Прем’єр-ліга. Тур 22
07 березня 2018
22-й тур остаточно розподілив команди по місцях у турнірній таблиці. Запекла боротьба чекає на команди не тільки чемпіонської шістки, не менш цікавими будуть і поєдинки в зоні вильоту. Погіршення погодних умов внесло свої корективи – один з матчів було перенесено, а вболівальники вперто відмовлялися підтримувати команди за несприятливих погодніх умов. Тур пройшов доволі посередньо. Найбільш яскраво відмітилися фанати обох команд у Львові. Господарі знатно попалили, а гості відсвяткували 12-річчя колективу “The Club”. Більш детально про всі подробиці поточного туру можна дізнатися з нашого чергового звіту.

Ворскла - Чорноморець 2:1 (03.03.2018)
Погіршення погодних умов завадило вболівальникам в повній мірі насолодитися грою мільйонів. Дощова погода перетворила і без того важке поле на болото. Тож навіть дивно, як за таких обставин команди демонстрували нормальну гру. В перші хвилини гості виглядали активніше та мали декілька небезпечних моментів. Але саме одесити пропустили першими. Свою роль зіграла значно потужніша лінія атаки полтавської команди. Отримавши перевагу в рахунку, Ворскла віддала ініціативу морякам, розуміючи, що створювати за таких умов супернику буде надзвичайно складно. До кінця першого тайму моряки майже нічого не створили. А ось господарі рахунок подвоїли. Здавалося, інтрига в матчі вже вмерла, але одеська команда почала прокидатися наприкінці гри і навіть відквитала один м’яч. Більше того, гості мали моменти для того, щоб зрівняти рахунок. Проте наснаги та сил, щоб врятувати гру, у Чорноморця так і не вистачило.

В день гри частина полтавців та моряків, приятельські відносини яких налічують десятки років, після оглядин засніженого міста окупували пару злачних місць, де і коротали час до матчу. Порядку 25 вболівальників зібрав сектор господарів. Напевно, зимовий футбол та не дуже сприятлива погода завадила зібрати вагому кількість народу. Наприклад, попередня домашня гра ворсклян зібрала на фан-секторі вдвічі та навіть більше народу, ніж цього разу. Полтавці підтримували Ворсклу традиційною банерною лінією та декількома прапорами.

Одеситів приїхало трохи більше тридцяти. На цій грі гості з Південної Пальміри розважалися, як тільки могли. На матч фанати Чорноморця намалювали цікаву текстівку на постільній білизні Укрзалізниці. Цей напис - підтримка фанатам іспанського Еспаньола. За такий самий текст іспанською їх клуб покарав своїх фанатів штрафом у 20 тисяч євро і пожиттєвим баном на стадіон. Окрім вищезгаданої текстівки, на секторі також був присутній баян.

На своєму сайті WGLife після цього матчу фанати Ворскли поставили своїй команді завдання на заключну частину сезону: "Наша мета на сезон 2017-18 - БРОНЗА! Докладайте максимум зусиль для її здобуття. Відривайте ноги суперникам та не прибирайте свої, не хапайте зайві жовті чи червоні картки, мотивуйте один одного та підтримуйте, як тільки можете. Ми ж, фанати, будемо присутні на кожній грі, підтримувати вас та всіляко демотивувати суперників. Разом переможемо!" (c). Враховуючи відвідуваність домашнього сектору і той факт, що у Ворскли не все ідеально в плані фінансування, і гравці вже стрибнули вище голови, подібні заяви виглядають трохи дивно...
Сектор Ворскли
Фанати Чорноморця

Сталь - Верес 0:1 (04.03.2018)
Перші хвилини пройшли під диктовку господарів, але поступово рівненська команда перевела гру на свою користь. Рівненці доволі впевнено почували себе на чужій половині поля, активно пресингуючи. Проблеми у господарів почалися у середині першого тайму, коли гості повели в рахунку. До кінця тайму гості мали ще дві нагоди, щоб збільшити свою перевагу. Після перерви у Сталі відбулося декілька замін, але команда так і не оживилася. Не особливо багато виходило і у рівненців, хоча вони, безперечно, були набагато ближчим до того, щоб збільшити свою перевагу, аніж пропустити. На повільних темпах гра так і добігла до свого завершення.

Підтримати Верес на виїзді приїхало п’ятеро представників з Чорного сектору та зо два десятки представників фан-клубу Вереса.
Фанати Вересу

Маріуполь - Олімпік 1:0 (04.03.2018)
Не надто видовищною вийшла гра у Маріуполі. Хоча боротися командам було за що. У цій грі вирішувалася доля 6-го місця, яке залишало командам надію на єврокубки. Перший тайм видався небагатим на моменти. Команди по черзі тиснули одна на одну та обмінювалися моментами, але на завершальних стадіях гравцям чогось не вистачало. Втім, все-таки маріупольцям вдалося забити гол. У другому таймі ситуація суттєво не змінилася. Санжар почав робити заміни, щоб якось переломити хід зустрічі. Користі це не принесло, а навпаки у Маріуполя почали з’являтися небезпечні моменти. Донеччани, в свою чергу, так і не змогли створити дійсно небезпечні моменти біля воріт Худжамова.

Близько 60 фанатів зібралися на секторі азовців. Під гуркіт барабану вони гнали команду до перемоги. Чудова банерна лінія та потужний звук зробили гарну атмосферу протягом усієї гри. Підтримка сектору надихнула маріупольських футболістів на перемогу. Після гри воротар азовців Худжамов навіть робив селфі з фан-сектором.
Сектор господарів

Динамо - Зоря 3:2 (04.03.2018)
Де було гаряче, так це у матчі в Києві. Динамівці, двічі програючи по ходу зустрічі, все ж таки зуміли забити переможний гол на останніх хвилинах матчу. Гра ще спочатку обіцяла бути видовищною, тим паче, що в останніх матчах луганська команда не давала киянам легкої прогулянки. Ще й сніг вніс свої корективи. Погода впливала на швидкості, на якість гри і взагалі навіть на банальні точні передачі. Команди одразу почали обмінюватися небезпечними моментами. Гра проходила на зустрічних курсах, забивати мали як одні, так і інші. Як виявилося, усі голи були прибережені на кінцівку зустрічі. В дебюті другої половини гри луганці відкрили рахунок. Через 10 хвилин кияни відігралися. Пройшло лише декілька хвилин, як радість киян знову змінилася на смуток. Зоря знову забила. Але динамівці не збиралися здаватися, і знову встановили паритет. Здавалося, поєдинок так і завершиться, та Динамо влаштувало фінальний штурм воріт і таки дотисло суперників.

Зовсім мізерна кількість глядачів підтримувала киян в принциповому матчі. І зовсім не хочеться нарікати на погану погоду. На матчі такого ґатунку має приходити велика кількість людей, тим паче, що гра проти луганської команди для киян є не менш видовищною, ніж протистояння з гірниками. Найвідданіші, які все ж таки прийшли, підтримували команду за допомогою декількох прапорів та розтягів. На майже порожньому Олімпійському, навіть за такої кількості, заряди звучали досить пристойно. Через велику купу снігу на бігових сектор WBC змістився трохи в сторону і цього разу розмістився на 45-му. До речі, вже не перший раз адміністрація НСК Олімпійський намагається заборонити пронос розтяжки "Люстрація для федерації", хоча коли це зупиняло фанатів Динамо?

Сектор Родичів зібрав близько 20 чоловік і знову провів матч, мовчки спостерігаючи за перебігом подій на полі. Втім, після гри футболісти підійшли до них і навіть подарували ігрові футболки.

Виїзд до Києва пробило понад 70 луганців, хоча всі ми розуміємо, що більшість з них зараз мешкають в столиці. Гості не вигадували велосипед та не робили ніяких перфів, а брали гучним звуком. І хоча на останніх хвилинах гри їх команда втратила прийнятний для себе результат, чорно-білі доволі активно підтримували команду весь матч. Варто також відзначити величезну кількість банерів, якими луганці прикрасили свій сектор.
Ультрас Динамо
Сектор Родичів
Луганці на виїзді

Карпати - Шахтар 0:3 (04.03.2018)
Лише в першому таймі біло-зелені змогли дати бій гірникам, майже не поступалися в боротьбі і намагалися на кожен момент Шахтаря відповідати своєю атакою. Так, перший момент гості змогли створити тільки у середині першого тайму. В цілому, перший тайм був доволі нудним. У другому таймі донеччани показали, хто є фаворитом зустрічі, додавши при цьому у швидкості. Помаранчево-чорні відгрузили у ворота суперників три сухі м’ячі. Після чого трохи збавили темп гри, але продовжували створювати гострі моменти. Варто відзначити, львів’яни не виглядали хлопчиками для биття - так, поступалися у класі, так, часто не встигали перекривати зони, але кілька хороших моментів все ж створили.

Львів’яни заздалегідь готувалися до цієї гри. На матч анонсували піро, тож мало бути цікаво. Сподівання себе виправдали в повній мірі. Була велика кількість фаєрів. Палили двічі, якщо не враховувати одиночні сигнальні ракети. Зелених левів зібрався майже повний сектор. Окрім піро, було багато розтягів та прапорів. Не обійшлося і без негативних моментів. Надзвичайно неадекватні дії делегата матчу призвели до деяких конфліктів. Так, у львів’ян не хотіли пропускати декілька банерів, агрументуючи це тим, що "я так сказав". Загалом, на чудову атмосферу на секторі ці події жодним чином не вплинули.

25 донеччан відвідало гру у Львові. Колектив “The Club” в цей день святкував 12-ту річницю з дня створення, тож на цю подію було підготовлено відповідну текстівку. Відсвяткували також невеличкою кількістю піро. Донеччанам взагалі прийшлося несолодко, адже їх взагалі не хотіли пропускати на стадіон, не кажучи вже про їхні банери та все інше. Із приємного варто виділити злагоджені переклички з львів’янами, які відбувалися декілька разів протягом матчу.
Сектор Карпат
Фанати Шахтаря

Зірка - Олександрія 0:0 (06.03.2018)
Перенесений через непогоду матч завершив 22-й тур та остаточно розставив команди у другій шістці. Присутні в Кропивницькому глядачі так і не побачили голів. У команд були моменти, і все могло б завершитися голами, але то добре діяли воротарі, то гравцям не вистачало точності. Трохи жвавіше на початку виглядали гості, вони ж і створили перший небезпечний момент. Господарі відповіли декількома комбінаціями без особливої гостроти. Цікавіше виглядали червоно-жовті приблизно хвилини з 25-ї, Олександрія була змушена притискатися до своїх воріт і не часто тікала в контратаки. За такою ж схемою пройшов і другий тайм.

Трохи більше 40 фанатів зібрав сектор Iron Star Firm. Як для гри в будній день, доволі непогана кількість народу. Гнали команду уперед з барабаном та декількома прапорами. Не менш активна підтримка відчувалася і на секторі вулканів, які жваво палили піро. І хоча його було не так багато, та це додавало своєї атмосфери.

Близько 50 олександрійців відкатало виїзд у Кропивницький. Городяни привезли з собою багато банерів та зробили акцент на звуковій підтримці. Звук моментами був доволі непоганим, як для невеликої кількості людей.
Фанати Зірки
Сектор Олександрії