Прем’єр-ліга. Тур 14
31 жовтня 2017
Черговий тур пройшов досить спокійно і рівно, як і в плані рахунку на табло, так і в плані підтримки на секторах. Через погану погоду почала падати відвідуваність, а з нею запал фанатів на яскраві перфи. Виключенням є тільки кияни, які добряче попалили у Львові. Куди більша увага була привернута до ситуації, що склалася з фанатами луганської Зорі, які захищали країну на окупованій території. На минулому тижні Влада Овчаренко та Артема Ахмерова було засуджено окупантами до 17 та 13 років відповідно. Ультрас рухи різних клубів не залишили без уваги цю сумну подію, та підтримали хлопців банерами та текстівками. Детальніше про 14-й тур у нашому огляді.

Шахтар - Сталь 1:1 (28.10.2017)
На гру зі Сталлю Фонсека дозволив собі застосувати резерв, тренера не лякав навіть той факт, що в першому колі Шахтар у матчі з кам’янцями ледь-ледь не втратив очок. Гірникам довелося добряче понервувати і витратити чимало фізичних сил. Шахтар до пори до часу діяв раціонально. Один удар у площину воріт в першому таймі – один гол. До більшого донеччани і не прагнули. Важкі як для футболу погодні умови не сприяли швидкій, динамічній грі. Сталь одного разу вибігла в непогану контратаку, але до логічного завершення наступ не довела. Другий тайм Шахтар розпочав вкрай пасивно. Перекочування м’яча в центрі поля навіювало нудьгу, проте гірників турбував лише результат. Сталевари сповна скористалися пасивністю господарів, Сталь з нічого організувала взяття воріт Шевченка, тим самим зрівнявши рахунок. А далі Шахтар був не в змозі перелаштуватися на швидшу гру, а Сталь вчепилася за цю нічию зубами, додавши щільності і агресії при захисних діях.

Близько 40 фанатів помаранчево-чорних підтримували господарів в цій грі. Окрім місцевих ультрас, за Шахтар на домашньому секторі вже традиційно вболівали також фанати з Горлівки та Ізюма. На матч гірники підготували банер на підтримку засудженого окупантами фанатів луганської Зорі Влада Овчаренко.
Сектор Шахтаря

Зірка - Ворскла 1:0 (29.10.2017)
З перших хвилин матчу гості захопили територіальну перевагу і намагалися забити швидкий гол. Втім господарі не тільки не пропустили швидкий гол, а ще і повели в рахунку на 19-й хвилині. Повівши у рахунку підопічні Монарьова мали рахунок подвоювати, але своїм черговим моментом не скористалися. Полтавці намагалися зрівняти рахунок ще до перерви, але їм так і не вдалося розкрити грамотно діючу оборону кропивничан. Друга половина зустрічі пройшла під диктовку Ворскли, правда підопічні Сачка не балували розмаїттям дій біля воріт суперника. Кропивничани закрилися на своїй половині поля та намагалися зберегти рахунок, і їм це дуже добре вдалося.

Як і у попередніх матчах за Зірку вболівали 2 ультрас сектори. Кропивничани активно гнали своїх уперед, цього разу без особливих перфів. На секторі Iron Star Firm зібралося трохи більше 40 фанатів. Після гри команда залюбки підійшла та подякувала своїм прихильникам за чудову підтримку, яка надихнула господарів на перемогу.

32 ворсклянина пробили виїзд до Кропивницького. За одним фото важко визначити атмосферу на секторі, але не складно здогадатися якою воно є в останніх матчах, в яких на виїзд вибирається іноді більше народу ніж ходить на домашки.
Фанати Зірки
Ворскляни на виїзді

Зоря - Олександрія 2:2 (29.10.2017)
Два абсолютно різних тайми вийшло в цій грі. До перерви із завидним запасом міцності діяли луганці, майже все виходило у них в атаці, а в обороні зовсім не виникало проблем. Проте в другому таймі Олександрія перевтілилася, проявила характер і перехопила ініціативу, хоча, здавалося, що і після перерви все тримали під контролем підопічні Вернидуба, проте прості помилки і високий темп, який задали гості, зробили свою справу. Суперники не шкодували один одного і видали приголомшливий матч, який став прикрасою туру для усіх вболівальників.

Розчаровані останньою поразкою у кубковому двобої із Шахтарем, чорно-білі зовсім не опустили руки та досить жваво підтримували Зорю в черговому матчі. На секторі луганців, як завжди було гаряче з потужними зарядами.

25 олександрійців шизіли за своїх у Запоріжжі. Можливо гості і не вражали звуковою підтримкою, а от банерна лінія на цьому матчі була на висоті.
Сектор Зорі
Фанати Олександрії

Верес - Олімпік 1:1 (29.10.2017)
Гра почалася динамічно. Гравці Вересу одразу задали темп матчу, до чого як виявилося зовсім не готові суперники. Низка непоганих атак господарів призвела до взяття воріт. Гості довго намагалися оговтатися після стартових хвилин, та мали усі шанси пропустити більше одного м’яча, проте рівненцям не вистачало влучності на завершальних стадіях атак. Втім, після перерви проблеми почалися вже у команди з Рівного. Роман Санжар зробив тактичні правки і донеччани рахунок зрівняли. Завершальний відрізок матчу був не таким динамічним, як попередні. Команди втомилися, а можливо, не бажали ризикувати. Хоча донеччани на заключних хвилинах таки спробували забити переможний гол. Верес вже звик до таких результатів, для команди з Рівного – це вже восьма мирова у чотирнадцяти турах.

Фан-клуб Вереса, який присутній в першу чергу на матчах команди у Львові, також підготував невеличкий банер з вимогою звільнити луганських фанатів.
Фан-клуб Вереса на виїзді

Карпати - Динамо 1:1 (29.10.2017)
В першому колі кияни знищили Карпати з рахунком 5:0. Тож можна було очікувати, що львів’яни будуть намагатися хоч якось реабілітуватися за ту поразку перед своїми вболівальниками вдома. Проте гра розпочалася з атак гостей. Динамівці жваво розпочали, провівши декілька атак та відкривши рахунок на 12-й хвилині. Здавалося ніщо не передвіщало біди. Кияни продовжували контролювати хід гри, проте створити по справжньому небезпечні моменти біля воріт Підківки так і не змогли. Другу половину зустрічі активніше розпочали львів’яни. Маючи декілька небезпечних моментів, Карпати зуміли вразити ворота Коваля з дальньої дистанції. Такий розвиток подій зовсім не влаштовував тренерський штаб киян, який кинув у бій чотирьох форвардів. Але навіть підсилення атаки не змінило рахунок на табло. Кияни вчергове зіграли унічию, в п’ятому матчі поспіль не виграючи.

Більше 130 фанатів зібралося на секторі господарів. Зелені Леви влаштували команді активну підтримку з гучними зарядами під гуркіт барабану. Вкотре львів’яни вивішують банер на адресу президенту клубу, з проханням продати Карпати - нещодавно з’явилась інформація, що Димінський планує передати львівський клуб власнику команди Рух Винники при умові належного фінансування. Не оминули увагою ультрас і тему про Артема Овчаренко, підготувавши відповідну текстівку. Холодна дощова погода зовсім не стала на заваді хлопцям для голого торсу, тим паче, що радіти у господарів привід був. Зелені леви зазначають, що шиза в цьому матчі була однією з кращих в цьому році.

Близько 170 ультрас киян відвідало місто Лева. Погана погода трохи зіпсувала настрій фанатам, частина з яких одяглася у дощовики. Куди більше настрій зіпсувала гра команди в котрому матчі поспіль та підсумковий рахунок на табло. Біло-сині чи не єдині в цьому турі, хто палив піро - спочатку святкуючи гол Домагоя Віди, а потім яскраво запаливши наприкінця матчу. Досить велика частина киян одразу зі Львова відправилась до Швейцарії, де Динамо зіграє в четвер.
Ультрас Карпат
Фанати Динамо

Чорноморець - Маріуполь 0:0 (30.10.2017)
Головною подією матчу стало повернення до Одеси Олександра Бабіча, який тепер стояв у керма іншої команди. Однак довго за грою коуч азовців не поспостерігав, арбітри гри вилучили тренера на 22-й хвилині. Не дивлячись на те, що гру активніше розпочали маріупольці, перший тайм був абсолютно рівним. В другому таймі команди продовжували багато фолити і почали пробивати з будь-яких позицій, в надії забити хоч якось. Обидві команди нанесли 20 ударів по воротам, однак жоден з них гольовим не став. В підсумку, закономірна нічия у грі, без справжніх гольових моментів.

Холодна погода зовсім не стала на перепоні тим, хто хотів підтримати одеситів в грі проти азовців. 20 сектор одеської торсиди активно заряджав, для підтримки в хід традиційно шли декілька прапорів.

Гру в Одесі відвідав один фанат з Маріуполя, до якого приєднався один фанат Зорі.
Сектор одеситів
Гостьовий сектор