Прем’єр-ліга. Тур 26
10 квітня 2018
26-й тур не виділявся чимось особливим з поміж інших турів, але все ж таки розповісти є про що. Динамівські ультрас в черговий раз потролили Андрія Павелка, підготувавши свіженьку розтяжку. Яскравий перф з прапорами влаштували своїм командам фанати Чорноморця та Олександрії. На матчі одеситів, до речі, не обійшлося без скандалу зі свастикою. Тож всі подробиці у черговому звіті від нашого ультрас-порталу.

Верес - Шахтар 0:2 (07.04.2018)
Матч відбувався за тим же сценарієм, що і попередні ігри гірників. Команда Фонсеки володіла беззаперечною перевагою і в цілому контролювала хід поєдинку. У першій чверті матчу господарі мали декілька моментів та намагалися контратакувати, проте особливих загроз ці моменти не несли. Щоб зламати оборону Вересу, помаранчево-чорним знадобилося 24 хвилини. Пропущений гол вибив землю з-під ніг Вереса, який просто не знав, що робити: перебудуватися на більш агресивну гру не вдавалося. Про що можна говорити, якщо важко виходило відбирати м’яч навіть на своїй половині. Другий тайм проходив так само. Ближче до завершення гри рівненська команда мала гарний шанс для взяття воріт, але шансом не скористалася, а от Шахтар забив вдруге.

Невеличка купка активних вболівальників підтримувала господарів поля. Вони хоча б стояли, інша частина сектору просто сиділа. На секторі багато банерів, непогані спроби заряджати, також використовувались прапори.

16 гірників пробило виїзд до Львова. Вони були не такими активними, як їх опоненти, спокійно спостерігаючи за грою.
Сектор Вересу
Гірники на виїзді

Динамо - Зоря 4:0 (07.04.2018)
Після короткострокової активності гостей Динамо заволоділо ігровою і територіальною перевагою, та відкрило рахунок на 13-й хвилині. Після забитого гола підопічні Хацкевича набули впевненості у власних силах і продовжили контролювати хід поєдинку, правда, гольових моментів не створювали. Зоря не засмутилася через пропущений гол та створювала небезпечні моменти у воріт Бойка. Ближче до перерви гра стала схожа на те протистояння, на яке чекали вболівальники - суперництво лідерів українського футболу зі швидкісними випадами, небезпечними ударами і безкомпромісною боротьбою. Після перерви гра продовжилася на високих швидкостях і в хорошій боротьбі, проте значно краще виглядало Динамо. Кияни поступово забили ще два м’ячі, чим остаточно били інтригу в матчі. Свій момент мали і чорно-білі, але переграти Бойка з точки не змогли. Під завісу другого тайму біло-сині забили ще один гол, поставивши остаточну крапку.

Біло-сині повернулися на рідний для себе стадіон, в стінах якого і будуть завершувати чемпіонат. Народу зібралося пристойна кількість, яка створила чудову атмосферу. Заряди лунали гучно та злагоджено. Вже традиційно кияни підтримували команду з прапорами та розтягами. На цю гру динамівські ультрас також підготували текстівку для капітана Сергія Сидорчука, який поступово відновлюється після травми. Також увагу привертала новенька розтяжка, яка вперше з’явилась на секторі Динамо. Пізніше на своїх сторінках в соцмережах фанати біло-синіх виклали це фото з наступним текстом: "Якщо вам потрібна трава - Андрій Васильович пропонує варіант вітчизняного виробництва за завищеними цінами. Деталі дізнавайтесь за телефоном, або через сторінку @ffutrava. Інформація прозвучала на правах реклами." Схоже, мова іде про президента ФФУ Андрія Павелка і його завод по виготовленню штучного газону. На сайті федерації цей телефон значиться як телефон прес-служби Андрія Васильовича, а на сторінці @ffutrava розміщено відеосюжет з журналістським розслідуванням зловживань ФФУ, пов’язаних з будівництвом футбольних майданчиків по всій Україні.

Трохи більше 50 фанатів луганської команди підтримувало Зорю в центральному матчі туру. У чорно-білих була чудова банерна лінія та хороший звук. Переважна кількість сектору була одягнена на клубних кольорах – в чорному та білому.
Ультрас Динамо
Фанати Зорі

Чорноморець - Олімпік 3:1 (07.04.2018)
Одразу ж після стартового свистка господарі заволоділи ігровою і територіальною перевагою, на перших хвилинах зустрічі заробили кілька перспективних штрафних, але ці подачі не увінчалися успіхом для Чорноморця. Відкрити рахунок одеситам вдалося лише на 33-й хвилині. Лише після цього Олімпік згадав, що він повинен хоч якось атакувати, і організував кілька масованих підходів до воріт, один з яких переріс у гол. Однак Чорноморець на диво зміг миттєво повернути собі перевагу, і вже на наступній хвилині повернули чашу терезів на свою сторону. Другий тайм абсолютно нічим не відрізнявся від першого. Одесити атакували, донеччани захищалися. Моряки таки забили втретє, а гості більше нічого так і не показали.

Понад 90 ультрас підтримували моряків. Цього разу окрім звукової підтримки, одесити надали перевагу ще і великій кількості розтяжок та ще більшій кількості прапорів. Виглядало доволі яскраво. Не обійшлося і без скандалів. Так прес-аташе Олімпіка Олег Барков в своєму фейсбуці повідомив про те, що невідома група вболівальників на звітному матчі намагалася вивісити на трибунах заборонений в Україні символ, а саме свастику.
Сектор Чорноморця

Олександрія - Сталь 2:0 (07.04.2018)
З перших хвилин підопічні Костова були досить активні, але забили господарі. Чудову контратаку розгорнули олександрійці, яка вилилася у забитий м’яч. Олександрійці продовжували контролювати хід гри. Сталевари намагалися створити хоча б якісь моменти та встановити паритет, але знову пропустили. Так, наприкінці першого тайму господарі чітко реалізували пенальті. На початку другого тайму Олександрія могла зняти питання про переможця, оформивши розгром, але свій момент змарнувала. Гості активних дій так і не показали та майже не мали шансів забити бодай гол престижу.

50 фанатів зібралося на 10-му секторі господарів. Місцеві ультрас також надали перевагу підтримці з розтягами та прапорами. Розтяжки до речі, не так часто можна побачити на секторі господарів.
Фанати Олександрії

Ворскла - Маріуполь 1:0 (07.04.2018)
Перші хвилини матчу пройшли на зустрічних курсах. Команди по черзі обмінялися гострими моментами. Стартовий запал Маріуполя не те щоб зовсім випарувався, але значно вщух, і поступово Ворскла не тільки вирівняла гру, але навіть заволоділа невеликою перевагою. Після перерви гра як і раніше проходила у високому темпі і при обопільних атаках, які, втім, рідко закінчувалися дійсно небезпечними моментами. Господарі були більш наполегливішими, що вилилося у забитий гол на 57-й хвилині. У час, що залишився можливості забити були у обох команд, але рахунок на табло так і не змінився.

Порядку 30 фанатів зібрав сектор господарів. Цього разу наше коротке інтерв’ю буде з представником Ворскли про їх нинішній стан справ - чекайте завтра вранці.
Сектор Ворскли

Карпати - Зірка 2:1 (09.04.2018)
Помітно активніше стартували львів’яни, настрій господарів відчувався в кожній їх атаці, а атак цих було більш ніж достатньо. Зірка діяла дуже обережно і якщо виходила в контрвипади, то робила це дуже повільно, дорожила м’ячем і не ризикувала. Активні дії господарів призвели до голу у ворота кропивничан на 23-й хвилині. Гол особливо не змінив характер зустрічі. Зірка щось вичікувала, відбивалася і терпіла атаки суперника, може розраховувала на контрвипад, а Карпати повністю володіли ініціативою. Другий тайм здорово почали кропивничани, дві атаки провели гості після сигналу арбітра про відновлення гри, і третя комбінація завершилася голом. Біло-зелені швидко зрозуміли, що нічия їх влаштувати не може, знову пішли вперед, і кілька дуже хороших атак вийшло у львів’ян. Одна з них і закінчилася точним ударом. Догравали матч команди не в повних складах. Достатньо грубощів було в цьому протистоянні, і арбітр тричі діставав з кишені свою червону картку, варто визнати, кожен раз справедливо. Зірка постаралася організувати фінальний штурм, на останніх хвилинах навіть щось схоже на навалу воріт суперника вийшло у гостей, але не більше того.

Через великодні свята на секторі львів’ян було не так багато фанатів, як у попередніх домашніх матчах. Але атмосфера все рівно була чудова, заряджали потужно під гуркіт барабану. Вже традиційно леви використовували для підтримки великі прапори, більшість з яких була червоно-чорна.

11 ультрас Зірки подолали майже 700 км заради підтримки улюбленої команди, більшість з них значно запізнилась на футбол.
Фанати Карпат
Сектор Зірки