Прем’єр-ліга. Тур 14
06 листопада 2018
14-й тур Прем’єр ліги ознаменувався українським класичним. Вся увага була прикута саме до матчу першої та другої команд турнірної таблиці. Поєдинок задався на славу – гаряче було і на полі, і на фан-секторах. Фанати Олімпіка та Карпат продовжили травлю гравця донецької команди Гая, кидаючи на його адресу образливі заряди. Масштабне піро-шоу влаштували ультрас Олександрії. А матч у Одесі відбувся при порожніх трибунах, так одеський клуб покарав своїх фанатів за спроби зірвати останні два матчі через незадовільні результати команди. Більше подробиць можна дізнатися зі звіту на нашому сайті.

Маріуполь - Арсенал 1:0 (03.11.2018)
Маріуполь значно активніше почав гру, постаралися господарі включити високі швидкості і запресингували суперника, проте Арсенал без будь-якої паніки стримував азовців, ще й своїх кілька випадів зміг провести. У другій половині першого тайму каноніри мали шанси для того, щоб відкрити рахунок, але насправді небезпечними їх удари важко назвати. Зі справжніх штурмів почався другий тайм. Підопічні Бабича урізноманітнили свою тактику і, крім швидкісних ривків до штрафного майданчика, господарі стали використовувати дальні удари, стінки і багатоходові комбінації. Та самі ледь не пропустили. Здавалося матч добігав кінця і все так і залишиться, втім наполегливість господарів дала свої плоди на 81-й хвилині матчу, Маріуполь таки забив. Гості намагалися врятуватися, але їм не вистачило ні майстерності, ні часу.

Добре чутно протягом гри було сектор азовців. Якісних фото нажаль знайти не вдалося, тож маємо тільки таке фото та скріншот з трансляції.
Фанати Маріуполя

Шахтар - Динамо 2:1 (03.11.2018)
Обидві команди розпочали доволі активно, демонструючи боротьбу на кожному клаптику поля. Гостроту грі додавали небезпечні атаки киян, які завершувалися навісами біля воріт суперника. Біло-сині мали декілька гольових моментів, але не реалізували їх. Потім вже господарі почали відповідати, та теж ніяк не могли відкрити рахунок. Гра відбувалася на зустрічних курсах, проте на перерву команди пішли з забитим голом. Динамо таки дотисло захист гірників та розписалося у воротах Пятова. Після перерви Фонсека зробив декілька замін, які принесли користь команді. В одній з атак донеччани зрівняли рахунок. Та справжні пристрасті українського класичного відбувалися наприкінці матчу. Кияни залишилися у меншості, такий розвиток подій викликав сутичку між гравцями, в ході якої було роздано чимало гірчичників. Шахтар скористався чисельною перевагою, та на останній доданій хвилині забив другий м’яч, поставивши крапку у цій грі.

Більш чисельнішим ніж на попередніх матчах був сектор донеччан. В грі проти принципового суперника помаранчево-чорні гнали своїх за допомогою прапорів. Не так часто можна побачити на секторі гірників і піро, цього разу привід попалити справді був – Шахтар здобув важливу перемогу та відірвався від найближчого переслідувача на відстань 8 пунктів.

Солідна підтримка була у Харкові у Динамо. Сектор гостей налічував шість сотень фанатів. Разом з киянами біло-синіх підтримували ультрас Дніпра, їхня команда як раз мала зіграти матч неподалік Харкова. У гостей була велика банерна лінія та потужна звукова підтримка. Не обійшлося і без піро. Кияни палили декілька разів протягом гри.
Сектор Шахтаря
Кияни на виїзді

Олімпік - Карпати 1:2 (03.11.2018)
Більш жваво почали гру гості. Левам вдалося забити швидкий гол вже у дебюті матчу. Після чого Карпати абсолютно не здавали оберти та продовжували навалу на ворота суперників. Донеччани не могли оговтатися від стартового нокауту, та змогли відповісти своїм опонентам ближче до завершення першого тайму. Втім цей момент до гольових навряд чи відносився. У другому таймі ситуація майже не змінилася. Львів’яни могли забивати знову, але банально не влучили по воротам. Потім вже господарі мали небезпечний момент, втім Карпати зуміли відбитися. А далі леви заробили пенальті та подвоїли свою перевагу. Вже в компенсований арбітром час, олімпійці таки забили гол престижу, але на більше донеччан не вистачило.

Близько 20 фанатів гнали Олімпік до перемоги. Донеччани трохи побавилися піротехнікою. Вже другий матч поспіль з сектору донецьких фанатів лунали образливі заряди на адресу гравця Олімпіка Гая. Цього разу господарів підтримав і гостьовий сектор.

75 львів’ян відвідали гру на стадіоні Динамо ім. Лобановського. Леви брали злагодженим звуком. Протягом матчу був також голий торс. Третя виїзна перемога поспіль не могла не радувати фанатів. Так, мінімум 5 з львівських ультрас пробили трійник Одеса-Черкаси-Київ. Також на секторі, як і в одному з попереднім матчів, був присутній генеральний директор Карпат, який сміливо поміняв ВІП-ложу на гостьовий сектор.
Сектор Олімпіка
Ультрас Карпат

Олександрія - Десна 1:1 (04.11.2018)
Господарі розпочали зустріч не дуже активно, віддавши володіння м’ячем своїм суперникам. Десна мала декілька нагод для взяття воріт, але гравцям чернігівської команди не вистачало влучності. З часом Олександрія згадала, що саме вона є господарем поля, і повністю забрала м’яч собі, окупувавши чужу поливну поля, та змушуючи суперника розраховувати на гру лише на контратаках. Не дивлячись на перевагу, господарі не сильно загрожували воротам суперників. Ще більш наполегливішими виявилися господарі у другому таймі. Тиск на суперника приніс свої плоди на 52-й хвилині. Господарі заробили пенальті та вийшли уперед. Десна перехопила ініціативу, та провела декілька непоганих атак. Наполегливість гостей дала знати про себе наприкінці матчу, коли сіверяни зрівняли рахунок. Олександрія вже в компенсований час намагалася вирвати перемогу, проте рахунок на табло залишився незмінним.

Городяни вирішили підтримати більшість ультрас-банд та влаштували на матчі проти Десни масштабне піро-шоу. Особливим попитом користувалися чорні дими, які довго майоріли над сектором господарів.

14 ультрас Десни пробили виїзд до Олександрії. І хоча сіверяни поступалися чисельністю сектору суперників, та все ж на гостьовому жодна людина не пасла задніх. Чернігівці не замовкали протягом усього матчу, заряджаючи команду на перемогу. Чудова підтримка фан-сектору допомогла Десні відігратися та здобути проти незручного суперника на виїзді, хоч якісь залікові пункти.
Фанати Олександрії
Ультрас Десни

Ворскла - Львів 2:0 (04.11.2018)
Активніше дебют матчу дався Ворсклі, але перший небезпечний момент виявився у активі Львова. Але подальші події показали, що цей епізод виявився чи не єдиною світлою плямою в грі приїжджої команди. Після цього полтавці почали просто на шматки рвати оборону гостей. Натиск на ворота суперників швидко дав про себе знати, і Ворскла відкрила рахунок. Пройшло зовсім трохи часу, і полтавська команда відзначилася удруге. У другому таймі номінальні гості розслабилися та дозволили львів’янам набагато більше ніж один удар. Львів проводив атаку за атакою, граючи значно сміливіше, однак їм не вистачало швидкості з точністю. Тож рахунок на табло більше не мінявся.

Матч 3-го туру команди грали у Львові замість Полтави, тож відповідно виїзний матч Ворскли грався вже у Полтаві. На секторі зелено-білих зібралися порядку 40 фанатів. На майже порожньому стадіоні полтавських фанатів було добре чутно. Ті хто все ж таки прийшов на матч побачив переконливу перемогу Ворскли, яка закріпилася у четвірці лідерів у турнірці.
Фанати Ворскли

Чорноморець - Зоря 0:3 (04.11.2018)
Гра почалася у доволі спокійному ключі, та вже на п’ятій хвилині гості мали змогу забивати, але своїм шансом не скористалися. Одесити відповіли не вагаючись, втім їхній момент з натяжкою можна було назвати гольовим. Зоря поступово почала забирати нитки гри під свій контроль ближче до перерви, і вже в першій серйозній атаці в цьому поєдинку зуміла забити. Чорноморець спробував швидко відновити рівність в рахунку, проте трохи не вистачило точності. У другому таймі нічого не змінилося, гості продовжували насідати на ворота моряків і це врешті решт принесло свої дивіденди, рахунок став 0:2. Здається господарі зовсім розгубилися, почали робити зовсім дитячі помилки в обороні та пропустили третій гол, довівши справу до розгрому.

Незадовго до матчу, офіційний сайт Чорноморця повідомив, що звітний поєдинок пройде при порожніх трибунах. Прес-служба одеситів зазначила, що під час двох попередніх матчів Чорноморця в Одесі відбулися масові грубі порушення правил поведінки для глядачів. Відповідно, правоохоронні органи України не могли надати гарантії безпеки при проведенні чергового поєдинку на стадіоні Чорноморець. У зв’язку з цим було прийнято рішення провести матч проти Зорі без глядачів. Таким чином Чорноморець вирішив покарати своїх фанатів за спроби в попередніх двох іграх зірвати матч.
Порожні трибуни в Одесі