Прем’єр-ліга. Тур 32
22 травня 2018
На заключний тур припало чимало цікавого. Cтало відомим остаточне турнірне становище команд та їх майбутнє, але на деякі клуби ще чекають перехідні матчі. Родзинкою туру стало українське класичне. Кияни влаштували «синій двіж», в якому спалили чималу кількість піро, зробили чергову акцію проти дій ФФУ та попрощалися з Легендою команди - Олегом Гусєвим. Цікавість викликала гра у Полтаві, де вирішувалися доля бронзових нагород. Непоганий перф влаштували команді полтавські ультрас. Масштабне піро-шоу було і у одеситів, там до речі не обійшлося без заворушень зі стюардами. Усі подробиці крайнього туру у звіті від нашого ультрас-порталу.

Чорноморець - Зірка 1:0 (19.05.2018)
Перемога в звітному поєдинку була більше потрібна морякам, які вели боротьбу зі Сталлю за можливість уникнути прямого вильоту до Першої ліги.. Тому зовсім не дивно те, що одесити розпочали активніше. Зірка більше контролювала м’яч у центрі поля, практично не маючи підходів до воріт суперника. Більшу частину гострих моментів у першому таймі створив саме Чорноморець. Моменти Зірки можна перерахувати на пальцях однієї руки. На початку другого тайму одеська команда трохи скинула оберти та навіть відкрила рахунок. Після голу Чорноморець віддав ініціативу суперникам, але вижати щось корисне з цього гості так і не змогли. Моряки перемагають та будуть боротися за прописку в УПЛ у стикових матчах.

20-й сектор одеситів виглядав доволі яскраво завдяки різноманіттю прапорів. Також на заключну гру у сезоні моряки притримали значну порцію піротехніки, особливим попитом користувалися сині та червоні дими. Гаряче було також на секторі театралів. Вони також попали від душі, та навіть відкоркували пляшку шампанського прямо на секторі на честь Золотого сезону трьох їхніх хлопців. Банерна лінія була присвячена тренерам команди. Для Дулуба малювали в перерві матчу. Не обійшлося і без заворушень зі стюардами, які навіть застосували проти фанатів газові балони. Після фінального свистка левова частина фанатів вибігла на поле та робила селфі на пам’ять.

26 фанатів Зірки на виїзді в Одесі, 17 яких з сектору Zirka Volcano. Підтримували своїх непогано, але тягатися з господарями по звуку та атмосфери навряд чи були спроможні.
Ультрас Чорноморця


Сектор Зірки

Олександрія - Олімпік 2:0 (19.05.2018)
Олімпік врятувався від вильоту в минулому турі, тому останній матч чемпіонату з Олександрією не мав для нього турнірного значення. Господарям теж нічого вже не було треба. Наставники обох команд отримали можливість трохи поекспериментувати зі складами, що вони і зробили, давши можливість зіграти резервістам та тим, хто отримував мало ігрової практики протягом сезону. Голи були забиті лише в другому таймі. Спочатку олександрійці впевнено реалізували пенальті, а за десять хвилин до кінця гри подвоїли перевагу.

Порядку 40 фанатів на секторі господарів. Активна підтримка протягом усього матчу з потужним звуком. Після гри фанати зробили колективне фото разом з командою.
Фанати Олександрії

Карпати - Сталь 3:0 (19.05.2018)
Сталеварам потрібно було перемагати, щоб не вилетіти у Першу лігу. Але по грі бажання перемогти у гостей не було. З першої до останньої хвилин поєдинок пройшов під диктовку господарів поля. Захопивши перевагу з перших хвилин гри, леви почали проводити атаку за атакою, абсолютно не даючи засумувати воротареві суперників. Одна з таких атак все ж таки завершилася голом у ворота Сталі. Гості почали робити заміни, аби якось змінити хід гри, але нарвалися на чергову атаку суперника, отримавши другий гол в свої ворота. Ближче до закінчення гри, львів’яни зробили рахунок на табло зовсім непристойним.

Близько 150 ультрас на секторі Карпат. Традиційно леви використовували для підтримки багато прапорів. Популярністю у львів’ян користувався заряд з фіналу Кубку «Олє, Ола..ффу..». Також на гру намалювали 2 текстівки – «Ні футболу по паспортах» та «АСАВ». Варто також відзначити те, що двоє фанатів Карпат пробили «Золотий сезон».
Ультрас Карпат

Динамо - Шахтар 2:1 (19.05.2018)
Ця гра абсолютно нічого не вирішувала для обох команд, але класичне, на те і є класичне, щоб завжди мати якусь маленьку принциповість. Кияни хотіли завершити сезон на мажорній ноті (хоча і без трофеїв), перемігши принципового конкурента. Мотивації динамівцям додавав той факт, що у складі Динамо свій останній матч мав провести Олег Гусєв, тож програвати кияни не збиралися. Шахтар розпочав активніше, але тривало це не довго. Біло-сині перехопили ініціативу, та вже на 16-й хвилині відкрили рахунок. Та раділи господарі не довго, вже через 7 хвилин донеччани заробили пенальті та зрівняли рахунок. До кінця першого тайму на полі були гойдалки, команди по черзі проводили атаки, та рахунок на табло був незмінним. Після перерви активніше почали грати господарі, і це принесло свої плоди. Одна з атак завершилася помилкою Хочолави і автоголом у свої ворота. Так біло-сині вийшли уперед. Кінцівка матчу була за гірниками, які намагалися відігратися. Завершили класичне традиційно – великою кількістю жовтих карток, та вже звичною бійкою між гравцями.

Біло-сині влаштували на секторі синій двіж. Всі до одного в синіх футболках. Шоу на вихід команд та банерна лінія говорять про відношення фанатів до ділків з федерації... На вихід команд було запалено синій дим, після якого в хід пішли стробоскопи. Банерну лінію прикрашав текст «ФФУ – Мафія!». Основний акцент був зроблений на піро, тож серед розтягів була лише одна розтяжка із зображенням Олега Гусєва. Звук потужний та злагоджений, народу традиційно багато для матчів такого ґатунку. Далі піро було після кожного голу. Привертала увагу також голова колишнього тренера гірників Луческу та відповідний напис біля неї (трошки перефразовані слова тренера, які були сказані коли Динамо стало чемпіоном, жодного разу не обігравши донецьку команду в чемпіонаті). На цьому матчі кияни прощались з Олегом Гусєвим, для якого цей матч став останнім у футболці Динамо. На вихід Анатолійовича на заміну фанати вивісили банер «Легенда #20», та спробували викласти цифру 20 за допомогою білих прапорців. Після чого знову було піро. Окрім цього невеликі запали відбувались протягом всієї гри. Після фінального свистка вся команда підійшла до секторів WBC сказати слова подяки за підтримку протягом всього сезону, а також привітати єдиного в двіжі хохлів золотника.

Сектор Родичів відзначився піротехнікою на 80-й хвилині та забігом на поле після фінального свистка, в ході якого Ракицький отримав копняка від одного з фанатів.

Близько 260 активних фанатів підтримували на виїзді помаранчево-чорних. Звісно, на секторі було більше народу, окрім активних фанатів була і кузьма, яка сиділа більшу частину матчу. У гірників була чудова банерна лінія. Звук був досить непоганим, моментами коли кияни затихали, донеччан було добре чутно. Гірники також побавилися піро. Палили декілька разів протягом матчу.
Сектор Динамо

Донеччани на виїзді

Ворскла - Зоря 2:0 (20.05.2018)
Доля бронзових медалей вирішувалася у цьому матчі. Обидва суперники не раз лоскотали нерви своїм конкурентам, тож гра мала бути захоплюючою. В дебюті гості спробували притиснути господарів до їхніх воріт, проте досить швидко Ворскла не тільки вирівняла гру, але й повністю перехопила ініціативу. Зоря мала лише декілька моментів, які важко назвати дійсно небезпечними. Приблизно хвилини з 20-ї підопічні Сачка стали сміливіше переходити центр поля. Небезпечні моменти з’явилися вже біля воріт Луніна, їх було небагато, але вони були гострішими, ніж у луганців. Схожим на гойдалки виявився початок другого тайму, команди по черзі атакували, а відкрити рахунок у матчі змогли господарі. Вернидуб почав робити заміни та намагався врятувати гру, але навіть нічия не влаштовувала луганців. Вже в компенсований час гості пропустили вдруге, віддавши Ворсклі бронзові нагороди УПЛ.

Нарешті на історичну для полтавців гру на секторі господарів зібралася пристойна кількість народу. На гру біло-зелені підготували банер із зображенням годинника та всіх трофеїв, які вдавалося здобути Ворсклі, а також банер з написом «Гра - 90 хвилин. Історія - вічна». Підганяли команду до перемоги прапорцями. Не обійшлося і без піро. Палили декілька разів, особливим попитом у фанатів користувалися білі та зелені дими.

На виїзді чорно-білих підтримували 86 фанатів. У луганців вже традиційно велика банерна лінія. Серед банерів був і новенький з написом «Офіційний мовник матчу – телеканал Шахтар-1». Звук також був на висоті.
Сектор Ворскли
Фанати Зорі

Верес - Маріуполь 1:1 (20.05.2018)
З перших хвилин матчу підопічні Бабича заволоділи ігровою та територіальною перевагою, та ледь не забили швидкий гол. Після чого вже господарі захопили ініціативу та забрали м’яч під свій контроль, але ніяк не могли пробити захисні редути суперників. До перерви команди обмінялися ще декількома моментами, та продовжували кволо перекочувати м’яч. У другому таймі глядачі таки побачили голи. На 61-й хвилині господарі спромоглися відкрити рахунок. Гості одразу ж кинулися відіграватися, але рівненська команда хотіла закріпити свій успіх. На 79-й хвилині гості були винагородженні за старанність та бажання, зрівнявши при цьому рахунок. Пізніше господарі залишилися у меншості, але це вилучення жодним чином не вплинуло на рахунок на табло.

Буквально на наступний день широкому загалу стало відомо, що в наступному сезоні Верес не буде грати в Прем’єр-лізі, команду буде переіменовано на ФК Львів. Але рівненські фанати знали про це заздалегідь. Саме тому і підготували банер "Дістало львівське шапіто", а також заряджали проти власника клубу Копитка. Це явно не сподобалось керівництву клубу і директор Вереса Андрій Паньків разом з охоронцями Копитька спробували застосувати силу до фанатів червоно-чорних.

З сектора азовців маємо лише одне фото. Один фанат відкатав золото за Маріуполь, разом з ним на секторі був фанат Прикарпаття.
Фанати Вереса
Сектор Маріуполя