Прем’єр-ліга. Тур 30
08 травня 2018
30-й тур, здається, остаточно вбив інтригу в боротьбі за чемпіонські медалі. Динамо втратило очки у надзвичайно важливому матчі. Київськи ультрас підготували нову розтяжку та продовжують таким чином травити Андрія Павелка, висміюючи його безглузду діяльність. У одеських фанатів було непогане піро-шоу, після якого відбулися заворушення з правоохоронцями. Чисельною була підтримка фанатів з Кропивницького, давненько не збиралося стільки народу. Там також не обійшлося без піро. Усі подробиці туру що минув, можна дізнатися зі звіту від нашого ультрас-порталу.

Динамо - Маріуполь 1:1 (04.05.2018)
Дебют поєдинку пройшов в рівній боротьбі, одразу стало ясно, що Динамо навряд чи зможе здобути перемогу малою кров’ю, так як Маріуполь вийшов на гру з палаючими очима. Напевно не обійшлося і без додаткової мотивації від керівництва Шахтаря, яке збиралося винагородити маріупольців за відібрані в Динамо очки. На 15-й хвилині матчу перший же момент у грі виявився гольовим, азовці забили першими. Кияни багато володіли м’ячем, проте жодних дивідендів це не приносило. Справи змінилися по перерві, коли тренерський штаб Динамо провів заміни, які значно підсилили гру. Мбокані заробив пенальті, а Циганков його впевнено реалізував. До закінчення поєдинку кияни насіли на ворота суперника, проводячи атаку за атакою, та забити так і не змогли.

Як для матчу у будній день, на секторі киян зібралася доволі пристойна підтримка. На початку другого тайму динамівські ультрас підняли вже знайому текстівку з написом “Проти футболу по паспортах”. Раніше біло-сині вже використовували цю текстівку, а зараз вона знову прийшлася у нагоді. Адже квитки на фінал кубку України ФФУ вирішила продавати по паспортах. Варто відзначити присутність на секторі ультрас колишнього коуча біло-синіх Сергія Реброва, який дивився гру разом за фанатами. Звукова підтримка була нічогенька, підтримували команду вже традиційно – розтягами та прапорами. Також динамівські ультрас знову потравили Павелка. До славнозвісної розтяжки про траву, приєдналася ще одна новенька – “Фото з кубком та клоуном”. На своїх сторінках у соцмережах ультрас написали наступне – “Все життя мріяли про фото з кубком Ліги Чемпіонів? До кінця місяця діє унікальна пропозиція - спеціально навчена людина привезе кубок на вашу локацію і навіть зробить селфі за додаткову плату. Замовляти за телефоном (044) 521-05-33 (сб і нд вихідний), спитати Андрія Васильовича”.

7 фанатів Маріуполя на гостьовому в Києві. Азовці прикрасили паркан двома прапорами та іноді вибухали зарядами.
Ультрас Динамо
Сектор Маріуполя

Верес - Ворскла 0:0 (05.05.2018)
В дебюті зустрічі господарі заволоділи ініціативою та окупували чужу половину поля, правда особливих змін у грі це не приносило, Шуст перебував практично без роботи. В другій половині тайму ситуація змінилася, і вже гості перехопили ініціативу та перебралися на чужу частину поля, створюючи натиск у штрафній господарів, але так і не дотисли суперника, хоча мали декілька хороших можливостей для взяття воріт. Початок другого тайму краще дався Вересу, але рахунок на табло не змінювався. Команди по черзі обмінювалися гострими моментами, але м’яч так і не побував в жодних із воріт. Закінчилось все банальною нічиєю, хоча вирвати перемогу могла як одна, так і інша команда.

11 полтавських ультрас відвідали гру у Львові. Чимось особливим не надто чисельний гостьовий сектор не виділявся. Зате до сектору було приставлено багато стюардів, по одному на кожного фаната, напевно там вважають ворсклян надто небезпечними… У полтавчан були проблеми з вивішуванням банерів на секторі - спочатку їм заборонили пронести жартівливий банер "Мерлік крю он тур", а потім попросили зняти банер з загиблим героєм Антоном Сіфом. Основна причина заборони - "потому шо я так сказал" (с). Це вже не перший випадок, коли стюарди на Львів-арені створюють проблеми виїзним фанатам з надуманим приводом.
Фанати Ворскли

Чорноморець - Карпати 1:1 (05.05.2018)
Обидві команди не досить впевнено почувають себе в нижній частині турнірної таблиці, тож гра була принципова та мала бути видовищною. Перші хвилини матчу пройшли в рівній боротьбі, команди створювали атаки, але без особливих загроз воротам один одного, доки на 14-й хвилині гості не вийшли уперед. Після пропущеного голу моряки стали більше володіти м’ячем та впевненіше пробивати по воротам. У другому таймі львів’яни знову перехопили ініціативу, та навіть мали змогу забити вдруге. Такий хід гри відбувався до 75-ї хвилини, коли одесити нарешті відігралися. Гойдалки продовжувалися до самого свистка. Чорноморець знову не програв Карпатам на власному полі, що, враховуючи перебіг подій, є закономірним результатом.

Порядку 80 фанатів зібрав 20-й сектор одеситів. Цього разу вони були менш активними ніж минулого разу та ганяли вітер лише декількома великими прапорами. Куди веселіше було на секторі 8+8. Одесити відірвалися від душі, спаливши добротну кількість піро. Така підтримка не сподобалася правоохоронцям. Космонавти увірвалися на сектор та залили газом кількох старших хлопців. Але сутичка трохи згодом вщухла, не перейшовши до більш серйозних дій. Після фінального свистка у одеських ультрас відбулася розмова з командою.

140-150 активних львів’ян підтримували Карпати в Одесі. У левів була чудова банерна лінія та потужний звук протягом матчу. Львівські фанати також трохи побавилися піро і влаштували запальні танці в перерві. На деяких фото львів’ян значно менше - велика група зелено-білих запізнилась на початок першого тайму через пізнє прибуття потягу.
Фанати Чорноморця
Львів’яни на виїзді

Шахтар - Зоря 2:1 (05.05.2018)
Динамічно і ефектно почалася гра, з перших хвилин суперники включили швидкості і обмінялися хорошими атаками. Такий настрій подобався уболівальникам, та й взагалі футбол команди показували дуже якісного рівня. Перші небезпечні моменти створили гості, а на 21-й хвилині вже господарі відкрили рахунок. Пропустивши, Зоря і не думала здаватися і продовжувала грати у свій футбол, досить агресивний, комбінаційний і з різкими випадами на суперника. Звичайно, більше небезпечних моментів створювали підопічні Фонсеки, але перевагу господарів аж ніяк не можна назвати тотальною, луганці гідно витримували натиск суперника і тут же самі йшли вперед. Зоря продовжувала діяти на контрвипадах, що вилилося в гол на 63-й хвилині. Гірників такий розклад зовсім не влаштовував – помаранчево-чорні влаштували справжню навалу на ворота Луніна, та таки дотисли суперника, забивши на останніх хвилинах поєдинку.

Приблизно 70 ультрас зібрав сектор господарів. До помаранчево-чорних приєдналися також фанати гірників з Горлівки. Донеччани влаштували команді непогану звукову підтримку.

34 активних фанати Зорі пробили виїзд до Харкова. Чорно-білі потужно заряджали. Банерна лінія також була на висоті. Кожного тижня на нашому сайті публікується невеличке інтерв’ю з представниками української фанатської сцени. На цьому тижні спілкування відбулося з фанатом луганської Зорі, з яким більш детально можна ознайомитися на сайті:
http://ultras.org.ua/01932.html
Сектор Шахтаря
Фанати Зорі

Олімпік - Сталь 0:2 (06.05.2018)
В першому таймі Олімпік виглядав активно та навіть декілька разів міг відкривати рахунок. Але на цьому хороші моменти для донеччан закінчилися. Олімпік більше тримав м’яч, але банально не знав, що з ним робити. Коли ідея все ж виникала, її реалізація зазнавала краху через брак майстерності. А в другому таймі і контроль зник. Сталь активізувалась і почала регулярно створювати моменти біля воріт Махарадзе. Трохи згодом справи Олімпіка стали зовсім кепські, донеччани залишилися у меншості. Моментів у Сталі від цього не побільшало, але й донеччани про атаку вже не думали. В кінцівці гри гості таки забили вдруге та здобули переконливу перемогу.

На секторі олімпійців 9 фанатів, які під барабан підтримували команду.
Фанати Олімпіка


Олександрія - Зірка 1:0 (06.05.2018)
Один забитий м’яч в грі - це небагато, але для цих суперників навіть такий результат вже удача. Три попередні гри закінчувалися взагалі без голів, та й створених моментів тоді було критично мало. Сьогодні Олександрія та Зірка були більш активні і матч цілком міг вийти більш результативним. Були небезпечні удари, виходи один в один з голкіпером і диво сейви воротарів, але все вирішив відмінний постріл Запорожана ще в першому таймі. Команда з Кропивницького зробила все можливе, щоб відігратися, але варто визнати, що на даний момент олександрійці знаходяться в кращій формі і виглядають сильніше. Перемога господарів не може викликати сумнівів, хоча рахунок міг бути більшим, та й на гол престижу гості награли. Фінальний свисток зафіксував перемогу господарів, які гарантували собі прописку в еліті на наступний сезон.

Олександрійці в цьому матчі зробили акцент на піротехніці, відмовившись від масштабного перфу. На вихід команд над 10-м сектором піднявся густий чорний дим, підсвічений червоними фаєрами. По ходу другого тайму ще кілька разів запалювались одинокі вогні. Один із них підпалив комуняцьку червону тряпку, яка олександрійцям дісталася ще минулорічного травня, із рук “безсмертного” гастролера. Домашня трибуна зібрала десь 70 фанатів. В кінці матчу весь сектор запалав стробоскопами, так жовто-чорні відсвяткували довгоочікувану перемогу у дербі.

Чисельною була підтримка у Зірки. На гостьовому секторі зібралося близько 120 фанатів, переважна кількість яких провела всю гру на голому торсі. Разом з кропивничанами на секторі були також і представники ультрас Чорноморця, про що свідчать банери, якими був прикрашений паркан. Не обійшлося без сутичок з правоохоронцями, нажаль подробиці інциденту невідомі. Вже після фінального свистка спалили приготоване заздалегідь піро.
Сектор Олександрії
Фанати Зірки