лав збiрної. Втім, позиція киян в цих питаннях завжди була доволі послідовною - вчора вони опублікували заклик бойкотувати гру Україна - Хорватія, адже їх вимоги так і не було виконано.
Фанати Зорі
Кияни на виїзді

Чорноморець - Ворскла 0:3 (01.10.2017)
Чорноморець після приходу Дулуба ще не програвав - моряки обіграли Зірку, а також зіграли внічию із Шахтарем і Карпатами. Напевно в цей день одесити були налаштовані продовжити серію і в грі з Ворсклою. Полтавці ж займали третє місце в турнірній таблиці і явно збиралися збільшити відрив від Олімпіка, який підібрався на відстань одного пункту. Втім, це все в теорії, а на практиці команди не поспішали атакувати. Вірніше, спроби були, але вони рідко призводили до реальної гостроті біля чужих воріт. Поступово атакуючи, ворскляни домоглися свого, повівши в рахунку. У другому таймі гостроти не додалося - ні Чорноморець, ні Ворскла не могли організувати хоча б одну розумну атаку. А далі полтавській команді просто пощастило. Одесити двічі помилилися, чим полтавці сповна скористалися, зробивши рахунок зовсім непристойним.

Трохи більше восьми десятків ультрас прийшли повболівати за одеситів. Як могли, підтримували команду прапорами та зарядами, але ця підтримка так і не надихнула команду забити бодай гол престижу. У цей вечір настрій у одеської торсиди явно був поганий.

17 ультрас з Полтави підтримали Ворсклу в цій грі. Полтавці намагалися заряджати, але змагатися з більш чисельними суперниками у гучності навряд чи могли. Команда подарувала вболівальникам чудовий настрій, перемігши, та майже повним складом після свистка підійшла подякувати вболівальникам за підтримку.
Вболівальники Чорноморця
Сектор Ворскли

Шахтар - Карпати 2:0 (01.10.2017)
Донецька команда підійшла до матчу проти Карпат у статусі абсолютного фаворита і з перших хвилин почала доводити це на полі. Гірники не відкладали справи в довгий ящик і вже на 7-й хвилині вийшли уперед. Після цього номінальні господарі продовжували вести гру, але у Карпат все-таки був один момент наприкінці тайму, проте леви не змогли витиснути максимум з цієї атаки. Після перерви помаранчево-чорні продовжили напружувати оборону суперника, і в підсумку домоглися свого. Після другого голу Шахтар перейшов в режим економії енергії, тоді як Карпати виявилися нездатні що-небудь протиставити більш сильному та досвідченому супернику.

Приблизно 70 фанатів зібралося на секторі господарів. Помаранчево-чорні обійшлися без будь-яких шоу, просто підтримуючи команду непоганим звуком.

19 ультрас Карпат пробило виїзд до Харкова. Чимось особливим зелені леви не запам’яталися, майже весь матч мовчки спостерігаючи за черговим фіаско своєї команди. Протягом гри львів’яни заряджали лише два заряди: "Бандера, Шухевич - герої України!" та "Ми Карпати - ви гівно!". Варто зазначити також чотири кордони шмону на гостьовому секторі, а також те, що стюарди не дозволили пронести банер BSU, який був в Олександрії.
Ультрас Шахтаря
Фанати Карпат