Прем’єр-ліга. Тур 2
31 липня 2018
Звітний тур нічим надзвичайним з поміж інших турів не виділявся. УПЛ тільки набирає оберти, тож відвідуваність на секторах не надто велика. На цих вихідних колективи з трибун обішлися без масштабних перфів. Серед усіх можна виділити фанатів Олександрії, які підготували банер для новачка команди Задираки. Також гарна атмосфера панувала на секторах Динамо та Карпат, які добряче попалили на своїх матчах. Більш детально про тур, що минув, можна дізнатися зі звіту на нашому сайті.

Олександрія - Зоря 1:0 (28.07.2018)
Господарі з перших хвилин захопили ініціативу. Олександрія пішла уперед значними силами і щільно окупувала половину поля суперника. Гострі моменти біля воріт гостей не змусили себе довго чекати. У гравців Зорі майже нічого не виходило попереду, тож доводилось постійно захищатися. Такий розвиток подій тривав увесь перший тайм. Нічого не змінилося і після перерви. А наприкінці матчу Зоря взагалі залишилася у меншості, що ще більше ускладнило непросте становище команди. Цими обставинами сповна скористалися господарі поля, забивши єдиний гол у матчі.

На секторі господарів зібралося близько півсотні фанатів. Настрій у олександрійців був чудовий – перша домашня гра сезону, та ще й команда подарувала перемогу. Поєдинок відбувся напередодні Дня Народження угрупування Supporters Alexandria, тож це додавало ще більшого настрою. Також фанати тепло прийняли новачка команди Максима Задераку, підготувавши для цієї події відповідний банер.

15 фанатів Зорі пробили виїзд до Олександрії. Навіть не дивлячись на поразку, атмосфера на секторі була гарна. Фанати активно підтримували команду та робили фото на згадку.
Сектор Олександрії
Фанати Зорі

Львів - Динамо 0:1 (28.07.2018)
Господарі поля досить сміливо почали звітний поєдинок, вже на першій хвилині створюючи гострі моменти. Але тривало це недовго, після стартової активності львів’ян гості заволоділи ігровою і територіальною перевагою. Кияни провели ряд небезпечних атак, проте м’яч вперто не летів у ворота. Після відновлення гри кияни продовжили багато володіти м’ячем на чужій половині поля, але раз по раз втрачали його біля чужих воріт, не створюючи небезпечних моментів. Львів’яни намагалися відповідати суперникам, заробили чимало кутових, але так і не створили жодного гольового моменту за весь матч. Хацкевич зробив декілька замін, які загострили гру, але забити киянам так і не вдавалося. Біло-сині проводили атаку за атакою і таки домоглися свого, вже в компенсований час забивши переможний для себе м’яч.

Не дуже чисельний десант зібрався на гостьовому біло-синіх, тим не менш фанатів Динамо було більше, ніж на кількох попередніх виїздах до Львова. Незважаючи на кількість, кияни брали якістю. Заряди лунали гучно та злагоджено. Окрім того у киян була як завжди велика банерна лінія та з десяток розтягів. Звісно, не обійшлося і без використання піро. Під час матчу фанати біло-синіх підтримали хлопця із сектору, який зараз перебуває у лікарні.
Кияни на виїзді

Олімпік - Ворскла 1:0 (29.07.2018)
Обидві команди програли у першому турі, тож у звітній грі були націлені здобути залікові пункти будь-яким чином. З перших хвилин активніше на полі були донеччани. Підопічні Сачка, в свою чергу, намагалися надійно грати в захисті. Гравці Олімпіка непогано побудували свою гру, але до ударних позицій справа так і не доходила. Гості почали чимось відповідати лише всередині тайму. Потім гра пішла на зустрічних курсах. Команди по черзі створювали небезпеку біля воріт один одного. У дебюті другого тайму господарям вдалося відкрити рахунок. Потім донеччани могли взагалі подвоїти свою перевагу. Тренерський штаб Ворскли провів ряд замін для підсилення атаки, але рахунок на табло так і не змінився.

Не надто багато народу зібрав сектор Олімпіка. Лише 7 фанатів прийшли підтримати донеччан. Тим не менш, задніх вони не пасли, активно заряджаючи протягом усього матчу.

22 фанати Ворскли приїхали, аби підтримати команду у столиці.
Фанати Олімпіка
Сектор Ворскли

Карпати - Чорноморець 1:0 (29.07.2018)
З великим ентузіазмом матч розпочали господарі, заволодівши ігровою і територіальною перевагою, щоправда, перший небезпечний момент створили не вони, а їх суперник. Після подачі гостями кутового, львів’яни втекли в контратаку і забили гол, але він не був зарахований через офсайд, якого не було. Потім господарі забили вже чистий гол та вийшли уперед. Після цього Карпати продовжували контролювати хід гри, але практично не загрожували воротам суперника. Одесити ж час від часу намагалися провести хоча б одну акцентовану атаку, але так жодного разу не забили. У другому таймі ситуація змінилася, і вже гості більше володіли ініціативою, проте м’яч не хотів залітати до воріт львів’ян. Скільки б атак одесити не проводили, як би не тиснули на суперника, рахунок на табло лишився незмінним.

Пристойна кількість львів’ян підтримувала Карпати у цьому матчі. Завжди вірні з потужним звуком під барабан гнали команду уперед. На секторі була велика кількість різноманітних прапорів, багато піро та голий торс. Також ультрас не оминули увагою перенос матчу з Одеси до Львова через концерт Олега Винника, підготувавши невеличкий перф-тролінг. Також на гру львівські ультрас підготували банер в пам’ять про львівського фаната та одного з засновників колективу Banderstadt Ultras – Сашка Шаленного, якого не стало 7 років тому.

15 одеситів пробили виїзд до Львова.
Ультрас Карпат
Одесити на виїзді

Шахтар - Арсенал 3:0 (29.07.2018)
Господарі очікувано заволоділи територіальною перевагою з перших хвилин. Тиск гірників вилився в забитий гол вже на десятій хвилині. Гості абсолютно нічого не створювали біля воріт помаранчево-чорних. Кияни виглядали пасивно, навіть не намагаючись відігратися. Подвоїти рахунок господарям вдалося досить швидко. А потім був ще третій гол. І це був тільки перший тайм. Другий тайм абсолютно нічим не відрізнявся від першого. Хіба тим, що Арсенал взагалі перестав переходити на чужу половину поля. Гірники більше не забили, але дозволяли собі грати в короткий пас у штрафному майданчику суперника.

Порядку 30 фанатів зібралося на секторі помаранчево-чорних. Непогано заряджали протягом матчу. Окрім традиційного банеру, на цьому матчі використовувалися два великі прапори.
Сектор Шахтаря

Маріуполь - Десна 1:4 (29.07.2018)
Мабуть, маріупольці тримали в голові матч-відповідь у Лізі Європи, тож тренерський штаб провів ротацію складу, через що в захисті господарів творився повний безлад. Чернігівці зуміли скористатися цим вже на 3-й хвилині, повівши у рахунку. Після голу гості не зупинилися, а продовжували проводити атаки на ворота суперників. Натиск на ворота азовців увінчався успіхом на 22-й хвилині. Забезпечивши комфортну перевагу в рахунку, Десна віддала м’яч у володіння супернику і опустилася на свою половину поля. Після відновлення гри азовці окупували чужу половину поля, контролюючи м’яч, але це не приносило жодних дивідендів. А ось гостям виявилося достатньо однієї атаки, щоб знову забити. У середині другого тайму господарі відквитали один гол. У азовців з’явилося натхнення, вони насідали на ворота сіверян, проте нарвалися на контратаку та пропустили вчетверте.

Після матчу азовці влаштували команді розбір польотів через розгромну поразку команди. Підійти до сектору фанатів на серйозну чоловічу розмову наважилися не всі...

Небагато чернігівських фанатів змогли доїхати до Маріуполя. Втім, без підтримки команда не залишилась. 7 фанатів біло-синіх пробили цей виїзд.
Фанати Маріуполя
Сектор Десни