Прем’єр-ліга. Тур 23 + Кубок України. 1/4 фіналу
09 квітня 2019
УПЛ нарешті повернулася після двотижневої перерви на матчі Збірної та вибори. Карпати розгромно перемогли Ворсклу. Ультрас Олександрії підготували на матч класний перф. Фанати Чорноморця та Динамо спалили чималу кількість піро на своїх матчах. У Запоріжжі був справжній трилер на полі, переможцем в якому вийшло Динамо, здійснивши камбек в матчі проти непоступливої Зорі. Під кінець тижня ультрас сектори захопила кубкова лихоманка, де центральним матчем звісно ж було протистояння Шахтаря та Динамо у Харкові. Більше подробиць про всі події можна дізнатися зі звіту від нашого ультрас-порталу.

Карпати - Ворскла 4:0 (02.04.2019)
З перших хвилин команди задали досить високий темп гри. Гра проходила на рівних, але поступово львів’яни набиралися сміливості і переходили центр поля, а гості, незрозуміло чому, стали притискатися до своїх воріт, немов показуючи свою неготовність до контратак. У карному майданчику Ворскли траплялися пожежі, в результаті чого, Карпати повели у рахунку. Не пройшло і десяти хвилин, як полтавці вдруге виймали м’яч зі своїх воріт. Ворскла доволі активно почала другу частину гри, втім спроби гостей нічим небезпечним не увінчалися. Остаточно посипалася Ворскла у середині другого тайму. Гості намагалися якось відповісти, але їх спроби були марними. Ворскла так і не змогла що-небудь протиставити львів’янам і пропустила ще раз.

Не дивлячись на те, що гра відбувалася в будній день та не надто комфортний для будь-якого фаната час, у левів була доволі чудова підтримка. Більше сотні ультрас налаштовували Карпати на перемогу. Вирішили не вигадувати велосипед, до досить потужного звуку додали декілька прапорів. Запал фанатів передався і команді, адже Карпати розгромили свого суперника. Після матчу команда майже повним складом подякувала ультрас за підтримку.

Не лишилася без підтримки в цій грі і Ворскла. Так, гру у Львові пробили 9 фанатів. У гостей можна виділити хіба що, велику банерну лінію, а так чимось особливим полтавці не запам’яталися. Воно і не дивно, адже рахунок на табло навряд чи міг порадувати.
Ультрас Карпат
Фанати Ворскли

Олександрія - Шахтар 0:1 (03.04.2019)
З перших хвилин Олександрія показала, що зовсім не збирається закриватися на своїй половині поля і готова вести боротьбу за переможний результат. Втім, бойовий настрій господарям швидко почали збивати. На 12-й хвилині донеччани заробили пенальті та не стали марнувати такий шанс, повівши у зустрічі. Після цього Шахтар трохи відійшов на свою половину поля і був змушений стримувати натиск супротивника. Олександрія мала декілька небезпечних моментів, але жоден з них не перетворила на гол. Атмосфера на полі загострювалася, що призводило до великої кількості порушень правил і жовтих карток. У другому таймі майже нічого не змінилося. Господарі володіли м’ячем та провели ряд замін, втім спроби відквитати гол успішними так і не стали.

У будній день чаша стадіону Ніка зібрала цілком пристойну кількість глядачів. Більше 3-х тисяч, це найбільша кількість за останні шість місяців. На вихід команд ультрас Олександрії підготували яскравий перф – супергерой і текстовик «Олександрійський Характер» нагадали футболістам слова головного тренера команди про те, як потрібно грати у жовто-чорній футболці. Вже традиційно для підтримки команди використовувалися прапори. Окрім цього господарі спалили левову часку піро. Хоча гості виграли матч завдяки дивним рішенням арбітра, Олександрія виглядала досить солідно, і їх гра вселяє оптимізм. Після фінального свистка команда отримала порцію овацій від фанатів за бойовий матч проти лідера чемпіонату.
Сектор Олександрії

Зоря - Динамо 2:3 (03.04.2019)
Стартові хвилини протистояння були за Динамо, втім, Зоря не тільки здорово відбивалася, але і проводила контратаки, а в певних періодах зустрічі навіть перехоплювала ініціативу. В одній з таких атак господарі несподівано розписалися у воротах Бойка. Забитий гол не заспокоїв підопічних Вернидуба, які продовжили багато володіти м’ячем, розраховуючи розвинути свій успіх, втім на перерву команди пішли за невеликої переваги Зорі. Друга половина зустрічі вийшла куди жвавіше першої. Динамо стало багато володіти м’ячем, але бадьорий початок тайму був затьмарений видаленням Кадара за дві жовті картки. Господарі відразу використали чисельну більшість та забили другий гол. Здавалося б інтрига в матчі померла, але біло-сині з цим не погодилися. Вже через 4 хвилини гості відіграли один м’яч. Напруга на полі зростала і Динамо досить швидко зрівняло рахунок. Після цього гравці Зорі почали нервувати, що призвело ще до однієї червоної картки, але на цей раз у складі господарів. Ці обставини ще більше підбадьорили команду Хацкевича, і на 81-й хвилині кияни змогли вийти уперед, реалізувавши пенальті.

Гра у будній день зробила свою справу. На секторі чорно-білих зібралося менше народу, ніж на попередню домашку з Шахтарем. Близько 30 ультрас підтримали господарів у звітній грі. Луганців було добре чути, але Славутич-Арена була майже повною.

Трохи більше сотні ультрас біло-синіх відклали свої справи та підтримали Динамо у Запоріжжі. З початку матчу і протягом всього першого тайму звук та шиза на секторі біло-синіх були на трієчку з плюсом. Все кардинально почало змінюватися у другій частині гри. Після того, як Динамо летіло 2:0 та грало у меншості, у фанатів з Києва відкрилося друге дихання, а з ним заряди стали більш потужнішими. Така підтримка зарядила команду, і Динамо почало відіграватися. Після кожного голу гостьовий сектор спалахував піро. Наприкінці матчу шизіли вже на повну, а команда таки перемогла. Важко передати емоції виїзних фанатів, це варто було бачити...
Фанати Зорі
Кияни на виїзді

Львів - Маріуполь 2:3 (03.04.2019)
Починалося для львів’ян все за найкращим сценарієм. Вже у дебюті зустрічі господарі змогли відкрити рахунок. Маріуполь грав напіврезервним складом, тож у них багато чого не клеїлося, а атаки які проходили до забитого м’яча так і не доходили. В цілому, порадувати пару десятків глядачів на трибунах жодній з команд до перерви більше не вдалося, хоч передумови до цього були. Прагнення Маріуполя якось змінити хід гри були винагороджені на початку другого тайму, коли азовці заробили пенальті та чітко його реалізували. Окрім цього Львів залишився у меншості, що ще більше давало перевагу гостям. Львів мав свій момент, але шансом не скористався. Маріуполь одразу ж за це покарав львівську команду та вийшов уперед. Контролюючи хід гри, азовці забили втретє. Наприкінці матчу господарі відквитали один гол, але на більше вже не вистачило ні сил, ні часу.

Нажаль світлини з цього матчу знайти не вдалося. Втім, гостьовий сектор не був порожнім.

Олімпік - Десна 0:2 (06.04.2019)
З перших хвилин команди задали досить непоганий темп гри, але тривало це недовго. Дрібні порушення правил постійно зменшували швидкості. Більш активними виглядали гості. Незабаром це принесло свої дивіденди, так у середині тайму сіверяни відкрили рахунок в матчі. Після цього підопічні Шевчука знову заволоділи м’ячем і шукали можливість для взяття воріт. Однак згадати справді гольовий момент до перерви досить важко. Тренерський штаб Олімпіка почав проводити заміни з дебюту другої половини гри, але особливо освіжити гру команди не вдавалося. Суперники по черзі володіли ігровою ініціативою, але забити не вдавалося. На 70-й хвилині Десна таки вдруге вразила ворота олімпійців та встановила остаточний рахунок у грі.

Донецька команда не знає смак перемог вже давно. Можливо через це в останніх матчах пошизіти за Олімпік збирається не так багато народу. На грі проти гостей з Чернігова сектор господарів ледь назбирав 5 фанатів.

20 ультрас відвідали гостьовий сектор. Настрій у фанатів Десни був пречудовий, команда вперше за декілька турів здобула важливу перемогу чим дуже потішила своїх ультрас.
Сектор Олімпіка
Ультрас Десни

Чорноморець - Арсенал 1:3 (06.04.2019)
Справжній холодний душ влаштували господарям гості з Києва. Справи Чорноморця почали не складатися вже з перших хвилин. Не встигли команди толком розігратися, як каноніри вийшли уперед. Після цього моряки заволоділи м’ячем і намагалися в найкоротші терміни відновити паритет, але оборона киян діяла компактно і дуже акуратно. В середині тайму Арсенал заробив пенальті та чітко його реалізував. На цьому кияни не зупинилися та вже через декілька хвилин рахунок на табло став зовсім непристойним. В другому таймі гостріше виглядали одесити. Одразу ж з початку тайму Чорноморець кинувся відіграватися та зумів відквитати один гол. Надалі моряки штурмували ворота опонентів до самого свистка, але на більше їх не вистачило.

Потужну підтримку своїй команді влаштували одеські ультрас. 20-й сектор господарів був заряджений як ніколи - потужний звук, велика кількість піро, але настрій псував тільки рахунок на табло та квола гра команди. У фанатів була своя атмосфера, тож не дивлячись на незадовільний рахунок, моряки пошизіли від свистка до свистка.
Фанати Чорноморця


КУБОК УКРАЇНИ. 1/4 фіналу

Інгулець - Карпати 1:1 (07.04.2019)
Гості поступово вмикалися у гру, до середини тайму заволодівши ініціативою у зустрічі. Львів’яни все робили краще, технічніше і швидше, не вистачало тільки вирішального удару, який привів би до голу. Номінальні господарі запам’яталися тільки дуже великою кількістю браку, що практично позбавляло їх можливості переходити в атаку. Більш цікавішим видався другий тайм. Інгулець остаточно скинув з себе кайдани комплексів «скромного» клубу, і кинувся розривати оборону суперника із завидною пристрастю. Ворота Карпат протрималися в недоторканності порівняно недовго. Інгулець забив свій м’яч, а Карпати мовчали майже до фінального свистка, аж поки на 96-й хвилині не зрівняли рахунок. Гра перейшла в додатковий час, за який команди так і не зуміли створити акцентований натяк на перемогу однієї зі сторін до серії пенальті. І вже безпосередньо в самій «лотереї» Карпати не змогли витягти щасливий квиток.

Номінальні господарі не лишилися без підтримки. 20 фанатів з Петрово приїхали на гру до Олександрії.

Солідною на кубковій грі була підтримка у зелених левів. Окремо варто відзначити пригоди фанатів в потязі. Кілька вибитих вікон, десятки матраців і подушок у вікно, розгромлений вагон - важко позаздрити провідникам та звичайним пасажирам, що опинились з виїздюками в одному плацкарті. На багатьох станціях не дуже тверезий десант чекали правоохоронці, але виїзний склад таки доїхав до Олександрії.

Львів’яни довели, що можна класно пошизіти і без надзвичайних перфів. Гості брали потужним звуком та різноманіттям банерів на паркані. Гра відбувалася у Олександрії, тож до підтримки Карпат залучилися також друзі-фанати Олександрії. Спекотна погода та градус матчу посприяли голому торсу на секторі. Ну, і варто відзначити смачну порцію піро, яку гості спалили протягом гри. Нажаль банер «Кубок Львову» виявився не актуальним в цей день, Карпати програли серію пенальті, а з нею і можливість далі поборотися за трофей. Після матчу команда підійшла до фанатів на чоловічу розмову.
Сектор Інгульця
Львів’яни на виїзді

Шахтар - Динамо 1:1 (07.04.2019)
У Харкові відбувся чвертьфінальний матч двох грандів, який, безперечно, був гідний фіналу. Пристрасті між цими командами киплять у кожній їхній зустрічі. Першу частину матчу краще почали кияни. Не минуло й десяти хвилин гри, як біло-сині зуміли розписатися у воротах Пятова. Паніка біля воріт гірників призвела до того, що м’яч потрапив до Гармаша, який не схибив та зірвав овації динамівського сектору. Шахтар трохи розгубився, через що ледь не пропустив другий м’яч. Свої гострі моменти донеччани також мали, але сповна їх не використали. І все ж гол назрівав і стався він вже на початку другого тайму. Ну, а далі у гравців почали здавати нерви, та й яке класичне без бійок так вилучень. Гармаш почав розбірки з Мораєсом, після чого отримав червону картку та пішов відпочивати, залишивши команду в меншості. Раділи донеччани цьому фактору не довго, вже через 8 хвилин другу жовту, а за нею і червону отримав другий герой бійки, і також відправився додивлятися матч на трибуну. Загалом арбітр показав 12 жовтих карток, що свідчить про градус поєдинку. Гра повільно перейшла в овертайм, а після нього і у серію пенальті. Сильнішими у лотереї виявилися нерви команди з Донецька.

Досить непогану підтримку влаштували команді донеччани. На гру господарі підготували текстівку «Хотіли спалити це на марші, але стадіон - так стадіон!». За інформацією, перед грою молоді фанати Шахтаря хотіли організувати марш до стадіону, але старші хлопці їм порадили не поспішати з цією ідеєю, що призвело до появи такої текстівки... Звук на секторі господарів моментами був чудовим, до зарядів іноді підключалися й інші трибуни, до речі стадіон на цій грі був майже повний.

Солідно заповнився сектор гостей. Кияни виділялися потужним звуком, гості спокійно перекрикували майже заповнену арену. Піро від киян пішло в хід вже на початку матчу, коли забили перший гол. Більшість сектору стояла на голому торсі. Злагоджений звук був протягом усього матчу. Біло-сині добре підтримували команду і в серії пенальті, але фортуна в цей вечір більше посміхнулася донеччанам…
Фанати Шахтаря
Ультрас Динамо

Дніпро-1 - Ворскла 2:0 (07.04.2019)
З перших хвилин господарі заволоділи ігровою ініціативою, але не поспішали ризикувати, побоюючись більш досвідченого супротивника. Згодом гості стали застосовувати високий пресинг, який особливих проблем суперникові не доставляв. В середині тайму господарі намагалися зламати оборону противника за допомогою флангів, але щось конструктивного створити не вдалося. Ворскла лише під кінець тайму змогла відсунути гру від своїх воріт. Більш цікавим і насиченим став другий тайм, часом гра йшла на зустрічних курсах. Дніпряни були гострішими, і це принесло свої плоди, господарі відзначилися. Не встигла Ворскла прийти в себе, тільки спробувала перехопити ініціативу, як знову пропустила. Під завісу зустрічі Ворскла могла відіграти один м’яч, але дива не сталося.

Порядку 50 полтавських фанатів пробили виїзд до Дніпра. Останні матчі Ворскли зовсім не тішать фанатів, тож на гру гості підготували текстівку «Поверніть честь». Але нажаль цього разу Ворскла знову програла. Після матчу між фанатами та командою відбулася серйозна розмова, до речі вже не вперше. Хочеться сподіватися, що обидві сторони змогли почути один одну.
Сектор Ворскли

Львів - Зоря 0:1 (07.04.2019)
Не залишилась без підтримки Зоря в далекому для себе поєдинку у Львові.
Сектор Зорі