Прем’єр-ліга. Тур 25
03 квітня 2018
25-й тур видався багатим на події. Найбільш очікуваним дійством минувшого туру можна вважати гру у Маріуполі. Цей матч був у всіх на вустах ще до стартового свистка. Сам же матч запам’ятався текстівкою маріупольців з критикою Президента та заворушеннями біля гостьового сектору. Колектив Iron Star Firm відсвяткував 10-річчя з дня заснування. У Львові фанати Карпат добряче попалили, відсвяткувавши перемогу своєї команди. Детальніше про все це можна дізнатися з традиційного звіту від нашого ультрас-порталу.

Зірка - Олександрія 0:0 (31.03.2018)
Четвертий раз поспіль дербі між цими командами завершується внічию. Олександрія весь матч володіла ініціативою і намагалася забити гол, тоді як господарі поля взагалі не думали про атакуючи дії, і відверто грали на нічию. У гостей було декілька моментів для взяття воріт, проте не вистачало влучності. Що стосується господарів поля, то за весь матч вони нанесли лише один удар по воротам суперника, але і той м’яч був легкою здобиччю для кіпера гостей. Як підсумок чергова безгольова нічия.

На секторі вулканів зібралося трохи більше 70 фанатів. Вже традиційно жовто-зелені використовували багато прапорів, звукова підтримка була на вищому рівні. Заряджали доволі гучно. Банда Iron Star святкувала 10 років з дня заснування. Відмітили це свято піротехнікою. Поки фото цієї події нам знайти не вдалося, але ми оновимо звіт як тільки знімки знайдуться...

Порядку 55 городян відкатали виїзд до Кропивницького. У олександрійців була добротна банерна лінія, окрім цього фанати взяли з собою декілька прапорів. Звук також був на висоті. Не обійшлося в цьому матчі і без піро. Олександрійці явно залишились розчаровані результатом, після фінального свистка одразу згорнули банери і поїхали додому, навіть не маючи бажання спілкуватись з футболістами після третіх поспіль 0:0 в дербі.
Фанати Зірки
Сектор Олександрії

Карпати - Чорноморець 3:1 (31.03.2018)
У звітному поєдинку зустрілися аутсайдери чемпіонату, іноді такі матчі бувають навіть цікавішими за матчі лідерів. Засумувати своїм фанатам команди точно не дали, особливо господарі. Хоча саме гості розпочали активніше, забрали м’яч під свій контроль, проте тривало це не довго. Карпати перехопили ініціативу і проводили атаку за атакою, змушуючи суперників понервувати у спробах відібрання м’яча. Відкрити рахунок господарям вдалося на 20-й хвилині. Після голу леви продовжували в тому ж руслі, але перед самісінькою перервою одесити зрівняли рахунок. Після перерви господарі знову володіли м’ячем забили швидкий гол. Надалі нічого суттєво не мінялося, одесити не робили спроб щось змінити, а Карпати забили втретє, поставивши крапку у грі.

Більше сотні фанатів на секторі львів’ян. Цього разу леви вражали різноманіттям та кількістю прапорів. На секторі їх було і справді багато, від маленьких до великих, на будь-який смак. Окрім прапорів було також багато піротехніки. Завжди вірні знатно попалили, особливим попитом користувалися зелені та білі дими.

На превеликий жаль, не всі, хто прийшов на стадіон “Україна” в суботу, зміг порадіти перемозі Карпат. У перерві одному із вболівальників знадобилася термінова лікарська допомога. Практично протягом усього другого тайму шість медиків боролися за життя чоловіка, перенесли його із сектора до карети швидкої, що під’їхала просто до трибун. Однак, на жаль, врятувати чоловіка не вдалося…

36 одеських ультрас подолали чималу відстань задля підтримки Чорноморця. Гості непогано заряджали протягом усього матчу, але після третього пропущеного голу в ворота їхньої команди настрій фанатів зовсім впав і зарядів стало явно менше. Після голу у ворота Карпат одесити трохи попалили. Не обійшлося і без інцидентів. Так, після матчу фанати перед автобусом влаштували штовханину зі своїми футболістами. В результаті чого одного одесита прийняли правоохоронці.
Ультрас Карпат
Одесити на виїзді

Ворскла - Верес 0:0 (31.03.2018)
Перші хвилини суперники взяли на розкачку, поступово вмикаючись у гру. Обидва опонента показали, що добре готові фізично і готові як мінімум у швидкості одне одному не програвати. Головною проблемою одних та інших виявився останній пас. Перший та єдиний удар у площину воріт у першому таймі нанесли господарі, але взяттям воріт він так і не завершився. Після перерви майже нічого не змінилося, хіба що моментів стало більше. У господарів був проведений ряд замін, які не принесли жодних дивідендів. Команди відверто догравали поєдинок не форсуючи події. Тож нічия виявилася справедливим результатом зустрічі: обом не відмовиш у старанні, але в жодного з суперників не було відчутної переваги.

Сектор полтавців налічував 17 фанатів. Які абсолютно нічним не запам’яталися, тихенько спостерігаючи за кволою грою своєї команди. Взагалі рівень відвідуваності на цьому матчі залишає бажати кращого. Так за офіційною інформацією на стадіоні зібралося лише 811 вболівальників, і то, ця цифра виглядає трохи завищеною.

Четверо представників Чорного сектору та двоє кузьмичів пробили виїзд до Полтави. Після матчу спалили трохи стробів...
Сектор Ворскли
Фанати Вереса

Маріуполь - Динамо 2:3 (01.04.2018)
У рамках 25-го туру відбувся найочікуваніший матч цього сезону. Кияни попри все приїхали до Маріуполя. Погода і атмосфера в цей день були напрочуд футбольними. Минулорічна технічна поразка киян та ажіотаж навколо цієї гри робили зустріч команд ще більш принциповою. Динамівці приїхали за перемогою, тож з перших хвилин захопили ініціативу, але пройти масований захист господарів поля було не так вже й легко. На 29-й хвилині Маріуполь взагалі здивував, відкривши рахунок. Кияни не розгубилися та перевели гру у центр поля, проте гостроти попереду гостям не вистачало. Після перерви спрацювали заміни і Динамо швидко відігралося. Гра почала проходити на зустрічних курсах. Біло-сині виявилися спритнішими та знову забили, причому двічі. Здавалося гра вже зроблена, але на 78-й хвилині маріупольці своїм голом внесли інтригу у гру. Надалі Динамо грамотно захищалося, а у господарів не вистачило сил на фінальний штурм.

Напруга та пристрасті з приводу звітної гри розпочався ще задовго до початку зустрічі. Так ФФУ перенесла час початку матчу, чим дуже обурила київських фанатів, які вже купили квитки на потяг і перенос часу їх зовсім не влаштовував. Найбільшою проблемою було те, що з Маріка вибратись не так той просто, і були певні ризики, що біло-сині просто не зможуть повернутися додому після гри. За декілька днів до початку матчу цю проблему все ж таки врегулювали, але присмак від ситуації залишився не добрий.

Більше сотні фанатів прийшли на фан-сектор Маріуполя. Окрім вже звичних банерів на секторі азовців виділявся банер на честь побратима Миколи Самофалова, бійця полку Азов, який загинув у 2015 році. Також фанати не оминули увагою візит Порошенка на цю гру. Для цього фанати намалювали текстівку з відповідним написом, таким чином натякаючи на нещодавній відпочинок Президента на курорті. Заряди такого ж змісту, як і текст на банері, лунали протягом першого тайму. Ситуацію з зарядом та текстівкою прокоментував один з представників сектору азовців: “Майже усі наші ультрас воювали. Відтак ми негативно ставимося до Петра Порошенка, а він вирішив попіаритися на футболі. Звіз губернаторів і чиновників найвищого рівня, а тут все пішло не так. Всі начебто мали плескати Президентові, а ніхто цього не робив”. Лише цим не обійшлося, азовці спалили чималу кількість піро. У цьому турі можна ознайомитися з невеличким інтерв’ю з одним із лідерів маріупольського двіжу, перейшовши за посиланням: http://ultras.org.ua/01917.html
Приблизно 150 киян пробили виїзд до Маріуполя. Окрім них на секторі були бійці Азова (представники Карпат, Дніпра, Металіста, Шахтаря, Кривбаса), також до підтримати киян приїхав один фанат з Литви. Шиза на гостьовому секторі була те що треба, всі присутні викладались на повну. Пронесли кияни і піротехніку, після першого голу палили "на ничку" і закриваючи єдиною розтяжкою камеру спостереження, а потім вже сильно не парились і палили не ховаючи облич.

Після того як рахунок став 1:2 на користь Динамо, почалась сутичка киян з ментами під гостьовим сектором... Навіть більшість біло-синіх не знала з чого все почалось і побігли просто "виручати своїх". Насправді ж у олдового киянина Вови Ордена при спробі зайти на стадіон стався конфлікт з правоохоронцями, і фанати, які через паркан побачили як його пакують, побігли за нього вписуватись. Далі було жбурляння каміння, спроби зупинити автозаки, розбивши в них лобове скло і піротехніка... Сектор Маріуполя зірвався на допомогу киянам. Поліція повідомляє про 9 постраждалих правоохоронців, кількох киян сильно побили кияками і їм прямо на місці надавали медичну допомогу і зупиняли кровотечу.

Фанати Динамо повернулись на свій сектор коли більшість затриманих вдалось витягнути з автозаків, після чого влаштували на секторі голий торс і круто фанатіли до фінального свистка.
Ультрас Маріуполя
Кияни на виїзді






Зоря - Шахтар 0:3 (01.04.2018)
Гірники контролювали хід гри від самого початку до фінального свистка. Встановити більш розгромний рахунок у грі помаранчево-чорним завадив голкіпер Зорі Лунін, який усіляко раз за разом рятував команду. Луганці трималися весь перший тайм, але перед перервою таки пропустили. Після відновлення гри Шахтар знову кинувся вперед. Сценарій другого тайму був схожий на перший. Феєрив Лунін, відбиваючи підступні удари гірників з найнебезпечніших позицій, а оборона Зорі навіть не встигала наступати на п’яти гірникам. Приблизно на 60-й хвилині чорно-білі перейшли до більш активних наступальних дій, на деякий час взяли в облогу ворота Шахтаря, але потім пропустили комбінацію донеччан, а з нею і другий гол. Зоря не здавалася, але одного бажання виявилося замало. Окрім того господарі залишилися у меншості. В компенсований арбітром час гірники забили третій гол.

Не дивлячись на незадовільний рахунок на табло, чорно-білі не змовкали весь матч, женучи команду уперед. Традиційно у луганців була чудова банерна лінія. Звісно важко передати атмосферу лише з одного фото, проте всі прекрасно знають, як мужики вміють підтримувати своїх.

Десь 60 фанатів зібрав сектор помаранчево-чорних. У донеччан була чудова банерна лінія та потужний звук протягом усього матчу.
Фанати Зорі
Фанати Шахтаря

Сталь - Олімпік 0:0 (01.04.2018)
Напевне найнудніший матч всього туру. Команди абсолютно нічим не вразили. Небезпечні моменти можна перерахувати на пальцях однієї руки. Окрім того було дуже багато браку та порушень правил. Виною всьому напевно був незадовільний стан поля на Оболонь-Арені. Іноді команди по черзі вистрілювали моментами, але небезпечними їх важко назвати. Тож, як наслідок нудні нулі на табло.

8 олімпійців підтримували донецьку команду у звітній грі. І хоча гра видалася зовісм не видовищною, хлопці все рівно не втрачали оптимізму та заряджали. Після матчу гравці підійшли до сектору щоб подякувати за підтримку.
Сектор Олімпіка