Прем’єр-ліга. Тур 7
04 вересня 2018
Фанати Шахтаря та Десни на свої матчі підготували банери, присвячені російському співакові Кобзону та ватажку ДНР Захарченку, які відійшли на той світ на минулому тижні. Одеські ультрас, окрім теми з матчами по будням, звернулися за допомогою банера до директора з експлуатації спортивних споруд на стадіоні Чорноморець. Свій перший виїзд пробили фанати Олімпіка. А динамівські ультрас знову викликали команду на чоловічу розмову. Більше подробиць у звіті від нашого ультрас-порталу.

Ворскла - Чорноморець 2:1 (31.08.2018)
З перших хвилин зустрічі господарі заволоділи м’ячем та почали створювати небезпечні моменти біля воріт суперника. Натиск на ворота одеситів був виправданий, коли ворскляни заробили пенальті, та вдало пробити з точки полтавській команді не судилося. Після цього Ворскла створила ще декілька напівмоментів, які теж не увінчалися успіхом. До перерви команди більше нічого конструктивного не показали, а на початку другого тайму господарі таки повели у рахунку. Одесити прийшли до тями, активізувалися і після заробленого штрафного зрівняли рахунок. Надалі моряки могли забити і другий гол, але моменти не використали. В кінцівці матчу підопічні Сачка таки дотисли суперника, чим і поставили крапку в матчі.

Близько 65 фанатів прийшли підтримати полтавську команду. У господарів був непоганий звук, воно і не дивно, бо стадіон був майже порожнім. Втім, ті, хто все-таки прийшов, побачили цікаву гру та перемогу місцевої команди.

На гостьовому у Полтаві 10 ультрас. Окрім одеситів, гнали Чорноморець до перемоги і фанати з Харкова, про що свідчить один з банерів на паркані. Загалом, одесити навішали на паркан багато різноманітних банерів, один з яких знову був направлений на адресу ФФУ, адже одеська команда вже не вперше грає свої матчі у будній день, що, звісно, не є комфортним для фанатів та обурює їх.
Фанати Ворскли
Одесити на виїзді

Шахтар - Маріуполь 2:0 (01.09.2018)
Маріуполь виглядав блідо і невиразно, складно було азовцям в цій грі, втім, як і завжди в іграх з Шахтарем. Тотальні атаки гірників, масований наступ і часті удари по воротах вимотали гостей, і якби не голкіпер маріупольців, котрий на куражі ліквідував кілька пожеж, рахунок був би розгромним. Вже з перших хвилин Шахтар диктував свої правила, гості ж мали за весь матч лише декілька напівмоментів. Гірники спокійно, особливо не напружуючись, забили свої два голи. Наприкінці матчу господарі мали робити рахунок взагалі непристойним, але Маріуполь захищався, скільки було сил. Забити бодай гол престижу гості не мали реальних можливостей.

Близько 55 ультрас зібрав сектор помаранчево-чорних. Окрім традиційних патріотичних банерів та прапорів, гірники намалювали на гру банер «Кобзон збирає друзів», присвячений актуальній темі цього тижня. Наступним ватажком ДНР став колишній відвідувач сектору гірників, тому і його на банері не забули.
Сектор Шахтаря

Десна - Олімпік 0:1 (02.09.2018)
Спекотна погода у Чернігові не сприяла високим швидкостям на полі. Хоча команди з перших хвилин задали непоганий темп, а ігровою перевагою більше володіли господарі. До особливо небезпечних моментів справа не доходила, адже обидві команди робили акцент на захист. У другому таймі гості шокували Десну, забивши гол та повівши у рахунку. У середині тайму було багато дрібних фолів і заміни від тренерів, які збивали темп гри. За 15 хвилин до кінця матчу Десна взагалі залишилася у меншості. Сіверяни намагалися влаштувати фінальний штурм та вирвати бодай нічию, але дива не сталося.

Чудовою була атмосфера на секторі господарів. Пошизіти за Десну прийшли близько 90 фанатів. Через спекотну погоду переважна кількість сектору була на голому торсі. Звук був досить непоганим. Біло-сині також не оминули увагою смерть російського співака та намалювали банер з цього приводу.

Свій перший виїзд у цьому турі відкатали фанати Олімпіка. На гостьовому було четверо виїздюків. Після гри футболісти залюбки підійшли до фанатів, аби подякувати тим за підтримку.
Фанати Десни
Олімпійці на виїзді

Львів - Олександрія 2:2 (02.09.2018)
Господарі захопили тенета гри з перших хвилин матчу. Швидкий гол не змусив себе довго чекати. Спробувавши провести атаку на ворота суперників, олександрійці так захопилися грою попереду, що просто провалилися у захисті, отримавши другий м’яч у свої ворота. Протягом хвилини, які залишилися до кінця першого тайму, Олександрія повністю контролювала м’яч, але дивідендів це не приносило. У другому таймі тренерський штаб Олександрії провів заміну, яка нарешті принесла користь. Гості змогли забити. Олександрія намагалася забити ще, проте проблеми з реалізацію моментів давали про себе знати. А потім гості зрівняли рахунок, спрацювали заміни проведені тренером. Львів кинувся забивати знову, але голкіпер гостей більше не помилявся.

На жаль, світлини з цього матчу знайти не вдалося.

Арсенал - Зоря 0:5 (02.09.2018)
Підопічні Вернидуба з перших хвилин показували високі швидкості і дуже швидко відкрили рахунок. Каноніри ще не встигли оговтатися від такого розвитку подій, як гості знову відзначилися. Господарі мали і декілька своїх небезпечних моментів, але сповна ними не скористалися. До перерви луганська команда ще раз розписалася у воротах суперників. В дебюті другого тайму господарі намагалися володіти м’ячем, щоб відквитати хоча б один гол, проте забила знову Зоря, при тому зробила це дуже швидко. Здавалося, що все вже вирішено, але гості навіть не збиралися зупинятися. Поступово рахунок на табло став зовсім принизливим для Арсенала.

60 фанатів Зорі завітали до Києва на матч проти канонірів. Додому фанати поїхали у пречудовому настрої, адже їхня команда перемогла з великим рахунком, чим дуже потішила своїх ультрас.
Сектор Зорі

Динамо - Карпати 0:2 (02.09.2018)
Кияни розпочали доволі жваво і вже на другій хвилині могли відкривати рахунок, але стовідсотковим моментом не скористалися. При цьому біло-сині занадто багато дозволяли супернику. Львів’яни отримували величезні зони для розвитку своїх атак, спокійно комбінували в центрі поля та перед штрафним майданчиком, а кияни регулярно помилялись в простих ситуаціях. Втім, довго це тривати не могло, і гості покарали господарів за недбайливість. Динамо ніяк не відреагувало на пропущений гол. Той самий дрібний пас та мінімум агресії в центрі поля. Гра киян дещо пожвавилася після заміни, але м’яч вперто не залітав у ворота Карпат. В компенсований до першого тайму час львів’яни знову засмутили Бойка. Хацкевич почав робити заміни на підсилення атаки, та ще й вилучення у гостей, здавалося, мало б бути позитивним для Динамо. Кияни мали безліч спроб для взяття воріт, але жодного разу так і не розписалися у воротах Карпат.

На секторі киян традиційно багато прапорів та розтягів. Без того потужний звук стає ще гучнішим через мізерну заповнюваність трибун. На самому секторі ультрас також не досить багато. Важко сказати, чому народ не йде підтримувати команду. Можливо, бажання приходити на стадіон відпадає після невдалих матчів Динамо. Останні ігри тільки засмучували фанатів біло-синіх. Цей матч не став виключенням. Після фінального свистка ультрас викликали на серйозну розмову гравців команди. Щоправда, не всі знайшли в собі сміливість підійти та пояснити останні невдачі команди…

Близько 130 чоловік підтримали Карпати у звітному матчі. Із сектору гостей непогано лунали заряди та пісні. Майже весь матч зелені леви провели на голому торсі. Настрій у львів’ян був на висоті – Карпати на виїзді здобули впевнену перемогу над одним із лідерів турнірки.
Ультрас Динамо
Сектор Родичів
Львів’яни на виїзді