Прем’єр-ліга. Тур 15
07 листопада 2017
У 15-му турі переважна кількість фанатських рухів у своїх містах та у столиці влаштували марші на підтримку Влада Овчаренко та Артема Ахмерова. Таким чином ультрас намагаються привернути максимальну увагу до ситуації, яка склалася, та зробити все можливе й неможливе для звільнення хлопців. В тому числі й привернути увагу міжнародних структур. Без уваги ЗМІ не залишилася також бійка між Родичами та Сегедкою. Усі подробиці у звіті від нашого ультрас-порталу.

Верес - Зірка 0:0 (04.11.2017)
Починалося все неспішно, команди довгий час проводили в розвідці, не йшли вперед великими силами, і лише флангові випади гравців обох команд доставляли неприємності обороні суперників. Надалі команди намагалися обмінюватися атаками, і хоч моменти виникали не так часто, як хотілося б уболівальникам, швидкості були високими, і боротьби на полі, на будь-якій ділянці, вистачало. Дуже небезпечними і реальними гольовими моментами обмінялися команди на початку другого тайму, потім гра вирівнялася. Останні хвилини пройшли зовсім спокійно, команди вже не ризикували, берегли себе, і розпечатати ворота один одного рівняни і кропивничани так і не змогли.

Вже котрий матч фанати рівненської команди ігнорують матчі у Львові…18 кропивничан відвідали матч на стадіоні Україна, де цього разу грала команда з Рівного. Важко судити про те, що відбувалося на секторі гостей, адже в нашому активі є тільки пару фотографій сектора...
Кропивничани на виїзді

Олександрія - Чорноморець 0:0 (04.11.2017)
Команди останнім часом переслідували нічиї, тому обидва колективи прагнули перервати свою серію без перемог. Після стартового свистка підопічні Шарана забрали м’яч під свій контроль і володіли ним протягом усього першого тайму. Моряки ж діяли другим номером, як завжди сподіваючись на контратаки, але в першій половині зустрічі таких не виникало, так що доводилося лише відсиджуватися на своїй половині поля. Господарі не могли розкрити оборону одеситів і пристрілювалися з дальньої дистанції, проте дивідендів це не приносило. Після перерви майже нічого не змінилося. Як підсумок, колективи створили мінімум небезпечних моментів і цілком заслужено зіграли в безгольову нічию, набравши по одному очку.

Дев’ята нічия у 15 матчах особливо не порадувала хлопців з 10-го сектору. На поточну гру зібралася трохи більша кількість народу, ніж було на останніх домашках. Ті, хто підтягнувся на гру, влаштували команді непогану звукову підтримку.

Близько 20 чоловік з Одеси завітали до Олександрії. Три банери на банерній лінії. На жаль, події неділі показують, що футбол для багатьох відходить на другий план. І замість виїзду за Чорноморець одесити вирішили приїхати до Києва на мутку з Родичами.
Сектор господарів
Одесити на виїзді

Маріуполь - Шахтар 1:3 (05.11.2017)
Цілі на сезон у команд суттєво різняться. Шахтар твердо налаштований на перемогу в чемпіонаті, а азовці, які повернулися до «еліти», сильно натякають на претензії на місце в першій шістці. Перший тайм пройшов під егідою безперервної боротьби. Команди, і це було видно неозброєним оком, явно не хотіли втрачати очки. Перший небезпечний момент, як це не дивно, належав саме господарям поля. Маріупольці цим не обмежилися та продовжували пресингувати суперника. Шахтар тим часом намагався облаштувати власні атаки, ось тільки до небезпечних моментів справа не доходила. А потім свою роль зіграв клас Шахтаря. Гірники забили, після чого азовці взагалі залишилися у меншості. Наприкінці першого тайму помаранчево-чорні подвоїли рахунок. Після перерви маріупольці відквитали один м’яч. Але інтрига трималася недовго – гості знову забили, встановивши остаточний рахунок на табло.

Перед матчем фанати обох команд провели марш на підтримку Влада Овчаренка та Артема Ахмерова. Маріупольці вже традиційно підтримували команду великою кількістю прапорів. Також, судячи з трансляції матчу, у господарів була гарна банерна лінія.

Якісних фото донеччан знайти не вдалося, тож доводиться задовольнятися тим, що є.
Фанати Маріуполя
Фанати Шахтаря

Сталь - Карпати 0:0 (05.11.2017)
Зустрічалися команди з нижньої частини турнірної таблиці, і вони повністю виправдали очікування вболівальників. Було дуже мало небезпечних моментів, матч проходив в боротьбі з великою кількістю браку. За перший тайм команди жодного разу не влучили у ворота. Сталь діяла більш активно, але не настільки, щоб говорити про якусь серйозну перевагу. Після перерви ініціатива вже була на боці львів’ян, які навіть створили кілька по-справжньому гольових моментів. Проте перераховані моменти, хоч і виглядали ефектно, губилися на фоні блідої гри, яка супроводжувалась величезною кількістю помилок, боротьбою та банальною відсутністю необхідної майстерності.

Близько 60 ультрас Карпат пробили виїзд до Києва на гру проти Сталі. Цього разу чогось надзвичайного зелені леви не показали, лише іноді оживляючи Оболонь-Арену гучними зарядами.
Львів’яни на виїзді

Динамо - Ворскла 2:1 (05.11.2017)
Досить несподівано, але перший тайм почався з невеликою перевагою по грі від гостей. На жаль, для полтавців подібний успіх закріпити не вдалося, що дозволило Динамо досить швидко повернути поєдинок під свій контроль. Стали з’являтися перші моменти в поєдинку біля воріт Ткаченка, за ними пішов і гол. Ще не встигли гості прийти до тями, як Динамо забило вдруге. Ворскла спробувала відповісти, однак Бущан зберіг свої ворота в недоторканності до перерви, зробивши кілька досить непоганих сейвів. На другу половину полтавці вийшли, помітно пожвавішавши - виникнення моментів біля воріт Динамо залишалося питанням часу. Однак гол прийшов зі стандартного положення. Кияни занервували, почали насідати на ворота гостей, проте більшість своїх моментів динамівці марнували. Врешті решт, рахунок в матчі більше не змінився.

У неділю в столиці відбулася ціла низка подій. Ще б пак, в цей день в місті проходило одразу три матчі. Найголовніша, на наш погляд, подія - акція на підтримку фанатів луганської Зорі Артема Ахмерова та Влада Овчаренка, яких російські окупанти з ЛНР засудили до 17 та 13 років в’язниці за проукраїнську позицію. В марші взяли участь близько двох сотень фанатів Динамо, були також представники Зорі та Шахтаря. Фанати пройшлись до Представництва Європейського Союзу в Україні, де були оголошені вимоги по звільненню хлопців. На грі сектор киян, як і в минулих матчах, використовував для підтримки прапори та розтяги.

Також у багатьох на вустах була зустріч Родичів та Сегедки. Приблизно 110 проти 80 одеситів, бійка тривала приблизно дві хвилини і закінчилася перемогою Родичів, які погнали опонента. Варто відзначити, що після бійки було заарештовано близько 30 фанів, а наступного дня стало відомо, що правоохоронцями було затримано вже близько 70 чоловік. Обидві сторони заявляють про відсутність fair play, один одесит опинився в лікарні. Само собою, на стадіоні Родичів не було, і на марші теж...

На гостьовому секторі у цей вечір зібралося 30 фанатів. Порівняно з матчем у Кропивницькому, підтримка була менш потужною, але якщо порівнювати з попередньою домашкою... Чи то настрою у гостей не було через два пропущені голи, чи то загальна атмосфера на майже порожньому Олімпійському не сприяла фанатській активності. Після забитого голу у ворота киян активність на гостьовому трохи зросла. Після матчу майже всі гравці підійшли до трибуни для того, щоб обмінятися словами підтримки.
Марш перед матчем
Фанати Динамо
Сектор Ворскли

Олімпік - Зоря 3:3 (05.11.2017)
У перші хвилини поєдинку підопічні Вернидуба захопили територіальну перевагу і могли відкрити рахунок вже на 4-й хвилині, проте голкіпер господарів продемонстрував блискучу реакцію і врятував свою команду. Олімпік витримав стартовий натиск суперника і першим же ударом по воротах Луніна відкрив рахунок у матчі. До перерви боротьба проходила, в основному, в центрі поля при мінімумі небезпечних моментів. Як показав час, колективи відклали інші голи на другий тайм. Після поновлення гри господарі забили швидкий гол. Здавалося, що справа вже зроблена, і підопічні Санжара отримають перемогу, але все найцікавіше було попереду. На 62-й хвилині Зоря скоротила відставання у рахунку. Радість луганців була недовгою - вже через чотири хвилини господарі знову вийшли уперед. Будучи в чисельній меншості, гості не закрилися на своїй половині поля і пішли в атаку в надії вирвати хоча б нічию. На 83-й хвилині луганці скоротили відставання, а в доданий арбітром час взагалі встановили паритет.

Вже не в першій грі сезону олімпійці не залишаються без підтримки. Невеличка купка юних вболівальників доволі активно підтримувала номінальних господарів. Хлопці також не залишилися в стороні та зробили банер на підтримку засуджених.

Мужиків у напруженій грі підтримувала чимала кількість фанатів. Особливо чорно-білі раділи вже після свистка разом з командою, яка, до речі, вирвала нічию вже в компенсований час.
Сектор Олімпіка
Ультрас Зорі