Прем’єр-ліга. Тур 17 + Кубок України. 1/4 фіналу
30 листопада 2017
Перше коло УПЛ поступово добігає свого кінця, а з ним стрімко падає відвідуваність на матчах. Фанати чи то думками у міжсезонні, чи то бережуть яскраві перфи на заключні матчі. Так, в цьому турі жоден двіж не виділявся чимось особливим, виключенням є хіба що кияни, які палили на Оболонь-Арені. Окрім цього на тижні відбулися чвертьфінальні матчі Кубку України, тому тижневий звіт трохи затягнувся, але вмістив у себе і кубкові матчі теж.

ПРЕМ’ЄР-ЛІГА. Тур 17

Маріуполь - Ворскла 0:1 (25.11.2017)
Перша половина зустрічі видалася далеко не видовищною, боротьба, в основному, проходила в центрі поля, команди наносили мінімальну кількість ударів по воротах, яким не вистачало сили або влучності. Із середини першого тайму активнішими були гості, які мали декілька небезпечних моментів, але так їх і не реалізували. Після перерви вже господарі заволоділи територіальною перевагою. Невдовзі Ворскла залишилася у меншості, але це зовсім не послабило полтавців, а зарядило на боротьбу. Азовці окупували чужу половину поля, опинившись в чисельній більшості, але ніяк не могли розкрити грамотно діючу оборону полтавців. А потім гості втекли у контратаку та забили. До закінчення звітного поєдинку підопічні Бабича відчайдушно намагалися вирвати хоча б нічию, але так і не змогли пробити Шуста.

Порядку 50 фанатів нараховував сектор господарів. Азовці традиційно вивісили на паркан багато банерів. Іноді заряди звучали потужно, проте кінцівка сезону дає про себе знати, адже сектор господарів збирав і куди більшу підтримку.

31 ворсклянин пробив виїзд до Маріуполя. Досить непогана цифра, як для такого виїзду, тим паче вдома фанатів Ворскли наразі збирається куди менше. Нуднувата гра змусила трохи посумувати полтавську торсиду, куди жвавішим, як для команди, так і для фанатів вийшла друга половина гри, і настрій покращився із забитим голом. Майже всі гравці підійшли до фанатів розділити радість перемоги після завершення матчу.
Сектор Маріуполя
Фанати Ворскли

Олімпік - Шахтар 2:4 (25.11.2017)
Гості на правах фаворита зустрічі з перших хвилин заволоділи ініціативою та забили швидкий м’яч у дебюті гри. Не встигли гірники натішитися, як рахунок вже було зрівняно. Далі все йшло за класикою жанру – гості атакували, господарі захищалися та сподівалися на свої контрвипади. Дії арбітра не задовольнили гравців Шахтаря та їх тренера, перших заспокоїли жовтими картками, другого вилучили. А потім був пенальті у ворота Олімпіка, гірники вийшли уперед. В другому таймі підопічні Санжара так нічого і не придумали, а гості забили втретє. Ближче до кінця гри рахунок став зовсім розгромним. За чотири хвилини до закінчення основного часу Олімпік трохи скоротив відставання, але на більше гравців вже не вистачило.

Активна молодь продовжує підтримувати олімпійців. З кожним матчем і народу на секторі більшає, і банери з’являються. Цього разу 10 олімпійців вболівало за господарів.

Трохи більше 30 фанатів помаранчево-чорних відвідали гру у Києві, де грає домашні матчі Олімпік. Яка була атмосфера на секторі гостей, можна побачити з фото, цього разу гірники зовсім не влаштовували чогось надзвичайного.
Сектор Олімпіка
Гірники на виїзді

Верес - Чорноморець 3:1 (26.11.2017)
З перших же хвилин на полі пішли гойдалки. Все починалося на дуже оптимістичних швидкостях, стежити за поєдинком було одне задоволення, команди обмінялися непоганими моментами, але забити не зуміли. Однак поступово гра трохи збилася, перетворившись у досить сумне видовище. Чорноморець володів мінімальною ігровою перевагою, але забили господарі. Моряки мали як мінімум три гольових моменти, але м’яч наче зачарований все не летів до воріт. Наприкінці першого тайму Верес насів на ворота одеситів та таки вижав другий гол. На початку другого тайму рахунок став зовсім розгромним, так господарі чітко реалізували пенальті. Гості в кінцівці таки відквитали один гол, який додав упевненості одеситам, які вирушили за пошуками другого м’яча. Але Верес без особливих проблем відсунув гру від своїх воріт, фактично вбивши інтригу ще до фінального свистка.

40 одеситів пробило гру у Львові. Куди більшу увагу привернула зовсім не підтримка гостей, а інцидент який стався під час матчу. У моряків сталась сутичка з правоохоронцями, які кийками почали лупити хлопців. Одного хлопця з травмами рук забрала швидка, він втратив багато крові, і його очікує серйозна операція. Всі одесити залишили сектор і поїхали до нього в лікарню. Зараз одесити збирають гроші, аби допомогти лікуватись своєму хлопцю. Реквізити можна знайти на їхній сторінці в ФБ.
Ультрас Чорноморця

Олександрія - Карпати 3:0 (26.11.2017)
Краще матч почали гравці Олександрії. Якщо на самому старті м’яч був більше у центрі поля та іноді переходив то до однієї, то до іншої команди, то пізніше господарі повністю перехопили ініціативу. Карпати дуже мало переходили на половину поля суперника. Однак ближче до кінця першої половини саме львів’яни виглядали впевненіше і завдали кілька небезпечних ударів. Другий тайм почався з атак господарів зустрічі, особливо небезпечні комбінації виходили у городян через фланги. Карпати тільки захищалися. На 60-й хвилині підопічні Шарана все ж дотиснули суперників. Пропущений гол негативним чином позначився на львів’янах, вони і раніше були не впевнені в собі, а потім і зовсім розгубилися. Так, через шість хвилин господарі відзначилася другим м’ячем. Ближче до завершення гри Карпати виймали кулястого з воріт і втретє. Спокійно і без зайвого поспіху олександрійці довели матч до переможного кінця, було ще кілька напівмоментів у господарів, і жодного шансу відіграти бодай гол не виникло у гостей.

Приблизно 40 ультрас шизіло за олександрійців. Перша домашня перемога за два місяці і друга поспіль у чемпіонаті - команда вже давно так не радувала своїх фанатів. На цей матч 10-й сектор не готував нічого особливого, зосередившись на голосовій підтримці. Можна відзначити вдале виконання "Червоної рути" перекличкою з гостьовим сектором Карпат.

41 львів’янин подолав чималу відстань, аби підтримати свою команду на виїзді в Олександрії. Цього разу Леви надали перевагу звуковій підтримці, іноді роблячи переклички із сектором господарів. Не забули львівські фанати вшанувати пам’ять жертв голодомору, підготувавши відповідний банер.
Сектор господарів
Фанати Карпат

Зоря - Зірка 1:0 (26.11.2017)
Як і годиться господарям поля, підопічні Вернидуба заволоділи ігровою і територіальною перевагою, гості ж опустилися на власну половину поля, і було схоже, що вони зовсім не збиралися атакувати, сподіваючись на гру на контратаках. У другій половині першого тайму кропивничани збили темп гри і більше не змушували свого голкіпера серйозно вступати в гру. Таким чином, колективи вирушили на перерву за нічийного рахунку. У другому таймі ситуація на полі майже не змінилася – луганці контролювали м’яч на половині поля Зірки та завдяки великому бажанню розпечатали ворота суперника. Після забитого гола господарі не опустилися на свою половину поля, а піймавши кураж, продовжили атакувати. Зірка постаралася перехопити ініціативу, але напівмоментів, які виникали, для взяття воріт не вистачило.

Перед грою відбувся спільний марш луганців та кропивничан, після чого було зроблене не одне колективне фото на пам’ять.
Десь 50 фанатів зібралося на домашньому секторі. Мужиків, як завжди, жваво підтримували їх фанати, гравці цього разу нарешті винагородили фанатів за активну підтримку, подарувавши довгоочікувану перемогу. Після гри команда майже у повному складі підійшла подякувати за підтримку, а деякі гравці навіть робили селфі з фан-сектором.

Виїзну гру у Запоріжжі пробили 16 фанатів з Кропивницького. Вони влаштували на секторі невеличкий маскарад, одягнувши костюми різних персонажів.
Сектор Зорі
Кропивничани на виїзді

Сталь - Динамо 0:2 (26.11.2017)
Напевно, лише найвідчайдушніші вболівальники вірили в те, що Сталь зможе роздобути очки в матчі проти Динамо в Києві. На Оболонь-Арені зібралося багато глядачів, які в більшості своїй підтримували номінальних гостей. Окрилені підтримкою, кияни почали атакувати з перших же хвилин. На 13-й хвилині гості повели у рахунку. Навіть після забитого гола Динамо не послабило тиск на ворота суперників, але вразити ворота суперника не вдавалося - то не вистачало влучності, то рятував кіпер. Другий тайм також почався з атак Динамо, які на 51-й хвилині привели до другого голу. Після цього гра трохи заспокоїлася. Динамо продовжувало контролювати м’яч і намагатися атакувати, але не так активно, як було до цього. Кращий момент матчу у сталеварів був, коли Якимів влучив у поперечину.

В гостях, наче вдома, почували себе кияни, яким далеко не довелося їхати. Фанати Динамо зайняли більшу частину малої трибуни на Оболонь-арені. Звісно, більшість стадіону підтримувала саме столичну команду. Біло-сині не робили якихось перфів, зробивши акцент на піро та потужних зарядах. Після кожного забитого голу та наприкінці матчу динамівський сектор спалахував яскравими барвами від великої кількості фаєрів. На якийсь час арбітру навіть довелось чекати, або розвіявся дим над полем.
Ультрас Динамо


КУБОК УКРАЇНИ. 1/4 фіналу

Ворскла - Маріуполь 1:2 (29.11.2017)
Все меншою стає підтримка полтавської команди. На виїзні матчі і то збирається більша кількість людей. Цього разу полтавців підтримували лише близько 10 чоловік. Важко сказати, що відбувається із полтавським двіжем, але ситуація явно нездорова.

Три фанати Маріуполя пробили виїзд до Полтави. Хлопці перебували у гарному настрої, воно і не дивно, адже команда подарувала своїм прихильникам перемогу та пробилася до наступного раунду Кубку.
Сектор Ворскли
Фанати Маріуполя

Шахтар - Верес 4:0 (29.11.2017)
Фанати донецької команди вивісили банер, на якому написано: "Наше мовчання красномовніше, ніж ваші пусті слова". Помаранчево-чорні мовчки стояли на стадіоні, не скандуючи звичні речівки на підтримку своєї команди. Така позиція ультрас -
продовження нещодавньої історії, коли харківські та донецькі ультрас зупинили автобус Шахтаря і вимагали від футболістів донецького клубу чітко висловити свою позицію по відношенню до учасників конфлікту на Донбасі. Адже в матчі чемпіонату проти Олімпіка футболісти Шахтаря відмовились вийти на поле разом з дітьми у футболках з написом "Мій тато - герой!", після чого на донеччан посипались звинувачення в сепаратизмі та відсутності проукраїнської позиції.
Фанати Шахтаря

Десна - Динамо 0:2 (29.11.2017)
Як ми вже писали раніше, чернігівський двіж поділився на дві частини. Одна (сектор 10) підтримує дружні стосунки з фанатами Динамо. Друга (сектор 13) - з фанатами київського ЦСКА. Перші перед матчем пройшлися маршем разом з фанатами гостей під спільним банером "біло-сині". Марш було присвячено засудженим луганчанам, банери з вимогою звільнити Овчаренка і Ахмерова були присутніми під час ходи.

Господарі довго чекали на цей матч і відірвалися на славу. Потужні заряди, голий торс, касові стрічки та велика кількість піро – усе це було на 10-му секторі сіверян. На секторі 13 також збирався дуже потужний склад, кілька десятків фанатів ЦСКА приїхали підтримати нових союзників. Тут також було чимало піро і банер з написом "До бою, Десна".

На секторі Динамо відбувався формений бардак - багато піротехніки весь матч, постійні петарди в сторону поля, сніжки в правоохоронців. Кілька разів найбільш піддаті фанати намагались бігти в сторону поля, а на бігових доріжках під сектором тусили весь матч, ніхто навіть не намагався загнати гостей назад на сектор. Повний олдскул, такого на секторі фанатів Динамо не спостерігалось з часів виїзду в Охтирку в 2008-му, тому лише за щасливим збігом обставин матч було дограно до кінця. А побоювання, що гру не дограють, почались ще в перерві, коли кияни відібрали кілька помаранчевих м’ячів, і воротар Динамо прибіг під сектор просити, аби м’ячі повернули, бо футболістам нема чим грати... Під сектором постійно тусив делегат матчу і з задоволеною мармизою записував в блокнот чергову появу піротехніки або кельтських хрестів. Про якусь якісну підтримку говорити не доводиться - сектор заряджав не дуже злагоджено, та й був налаштований відриватись, а не шизіти.

Після фінального свистка фанати обох команд масово вибігли на поле з купою піро, ультрас Динамо змогли зловити Олега Гусєва і почали підкидати його в повітря...
Спільний марш фанатів Динамо та Десни

Фанати Десни, сектор 10
Фанати Десни, сектор 13
Динамо на виїзді


Львів - Дніпро-1 1:2 (29.11.2017)
Маємо дві фотографії з цього матчу. Свого часу ми писали, що сектор ФК Львів став притримуватись лівих поглядів. Тоді банда Leopolitans ultras публікувала заяву, що вони не мають жодного стосунку до ліваків, і пішли з сектору. От на цей матч Leopolitans зібрались пофанатіти за свою команду.

Фанати Дніпра та Карпат пробували дістатись до вболівальників клубу Дніпро-1, але їм на заваді стала величезна кількість правоохоронців, які охороняли гостей. Ще на минулих вихідних у Дніпрі вболівальники СК-1 отримали люлєй від дніпрян, коли малювали банер, тому по їхньому приїзду вокзал у Львові повністю оточили правоохоронці, посадили гостей в автобус і відвезли до стадіону, де знову була купа мусорів. По приїзду додому знову купа ментів на вокзалі в Дніпрі...
Фанати Львова
Вболівальники Дніпра