Прем’єр-ліга. Тур 8
18 вересня 2018
Після невеличкої перерви Вища ліга знову відновила свої матчі. Ультрас Олександрії підготували класний перф на гру проти гірників. Кияни у Запоріжжі привітали братів з Дніпра із 100-ю річницею клубу. Чудова атмосфера була на секторах Десни та Карпат. А ось одесити викликали гравців своєї команди на серйозну розмову після матчу. Більше подробиць про події минулого туру у традиційному звіті на нашому сайті.

Десна - Арсенал 1:0 (14.09.2018)
З перших хвилин сіверяни взяли м’яч під свій контроль і доволі швидко відкрили рахунок. Далі господарі продовжували створювати тиск на ворота суперника, але до дійсно гострих моментів справа не доходила. Каноніри так і не прийшли до тями і навіть могли пропустити вдруге наприкінці першого тайму. Після перерви багато чого змінилося. М’яч продовжував бути під контролем у Десни, але в обороні господарів з’явилися дірки, що дозволило гостям створити декілька моментів. Потім на полі почалися гойдалки – з напругою біля воріт, помилками та дрібними фолами. Було досить багато небезпечних моментів, але рахунок на табло так і не змінився.

Жваву підтримку влаштували своїй команді чернігівські фанати. Весь матч вони гнали Десну до перемоги з непоганим звуком та прапорами. Серед інших фанатів біло-сині виділяються також тим, що кожен матч притримуються дрес-коду та приходять на сектор у білому. Після гри футболісти майже повним складом подякували фанатам за підтримку.
Фанати Десни

Олександрія - Шахтар 0:2 (15.09.2018)
Сама гра почалася з кількох спірних епізодів, ряду фолів і, відповідно, штрафних ударів, але потім команди розбігалися, і моменти стали виникати із завидною постійністю. Звичайно, більш активними були гості, але забити одразу помаранчево-чорним не вдавалося. Рахунок гості відкрили лише у середині тайму. Городяни одразу ж провели атаку, але їм трохи не вистачило влучності. В подальшому команди по черзі володіли м’ячем, але до небезпечних моментів справа доходила рідко. У другому таймі нагоди для взяття воріт стали з’являтися частіше. Команди обмінювалися моментами, але голкіпери були на висоті. В кінцівці гри донеччани таки дотисли непоступливого суперника, забивши вдруге.

Чудовий перф на цю гру підготували ультрас Олександрії. На секторі підняли текстовик та банер із зображенням андердога, очі якого підсвітили піро. Вийшло доволі яскраво. Загалом на секторі зібралося близько 40 фанатів. Піротехніка на секторі городян з’являлася декілька разів протягом матчу.

19 донеччан пробили виїзд до Олександрії. І хоча помаранчево-чорні значно поступалися фанатам суперника у звуковій підтримці, все ж за свою команду вони вболівали доволі активно. Вже традиційно сектор донеччан прикрашають лише патріотичні банери та прапори.
Ультрас Олександрії
Донеччани на виїзді

Карпати - Ворскла 0:1 (15.09.2018)
З перших хвилин команди показали непоганий темп, але до справді небезпечних моментів справа не доходила. На правах господарів поля Карпати намагалися більше тримати м’яч, а полтавська команда очікувала на контрвипади. Наприкінці першого тайму гості мали стовідсотковий момент, але скористатися ним сповна не спромоглися. Після перерви тренерський штаб львів’ян провів ряд замін, які посилили атакуючий потенціал Карпат. Господарі мали ряд хороших моментів, але змарнували їх. Під кінець гри Карпати атакували акцентованіше, але в завершальній фазі не вистачало майстерності, щоб пробити Шуста. А ось Ворскла не здавалася до останнього. Полтавці в компенсований арбітром час забили єдиний м’яч у цій грі.

Близько 120 ультрас прийшли підтримати львів’ян у звітній грі. Зелені леви активно гнали своїх під барабан. Як завжди, на секторі було багато великих прапорів та голий торс. На майже порожньому стадіоні звук був досить потужним.

Не залишили свою команду без підтримки і фанати Ворскли. 5 сміливців побачили перемогу своєї команди у Львові.
Сектор Карпат
Фанати Ворскли на виїзді

Олімпік - Маріуполь 1:3 (16.09.2018)
Поєдинок не обіцяв бути надто видовищним та яскравим, аж поки гості не відкрили рахунок. Гра одразу пожвавилася та додала цікавості глядачам. Після голу гості мали забивати вдруге, але трохи забракло влучності. Похвалитися своєю перевагою азовцям вдалося недовго, адже вони заробили пенальті у свої ворота, таким чином донеччани внесли інтригу в матч. В подальшому команди звели гру у боротьбу та знизили темп, який був на початку матчу. Непогані шанси для взяття воріт господарі мали у другому таймі, але гол так і не відбувався. Кінцівка гри стала для господарів просто жахом. Азовці двічі розписалися в їхніх воротах та здобули впевнену перемогу.

Підтримати олімпійців у домашній грі прийшли 18 фанатів, які під барабан гнали свою команду до перемоги. Порадіти трьом заліковим пунктам у таблиці донеччанам не судилося. Після гри до сектору наважився підійти тільки капітан Олімпіка, який подарував свою футболку фанатам.
Сектор Олімпіка

Зоря - Динамо 1:1 (16.09.2018)
Після невдалої гри у попередньому турі кияни мали реабілітуватися перед своїми вболівальниками. Чим з перших хвилин, в принципі, вони і почали займатися. Однак підопічні Вернидуба були готові до такого розвитку подій, тож швидко вирівняли гру. Після цього гра йшла на зустрічних курсах. Команди по черзі мали моменти, але в голи їх не трансформували. Біло-сині думками вже були на перерві, чим сповна і скористалися господарі поля, забивши киянам гол у роздягальню. Одразу після перерви рахунок мав стати рівним, але кияни марнували свої моменти. В хід пішли заміни від Хацкевича, але навіть без них Динамо таки дотисло суперника та відновило паритет. Далі команди почали грати агресивно, що неодноразово змушувало арбітра матчу тягнутися в кишеню за попередженнями. До фінального свистка рахунок так і не змінився, хоча обидві команди мали нагоди забити.

30 фанатів підтримали Зорю у принциповому матчі. Окрім чорно-білих, до підтримки луганської команди долучилися і запоріжці. У луганців були доволі непогані переклички з центральними секторами.

Близько 170 ультрас біло-синіх пробили виїзд до Запоріжжя. Кияни підготували перф, присвячений 100-річчю Дніпра, таким чином привітали зі святом братів дніпрян. Окрім банеру, було багато кульок у кольорах дніпровського клубу. Загалом на гостьовому звук був досить пристойним. Піро запалювали декілька разів протягом гри.
Сектор Зорі
Кияни на виїзді

Чорноморець - Львів 0:1 (16.09.2018)
Перша половина зустрічі пройшла в рівній боротьбі, команди по черзі володіли м’ячем, довго придивляючись один до одного і практично не створюючи небезпечних моментів. Такі гойдалки тривали увесь перший тайм. Здавалося, коли відверто нуднуватий перший тайм добіг свого кінця, гості несподівано розпечатали ворота суперника. Початок другої половини зустрічі пройшов під диктовку гостей, які намагалися забити вдруге. Згодом одесити перехопили ініціативу і великими силами пішли вперед, але у фінальній третині поля у них нічого не виходило. Тренерський штаб Чорноморця провів ряд замін, але жодна з них не спрацювала. Рахунок у матчі більше так і не змінився.

20-й сектор одеситів вже звично майорів купою прапорів у кольорах клубу. Народу було трохи менше, ніж у попередніх зустрічах. Після гри фанати влаштували футболістам розбір польотів через незадовільний рахунок матчу та не дуже добру гру.
Фанати Чорноморця