Прем’єр-ліга. Тур 20
20 лютого 2018
В новому році зимова відпустка завершилася, як ніколи рано, тож стартовий тур УПЛ зібрав не так вже і багато глядачів. Проте найактивніші, які скучили за футболом за два з гаком місяці, не пошкодували часу та завітали на стадіон. Доволі непогано проявили себе фанати Олександрії, Зірки та Динамо, які зібрали добротну кількість та вражали гучним звуком. Варто відзначити також фанатів Ворскли, які знову почали збиратися на 22-му секторі після тривалої перерви. Ну, а найбільша увага була прикута до ультри зі Львова, які влаштували акцію протесту проти мера міста. Тож детальніше про події 20-го туру в звіті від нашого ультрас-порталу.

Шахтар - Чорноморець 5:0 (16.02.2018)
Господарі з перших хвилин заволоділи територіальною перевагою і намагалися зламати оборону супротивника. Донеччани дебют матчу взяли на розкачку, а потім почалася низка небезпечних моментів, які перетворилися на забиті м’ячі. Гості із початку не робили жодних спроб відповідати супернику на його тиск. Здавалося, що це пов’язано зі стартом офіційного сезону, були сподівання, що команди розбігаються і піде інший футбол. Але виявилося, що так гості збираються грати весь матч. Що тут варто казати, одесити по всім показникам програвали своїм суперникам. Помаранчево-чорні забили Чорноморцю п’ять сухих м’ячів та у гарному настрої підходять до гри у Лізі Чемпіонів.

Точну кількість гостей важко визначити, адже якісних фото ми так і не знайшли, тож доводиться задовольнятися єдиним фото. Аналогічна ситуація і з донеччанами. Читає нас хтось з кротів? Допоможіть зі знімками...

UPD: фото таки знайшлись, дякуємо читачам за зворотній зв’язок).
Одесити на виїзді
Фанати Шахтаря



Сталь - Олександрія 2:0 (17.02.2018)
З перших хвилин суперники не демонстрували високий темп гри, але по черзі володіли ініціативою. Атаки команди Шарана виглядали гостріше, але нічим фатальним для сталеварів не закінчувалися. Олександрія провела кілька перспективних атак, які потрібно було завершувати голами, але городянам десь не вистачало гостроти ігрового мислення, тому гостьові атаки або захлиналися до удару, або завершувалися втратами м’яча. Після перерви гості намагалися відкрити рахунок та на деякий час заволоділи ініціативою. Так продовжувалося до голу від сталеварів. Олександрійці кинулися відіграватися, напоролися на контратаку та пропустили вдруге. Гості намагалися відіграти бодай гол, але так і не змогли пробити захист сталеварів.

Фанати Олександрії разом з білоцерківськими друзями на виїзд до Києва зібрали майже 60 чоловік, також клуб організовував транспорт для кузьми на цей виїзд. Частина олександрійців працює в Києві, тому задача трохи спрощувалась, але, тим не менш, на багатьох домашках хлопці не збирають такої кількості. Чудовий звук і хороша підтримка команди відчувалася протягом всього матчу. На першій виїзній грі в цьому році городяни обійшлися без яскравих перфів.
Ультрас Олександрії

Ворскла - Верес 1:0 (17.02.2018)
Підопічні Сачка діяли дуже обережно, притискалися до своїх воріт і часом відверто боялися суперника. Верес значно більше часу проводив у своїх атаках, створив більше моментів, виглядав агресивніше, але пропустив прикрий, багато в чому навіть випадковий м’яч. Гру краще розпочали гості, мали декілька гострих моментів, але так і не забили. Ворсклі довго не вдавалося повністю перехопити ініціативу, а їхні атаки були зовсім не небезпечними. Гості намагалися використовувати будь-яку можливість для взяття воріт, проте фортуна в цій грі була на боці ворсклян, які повели у рахунку. Потім пішов обмін моментами та атаками, але на фінальний штурм у Вереса банально не вистачило сил.

Актив Ворскли, який кінець минулого року спостерігав за домашніми іграми з центральних трибун і ганяв лише на виїзди, вирішив повернутись на рідний 22-й сектор. Сектор зелено-білих зібрав близько 70 фанатів. Традиційний набір банерів розбавили прапорами, що вже встигли відсиріти у коморі та трохи втратили свої кольори. У першому таймі були доволі непогані переклички з автофанами та війна сніжками, дісталося навіть КрАЗу, який був припаркований неподалік на бігових доріжках. Другий тайм був вже не таким жвавим, і лише забитий гол зміг розбурхати народ.

Верес на виїзді підтримували цілих дві групи на гостьовому секторі - хлопці з Чорного сектору та фан-клуб, що був ядром зарядів. Звук був досить пристойним та злагодженим.
Фанати Ворскли
Сектори Вересу

Карпати - Зоря 0:2 (18.02.2018)
З перших хвилин Зоря спробувала заволодіти перевагою і взяти м’яч під свій повний контроль. Однак приблизно хвилини з десятої вже Карпати виглядали краще. Настрій у львів’ян був серйозним, боролися господарі до останнього і навіть намагалися закрити суперника на його половині поля. Перший небезпечний момент був у гостей, після чого вже господарі лякали суперників. Гра нагадувала гойдалки, які призвели до пенальті у ворота Карпат. Проте гості шансом не скористалися. Гра продовжилася в тому ж темпі, за невеликої переваги гостей і спробах контратак у господарів. Леви забили, але гол не був зарахований. Після чого вже луганці відповіли забитим м’ячем. Господарі сміливо йшли вперед, але чогось біло-зеленим не вистачало, при цьому Карпати багато помилялися, чим Зоря і скористалася вдруге, встановивши крапку в матчі.

Чимала кількість зібралася на секторі господарів. Сектор левів майорів великою кількістю червоно-чорних прапорів і текстівкою проти мера міста. Львівські ультрас зробили заяву стосовно цієї акції. "Ця акція скерована конкретно проти політики Садового стосовно його позиції щодо вивішування червоно-чорних прапорів на адміністративних установах. Ми вважаємо, що мер намагається таким вчинком не йти на конфронтацію із поляками. І цією акцією висловлюємо свою позицію щодо вшанування червоно-чорних стягів, як символу національної боротьби". Для тих, хто не в курсі, на сесії Львівської міської ради 15 лютого депутати підтримали протягнуту міським головою ухвалу його заступника Андрія Москаленка щодо використання червоно-чорного прапора у Львові. Згідно з нею, тепер "у визначених місцях постійного вивішування Державного прапора України у Львові вивішуватимуть винятково Державний прапор України". Спеціально під цей матч зелені леви пошили 10 червоно-чорних прапорів...

17 луганців пробили виїзд до Львову. Як для невеличкої кількості, чорно-білі влаштували команді доволі гучну підтримку. Особливо яскраво святкувалися забиті м’ячі. В перших рядах можна було побачити нещодавно звільнених Артема Ахмерова та Влада Овчаренка.
Сектор львів’ян
Фанати Зорі

Зірка - Маріуполь 0:3 (18.02.2018)
Гості з перших хвилин забрали кулястого під свій контроль і почали тиснути на оборону суперника. Підопічні Бабича вже на десятій хвилині гри відкрили рахунок. Такий дебют поєдинку дещо шокував господарів. Гості продовжували володіти ігровою ініціативою, але контрвипади Зірки були досить небезпечними. Проблема була тільки із завершальними ударами. У гостей з реалізацією проблем зовсім не було – вони забили вдруге. На перерву команди пішли за комфортної переваги гостей. Господарі досить активно почали другі сорок п’ять хвилин, але голом знову відзначилися приазовці. Команда Монарьова відчайдушно намагалася відіграти хоча б один м’яч, але їх атаки розбивалися об масовану і компактну оборону маріупольців. Як підсумок, Маріуполь здобув три очки і забрався на шосту сходинку у турнірці.

Понад 60 осіб зібрав зелено-жовтий сектор Зірки. Вже традиційно кропивничани підтримували своїх з великою кількістю прапорів. Звук був досить непоганим, заряди звучали гучно та злагоджено. Першу гру в новому році відзначили невеличкою кількістю піро.

16 фанатів підтримало Маріуполь на виїзді. Виїзні обійшлися без надзвичайних перфів, зробивши акцент на звукову підтримку.
Сектор кропивничан
Фанати Маріуполя

Динамо - Олімпік 1:0 (18.02.2018)
У команди Хацкевича не вийшло з перших хвилин забрати ініціативу у свої руки - донеччани зовсім не збиралися відсиджуватися в обороні. Гості навіть першими створили небезпечний момент, але їм не вистачило сили удару з меж штрафного. Власне, гра була спокійною і невиразною до 24-ї хвилини, коли кияни вийшли вперед. Після чого гості віддали ініціативу господарям поля, які без особливого загострення комбінували на половині поля суперника. У другому таймі, після низки замін з боку обох команд, Олімпік заграв агресивніше. Та й кияни давали багато простору та можливостей донеччанам. В такій напрузі гра добігала свого кінця. Вже в компенсований час господарі мали шанси збільшити свою перевагу, але динамівцям не вистачило влучності.

На першій домашці динамівський сектор зібрав не так багато народу як хотілося б, але на то вона і перша зимова гра. Хочеться вірити, що це лише розкачка. При майже порожньому Олімпійському київська торсида звучала досить непогано. Гнали команду вже традиційними для домашок розтягами та прапорами. Кияни готуються до матчу з АЕКом, і в четвер стане відомо, чи поїдуть вони на ще хоча б один євровиїзд цією весною...

Не залишили без підтримки свою команду і донецькі фанати. 11 олімпійців активно підтримувало команду в цьому матчі. Не дивлячись на поразку, футболісти наприкінці гри підійшли до сектору донецьких фанів, щоб потиснути їм руки.
Ультрас Динамо
Фанати Олімпіка