Прем’єр-ліга. Тур 13
24 жовтня 2017
Особлива увага у черговому турі була прикута до українського класико, зокрема усі чекали цікавого футболу, і спостерігали за перфом киян та не менш активною підтримкою донеччан. Яскраву підтримку своїй команді влаштували фанати Маріуполя. А от ультрас Олександрії викликали футболістів та тренера на чоловічу розмову. Про усі деталі 13-го туру УПЛ можна прочитати в традиційному звіті на нашому сайті.

Олімпік - Зірка 1:0 (21.10.2017)
Перші хвилини матчу пройшли під диктовку підопічних Монарьова, але територіальна перевага Зірки швидко розтанула, і Олімпік забрав м’яч під свій контроль, чинячи тиск на підступи до штрафного майданчика гостей. Перевага господарів зростала, в результаті чого гравці Зірки не встигали за своїми опонентами і заробляли жовті картки, одна з яких дуже скоро переросла в червону. Вилучення захисника Зірки значно полегшило завдання донеччанам. Після поновлення гри господарі поля продовжили свій натиск на ворота кропивничан. Невдовзі підопічні Монарьова залишилися вдев’ятьох і перспективи команди в звітному поєдинку стали зовсім примарними. Розв’язка сталася на останніх хвилинах гри, коли кропивничани забили у свої ворота, поставивши крапку у зустрічі.

Господарі в цьому матчі не залишилися без підтримки. Донеччан, як і в одній з попередніх домашніх ігор, підтримували молоді вболівальники. Семеро хлопців доволі активно підтримали свою команду, яка подякувала їм перемогою.

33 фанати підтримали команду з Кропивницького на стадіоні Динамо. Хлопці зробили декілька колективних фото, та на самому матчі нічим яскравим не виділялися.
Сектор Олімпіка
Фанати Зірки

Олександрія - Верес 1:1 (21.10.2017)
Весь перший тайм пройшов за невеликої переваги господарів, олександрійці багато комбінували, намагалися розтягнути оборону суперника, але зовсім рідко закінчували атаки ударами. Верес контратакував не так часто, як очікувалося, занадто зосереджені на обороні були рівняни, і чомусь в середній лінії гостей виникали провали. Між обороною і атакою не було сполучної ланки, хавбеки часто не справлялися. Другу половину зустрічі команди провели активніше. На 63-й хвилині гості вийшли уперед, а вже через 15 хвилин господарям таки вдалося відігратися. Надалі команди не особливо загрожували воротам один одного, сконцентрувавшись на збільшенні кількості жовтих карток.

Трохи більше 30 ультрас зібрав сектор господарів. Особливих перфів не робили, задовільняючись непоганим звуком. Після гри ультрас Олександрії, незадоволені результатами команди (3 перемоги в чемпіонаті України за 10 місяців 2017 року), прийшли під стіни клубного офісу і викликали на розмову гравців клубу і головного тренера. Пройти на прес-конференцію, на жаль, фанатам не вдалося. У ситуацію спробували втрутитися тітушки в манішках і поліція, хоча ультрас не були налаштовані агресивно. Варто відзначити, що футболісти в повному складі на чолі з Андрієм Запорожаном і Юрієм Паньківим знайшли в собі сили вийти до уболівальників і піти на діалог. Розмова пройшла в робочій атмосфері, кожна зі сторін в конструктивній формі висловила своє бачення ситуації, що склалася. Футболісти визнали, що команда дійсно займає не своє місце в чемпіонаті, і пообіцяли виправити ситуацію вже в найближчий час. Вже після того, як поїхали футболісти, до фанатів вийшов Володимир Шаран і теж відповів на деякі питання.

На секторі гостей був помічений лише один відчайдух, що пробив виїзд за команду з Рівного.
Ультрас Олександрії
Вболівальник Вересу

Ворскла - Карпати 0:1 (21.10.2017)
Початок першого тайму був за господарями поля. Однак перший гострий момент в поєдинку створили Карпати. Подібна зухвалість гостей не залишилася без уваги гравців Ворскли. Моменти стали з’являтися і біля воріт, які захищав Підківка. Друга половина матчу почалася із жвавих атак гостей. Мабуть, найбільш активним гравцем у складі обох колективів в цей вечір став Мякушко. Півзахисник Карпат ніс постійну загрозу воротам суперника, створюючи моменти для партнерів або самостійно наносячи удари. Матч протікав досить спокійно і, здавалося, що в цей вечір шанувальники футболу голів не побачать. Однак сталося взяття воріт Ворскли – забив все той же Мякушко. Уражені таким розвитком подій, гравці Ворскли так і не зуміли протиставити що небудь супернику.

Близько 30 людей зібрав сектор ворсклян. В котрий раз активні ультрас намагаються через соціальні мережі зібрати народ на сектор, але вболівальники, в свою чергу, якось слабко реагують на такі заклики. Матч почався із хвилини мовчання. Саме в день гри був день народження вбитого три роки тому президента клубу Олега Бабаєва. Господарі підготували текстівку з написом «10 років разом», присвячену ювілею дебюта Чеснакова за першу команду. Звук був слабенький. Та й взагалі, по грі та через підсумковий результат настрій був не футбольний у всього стадіону. Традиційно за полтавців вболівав і сектор автофанів.

14 фанатів зі Львова пробило виїзд до Полтави. Вони прикрасили паркан декількома банерами та не відрізнялися особливою активністю, без особливого ентузіазму спостерігаючи за перемогою своєї команди.
Сектор господарів
Львів’яни на виїзді

Маріуполь - Зоря 2:5 (22.10.2017)
Маріуполь одразу ж узяв під контроль м’яч, провів кілька цікавих і небезпечних атак, а вже на 6-й хвилині забив гол. Зоря зуміла зрівняти рахунок в середині першого тайму. Але вже через дві хвилини Маріуполь знову вийшов вперед. Ще через 3 хвилини суддя поєдинку Труханов призначив пенальті у ворота команди Бабича. Чесно кажучи, пенальті сумнівний. Ще дві хвилини, і стався другий пенальті у ворота Маріуполя. На початку другого тайму проблеми азовців посилилися. Другу жовту картку заробив Вакуленко, залишивши команду на розірвання. Зоря на той момент уже спіймала кураж та забила черговий гол, не залишивши господарям жодних шансів.

Досить яскраво виглядав сектор господарів. Для підтримки команди було використано багато прапорів у клубних кольорах. Окрім цього, азовці організували доволі гучний звук.

22 фанати чорно-білих пробило цей виїзд. У луганців, як і завжди, була чудова банерна лінія. Іноді гості непогано заряджали. Поїхали додому вболівальники у гарному настрої, адже мужики порадували їх розгромною перемогою. Хоча, як додому, поїхали до тих міст і містечок, куди луганські фанати були змушені переселитись з початком війни.
Фанати Маріуполя
Фанати Зорі

Сталь - Чорноморець 1:1 (22.10.2017)
Перший тайм залишив двояке враження: команди начебто і намагалися атакувати, але виходило це у них не кращим чином. Небезпечних моментів практично не було (можна згадати тільки два заблокованих удари і промах Грачова після одного кутового). А ось жовтих карток назбиралося більш ніж достатньо. Гра проходила на зустрічних курсах, сталевари мали гарний момент для взяття воріт, проте ним не скористалися, через що і були наказані голом вже у свої ворота. Господарів такий результат не влаштовував, тож на атаки вони віддали усі сили, та були винагородженні, заробили пенальті й чітко його реалізували. У хвилини, що залишилися, команди по-справжньому гострих моментів не створили, і все закінчилося справедливою нічиєю.

43 одесити приїхали з Південної Пальміри, щоб підтримати команду у столиці. Чимось яскравим сектор гостей не запам’ятався, лише іноді були чутні не надто гучні заряди. Як і тиждень тому в Одесі, цього разу також жодних конфронтацій між Сегедкою та Родичами не було.
Ультрас Чорноморця

Динамо - Шахтар 0:0 (22.10.2017)
Зі стартовим свистком гра розвивалась за тим сценарієм, якого власне абсолютна більшість і очікувала. Шахтар прибрав м’яч до власних ніг, Динамо й не думало про контргру, особливо, якщо врахувати, що біло-синім не вдавалось зв’язати три-чотири передачі. Більше того, як тільки кияни йшли вперед більш-менш великими силами, це майже завжди призводило до різких випадів гірників. Команди обмінялися декількома моментами, які важко назвати гострими. Кияни більше грали на захист. У другому таймі принаймні з’явились удари по воротах. На початку другого тайму динамівці трошки заволоділи ініціативою та провели декілька небезпечних моментів, але жоден з них до голу так і не привів. Останні півгодини матчу запам’яталися хіба що постійною боротьбою і навісами з флангів, в основному від гравців Шахтаря, які не приносили ніякої гостроти. Тож чергове українське класико так і завершилося без забитих м’ячів. Все, що лишилось футбольним експертам - обговорювати, чи мав арбітр призначити пенальті у ворота гірників на 59-й хвилині, чи гра рукою футболіста Шахтаря таки не заслуговує на 11-метровий.

На цю гру ультрас Динамо замість лицьовика вивісили напис «ФФУ = 100% іржавий!», натякаючи на упередженість федерації по відношенню до деяких клубів і одночасно згадуючи перф минулого сезону «100% білий», за який кияни були покарані грою без глядачів. Також WBC підготували підсвітку текстівки на вихід команд. Не обійшлося без вже знайомих текстів на адресу ФФУ, які привертали увагу на останніх матчах. Те, що можливе прийняття закону про вболівальників не пройде гладко, побачила вже вся країна. Звук загалом був непоганий на початку гри, потім запал киян трохи зменшився, і заряди звучали вже не так потужно. У другому таймі було багато піротехніки та голий торс. Після гри команда повним складом підійшла подякувати фанатам за підтримку, футболісти віддали декілька футболок. Сектор Родичів також активно попалив наприкінці принципового матчу, хоч приводів для цього особливих не було.

Чимала кількість підтримувала на класико помаранчево-чорних. Трохи більше третини гостьового сектору гнали команду вперед протягом всього матчу. Решта ж гостей підключались лише на найпростіших зарядах. Звук моментами був доволі непоганим. Наприкінці гри гірники палили піро у великих кількостях, а протягом всієї гри регулярно кидали на бігові доріжки петарди.
Сектори WBC

Сектор Родичів

Донеччани на виїзді