Прем’єр-ліга. Тур 11
09 жовтня 2018
Фанати Маріуполя на матчі проти Карпат спалили чималу кількість піро. Ультрас Динамо підготували банер на адресу президента клубу Суркіса, здається, у біло-синіх вже остаточно накипіло через останні невдалі результати клубу на всіх фронтах. Також пристрасті кипіли у центральному матчі в Харкові, де гаряче було не тільки на полі, але і поза його межами. Більше подробиць про всі події 11 туру у звіті від нашого ультрас-порталу.

Маріуполь - Карпати 1:1 (06.10.2018)
На початку зустрічі азовці володіли ігровою та територіальною перевагою, але це не приносило їм ніякої користі, за винятком декількох моментів. А ось Карпати зуміли не тільки створити небезпечний момент, але і забити - на 13-й хвилині. Після забитого голу львів’яни перейшли на свою половину поля та більше захищалися. Після відновлення гри вже маріупольці більше володіли ігровою перевагою, багато тримаючи м’яч на чужій половині поля, на відміну від першого тайму. Азовцям навіть вдалося забити швидкий гол на 52-й хвилині. Після відновлення паритету господарі здобули психологічну перевагу і намагалися якомога швидше забити ще один гол, але не досягли успіху в своїх починаннях. Надалі команди по черзі вистрілювали моментами, але рахунок лишився незмінним.

На гру проти левів азовці підготували банер з написом «До бою», який підсвітили піро. Господарі добряче попалили на цьому матчі. Звук також був на висоті, навіть не дивлячись на не досить велику кількість народу.

14 ультрас Карпат подолали чималу відстань, щоб підтримати свою команду. Разом із львів’янами гнали Карпати до перемоги 15 бійців Азову. Тож загалом гостьовий сектор у цій грі налічував 29 фанатів.
Фанати Маріуполя
Львів’яни на виїзді

Олександрія - Чорноморець 3:2 (06.10.2018)
Події на полі розвивалися доволі активно, городяни одразу ж могли вийти уперед. Одесити відповіли своєю атакою, забили гол та трохи остудили пил суперника. Команди дуже багато порушували правила, що не сприяло високому темпу гри, а тому достатку небезпечних моментів не спостерігалося. Проте підопічні Шарана рахунок все ж таки зрівняли. У дебюті другого тайму команди по черзі володіли ігровою ініціативою, а через десять хвилин господарі завдяки штрафному вийшли уперед. Після цього одеситам довелося йти вперед великими силами, щоб відновити паритет. Проте Олександрія не збиралася притискатися до своїх воріт і забила ще раз. Одесити не опускали руки і таки відквитали один гол, але бодай для нічиєї цього виявилося замало.

Близько трьох десятків фанатів зібралися на секторі господарів. Городяни були, як завжди, активними та непогано заряджали протягом усієї гри. Особливо місцевих фанатів потішив фінальний рахунок на табло.

32 одесити пробили виїзд до Олександрії. Гості з Південної Пальміри підтримували команду, як могли. Деякі з фанатів одягли на обличчя маски та спалили трохи піро.
Сектор Олександрії
Ультрас Чорноморця

Львів - Десна 1:3 (07.10.2018)
З перших хвилин команди задали хороший темп, і гості досить швидко вийшли вперед. Трохи пізніше вже господарі ледь не розписалися у воротах сіверян, але м’яч влучив у хрестовину. В середині тайму Десна подвоїла перевагу. Арбітр дуже часто показував жовті картки, що лише підвищувало загострення пристрастей. Другий тайм жвавіше почали львів’яни. Вони одразу ж кинулися в атаку і здобули успіх. Тоді вже Десні доводилося оборонятися великими силами. Тренерський штаб Львова провів ряд замін, але команда прогавила контрвипад та знову пропустила. Після цього результат поєдинку було вирішено, але господарі все-таки намагалися скоротити відставання в рахунку. Втім, часу, що лишався до кінця зустрічі, було замало.

18 сіверян були помічені на матчі у Львові. На фото можна побачити щиру радість біло-синіх після перемоги їхньої команди.
Фанати Десни

Динамо - Олімпік 1:0 (07.10.2018)
Динамо контролювало гру практично весь матч. Наполегливість біло-синіх принесла дивіденди вже на 29-й хвилині, коли кияни забили зі штрафного. Олімпік намагався не відсиджуватися в обороні, але й не тікав вперед відіграватися стрімголов. Динамо ж просто чекало реакції суперника після забитого м’яча, через це темп гри в першому таймі сильно впав. Після перерви Олімпік дуже додав, але швидко відігратися підопічним Шевчука так і не вдалося. Динамо зуміло вирівняти гру і забрати м’яч під свій контроль. Кияни мали декілька можливостей для того, щоб збільшити рахунок, але голкіпер донеччан був на висоті. Мінімальний рахунок залишав гостям шанси в кінцівці матчу, але зусиль Олімпіка, щоб здобути нічию, виявилося недостатньо.

В ультрас Динамо вже накипіло. Останнім часом команда показує незадовільні результати, що, звісно, не подобається фанатам біло-синіх. Так, на гру кияни підготували банер на адресу Ігоря Суркіса, у якому згадують 1975 рік та великі здобуття того часу, а нижче напис з теперішніми невтішними показниками. Лицьову лінію також прикрашав банер із нещодавньої гри проти Десни, який ультрас киян трохи домалювали. На домашній грі традиційно було багато розтягів та прапорів. Разом з фанатами на секторі був присутній голкіпер Георгій Бущан, який пропускав гру через червону картку в дербі.

На гостьовому зібралися 16 фанатів. Олімпійці не пасли задніх та жваво підтримували свою команду. Після гри майже вся команда на чолі з тренерським штабом підійшла та подякувала фанатам за підтримку.
Сектор Динамо
Фанати Олімпіка

Шахтар - Зоря 1:1 (07.10.2018)
Вже із самого початку зустрічі гірникам вдалося досить швидко заволодіти необхідною їм перевагою в контролі над м’ячем. Хоча і Зоря особливо не пручалася своєму опонентові. Гості першими створили загрозу воротам суперника, після чого вже помаранчево-чорні відповіли своїми моментами, один з яких таки завершився взяттям воріт. У другому таймі Зоря повними силами кинулася відіграватися і таки домоглася свого, зрівнявши рахунок. Шахтар кинувся забивати ще, а їхній суперник повністю відійшов на свою половину поля. Зоря зуміла довести гру до кінця і вистояти в чужих стінах проти дуже складного опонента.

Близько 55 фанатів підтримали Зорю у Харкові. Мужики непогано заряджали протягом усього матчу. Також чорно-білі підготували до гри банер на адресу каналу Футбол. На сектор полотно не пропустили, вказавши на те, що банер провокаційний.

Фото фанатів Шахтаря в нашу редакцію поки не надходило.
Ультрас Зорі

Ворскла - Арсенал 0:2 (07.10.2018)
Команди постали перед нами, як дві машини, які монотонно робили спроби провести атаку на ворота суперника, але постійно зазнавали невдачі. Такий стан справ призвів до того, що перший небезпечний момент глядач зміг побачити під кінець перших півгодин гри. Так, команди обмінялися декількома моментами та пішли на перерву. Ворскла, яка в першому таймі виглядала трішки краще за опонентів, у другому почала втрачати сили. Цим каноніри і скористалися на 72-й хвилині та відправили суперника у нокдаун. А через 8 хвилин рахунок було подвоєно. Полтавська команда намагалася забити гол престижу, але в цей вечір фортуна була не на боці господарів.

Не таким чисельним, як у попередніх матчах, був сектор господарів. У прохолодний вечір підтримати команду зібралося близько 50 фанатів. Цього разу полтавські ультрас були у пригніченому настрої, адже Ворскла несподівано програла відвертому аутсайдеру турнірної таблиці.
Сектор Ворскли