Прем’єр-ліга. Тури 30-31
28 травня 2019
УПЛ вже наблизилася до свого завершення. У останньому турі визначиться хто зайвий у Вишці, а Маріуполь та Зоря вирішуватимуть хто займе четверту та п’яту сходинку відповідно. Щодо минулих турів, так Шахтар у класичному офіційно відсвяткував чемпіонство. Одесити бойкотували матч команди, а потім вже на секторі спалили чималу кількість піро. У минулому турі масштабне піро-шоу влаштували ультрас Десни, таким чином відсвяткували перемогу команди та завершення сезону. Більше подробиць у черговому звіті від нашого ультрас-порталу.

ПРЕМ’ЄР-ЛІГА. Тур 30

Чорноморець - Карпати 3:1 (21.05.2019)
З перших хвилин команди задали не найвищий темп гри, але перше взяття воріт відбулося досить швидко, вже на 9-й хвилині господарі повели у рахунку. Команди по черзі володіли ігровою ініціативою, але до небезпечних моментів справа доходила вкрай рідко. Гості атакували великими силами, але завершували атаки вкрай невдало. В другому таймі у Карпат було мало шансів забити. Але навіть з малого вони витиснули свої дивіденди – заробили пенальті та чітко його реалізували. Та раділи львів’яни не довго, вже через хвилину одесити знову вийшли вперед. Цей гол, остаточно деморалізував гостей, які втратили наснагу до будь-якого конструктиву. Чорноморець сповна цим скористався та забив втретє. Завдяки цій перемозі Чорноморець залишив останнє місце у турнірці.

Незадовільні результати команди у цьому сезоні призвели не тільки до того, що одесити осідають на дні турнірної таблиці, а ще ведуть боротьбу за виживання. Терпець почав уриватися і у одеських фанатів, спочатку вони малювали образливі банери, а на цьому матчі просто не прийшли на свій сектор, правда бойкот тривав лише перший тайм. Після чого одесити підтримували команду з потужним звуком та прапорами. Після першого голу у хід пішла велика кількість піро. Підтримка була настільки потужною, що не витримав навіть барабан на секторі ультрас. 10 фанатів зібралося на секторі театралів. Традиційний образливий банер був на місці, також театрали спалили трохи піро.

Не лишилися без активної підтримки і Карпати, які теж демонструють не надто чудову гру та знаходяться в притул до зони вильоту. Виїзд до Одеси пробили близько півсотні львів’ян. Не дивлячись на кволу гру команди та незадовільний рахунок на табло, леви не пасли задніх та доволі пристойно підтримали команду. Єдиний гол своєї команди відсвяткували піро.
Фанати Чорноморця
Львів’яни на виїзді

Десна - Ворскла 0:1 (21.05.2019)
Перший тайм був за гостями, саме Ворскла жвавіше розпочала гру. Після декількох невдалих спроб для взяття воріт, команді з Полтави таки вдалося забити. До перерви Ворскла мала ще декілька нагод, аби розвинути свій успіх, але рахунок на табло не змінювався. Десна ж у першому таймі запам’яталася лише поодиноким ударом по воротах суперника. Друга частину матчу для Десни видалася куди вдалішою. Господарі створили безліч моментів, яких вистачить на кілька середньостатистичних матчів УПЛ, але м’яч вперто не хотів залітати у ворота Ворскли. Сіверяни не здавалися до самого свистка, сподіваючись вирвати бодай нічию та фінальний свисток зафіксував перемогу гостей.

16 фанатів підтримали Ворсклу на гостьовому секторі у Чернігові. Ікона Божої матері, яку полтавські ультрас вивішують на кожному матчі, цього разу допомогла і Ворскла здобула важливу перемогу на виїзді.
Сектор Ворскли

Арсенал - Олімпік 1:1 (21.05.2019)
У дебюті поєдинку команди досить довго придивлялися один до одного, після чого кияни забрали м’яч під свій контроль, проводячи багато часу на чужій половині поля і зрідка завдаючи удари по воротах, але реальної загрози для воріт донецької команди вони не несли. Ближче до середини першої половини зустрічі донеччани вирівняли гру і відвели її зі своєї половини поля, провівши кілька змістовних атак, але і вони не приносили результату. Втім суперник помилився і Олімпік таки зміг забити. Тривала перевага гостей не довго, каноніри змогли встановити паритет ще в першому таймі. У другому таймі донеччани лишилися у меншості, що йшло на руку господарям. Арсенал проводив навалу на ворота донеччан, але ті таки вистояли.

Нажаль знайти фото з цього матчу не вдалося.

Маріуполь - Олександрія 1:1 (22.05.2019)
Незважаючи на нічию, обидві команди грали на перемогу, м’яч майже не затримувався в середині поля, часто можна було спостерігати своєрідні гойдалки в грі. Було створено багато хороших моментів, гострих та швидкісних атак. Гостріше грали приазовці, саме вони заробили пенальті, але переграти кіпера гостей не змогли. Маріуполь не засмутився і продовжив загрожувати воротам суперника, що врешті решт вилилося в гол. Гості перехопили ініціативу та швидко встановили паритет в матчі, чітко реалізувавши пенальті. Господарі грали у меншості, тож були більше зосереджені на захисті. Олександрія тиснула, але більше не забивала. Свої шанси мали і азовці, після декількох замін у них відкрилося друге дихання, але жодна із команд більше не забила.

Порядку 35 ультрас зібрав сектор господарів. Азовці обійшлися без надзвичайних перфів, зробивши акцент на звуковій підтримці.

Не надто чисельним був гостьовий сектор на звітному поєдинку. Так на гру до Маріуполя завітали лише троє фанатів Олександрії.
Ультрас Маріуполя
Фанати Олександрії

Львів - Зоря 0:0 (22.05.2019)
З перших хвилин команди задали середній темп гри і не поспішали форсувати розвиток подій. Зоря більше володіла ігровою ініціативою, але створити небезпечний момент вдалося лише в середині тайму, кіпер Львова з ударом впорався. Команди досить часто обмінювалися стандартними положеннями, але до справді небезпечних моментів справа доходила вкрай рідко. Львів натомість мав лише поодинокі напівмоменти. Другий тайм виявився вже цікавішим, мабуть, все ж завдяки замінам від коуча Зорі Вернидуба. Гості додали в швидкості і в креативності, єдине, що підводило – реалізація. Як і в першому таймі у Львова мало що виходило. Наприкінці матчу обидві команди залишилися догравати у меншості – у Зорі було вилучення, у Львова гравець отримав травму і закінчилися заміни. Цей фактор ще більше знизив і без того маленькі швидкості, як наслідок, нулі на табло.

14 луганських фанатів відкатали виїзд до Львова. Жвава підтримка гостьового сектору не змогла надихнути Зорю на перемогу, як наслідок гості везуть додому лише нічию.
Сектор Зорі

Шахтар - Динамо 1:1 (22.05.2019)
Відсутність тиску за результат не змусило команди розкрити усі свої сильні якості гри в атаці. Обидві команди досить спокійно почали гру, не поспішаючи перекочували м’яч та не створювали небезпеки біля воріт один одного. Все ж кияни хотіли потішити своїх фанатів та заволоділи м’ячем, після чого провели декілька атак. Тиск на ворота суперника приніс плоди, біло-сині заробили пенальті та повели в рахунку. Далі гра набула нервового відтінку, арбітр почав роздавати жовті картки, в результаті чого кияни наприкінці першого тайму грали вже вдесятьох. У другому таймі господарі сповна скористалися своєю перевагою та зрівняли рахунок. Далі склади на полі зрівнялися, за другу жовту у Шахтаря вилучили Хочолаву. Вирвати перемогу могла як одна, так і інша команда. На полі відбувалися гойдалки та більше голів забито не було. Шахтар офіційно відсвяткував чемпіонство.

На відміну від пристрастей на полі, на трибунах у Харкові було нуднувато. Матч нічого не вирішував з турнірної точки зору, тож гаряче було переважно на полі. Звук у господарів був доволі непоганий, на цю гру сектор донеччан забився під зав’язку. Гірники підготували на гру банер з написом 13-12: відсилка до кількості трофеїв, які завоював донецький клуб. Банер було підсвічено піротехнікою.

Ультрас Динамо вивезли до Харкова значно менше людей, ніж виїжджає зазвичай на матчі проти Шахтаря. Втім, будній день та відсутність турнірної мотивації зробили свою справу. Також варто відзначити малу кількість піротехніки на секторі біло-синіх - лише з десяток фаєрів було спалено після єдиного голу киян в цьому матчі.
Фанати Шахтаря
Кияни на виїзді


ПРЕМ’ЄР-ЛІГА. Тур 31

Десна - Арсенал 1:0 (25.05.2019)
Гості провели декілька розвідувальних та обережних атак, але їх домінація тривала недовго. Сіверяни перехопили м’яч, заробили пенальті та от реалізація з точки підкачала. Нереалізований одинадцятиметровий тільки розлютив господарів. Десна продовжувала нарощувати тиск на ворота суперника, але забити вдалося лише десь через півгодини. У другому таймі каноніри провели декілька замін, але підсилити гру вони не змогли. Всі спроби гостей виявилися марними. Десна навпаки могла забити ще та змарнувала свої моменти. Гості таки зуміли забити, але арбітр не зарахував гол через офсайд, повтор показав справедливість цього рішення. Після поразки Арсенал знову опускається на останнє місце в турнірній таблиці. Шанси на виживання у команди Леонова мінімальні.

Яскраво на крайній домашці цього сезону виглядав сектор господарів. Близько 70 фанатів підтримали Десну в цьому матчі. Біло-сині влаштували масштабне піро-шоу, де особливим попитом користувалися білі та сині дими. Настрою ультрас додала перемога команди.
Фанати Десни

Ворскла - Чорноморець 1:2 (25.05.2019)
Команди почали звітний поєдинок в стриманій манері, по черзі володіючи м’ячем, господарі не були гострі біля чужих воріт в дебюті зустрічі, а ось моряки упустили можливість забити швидкий гол. Ворскла на деякий час окупувала чужу половину поля, де не здобула успіху, після чого віддала м’яч у володіння супернику, який проводив атаку за атакою, що в підсумку призвело до забитого голу на 26 хвилині. Згодом господарі перехопили ініціативу, перебравшись на чужу половину поля і ставши тиснути на ворота суперника та м’яч вперто не йшов у ворота. У другому таймі тренерський штаб Ворскли провів ряд замін, які принесли користь – господарі зрівняли рахунок. Згодом Чорноморець знову перехопив ініціативу та вдруге вийшов вперед. Ворскла кинулася відіграватися та замість цього лишилася у меншості, що значно ускладнювало можливості врятувати матч.

Порядку 30 фанатів підтримували полтавську команду. Ворскла грала непогано, але в підсумку поступилася одеситам. Навіть попри поразку, полтавська команда очолює другу шістку, а разі перемоги в останньому турі навіть може отримати символічний кубок, що якось може потішити фанатів.

Близько 20 фанатів Чорноморця пробили виїзд до Полтави. В останніх матчах одесити відрізняються від інших банд величезним креативом. Кожну домашку моряки вивішують команді банер «Ви – дно ». Цього разу гості також відзначилися, підготувавши новий образливий банер із трьох літер. Чи то послання фанатів так вплинуло на команду, чи то бажання лишитися в УПЛ – Чорноморець здобув перемогу в матчі.
Фанати Ворскли
Одесити на виїзді

Карпати - Олімпік 3:3 (25.05.2019)
Інтрига у чемпіонаті точиться виключно у матчах другої шістки. І Карпатам, і Олімпіку потрібно було перемагати, щоб хоч якось покращити своє становище у зоні вильоту. Донеччани вирішили не відкладати цю справу у довгий ящик і вже на 3-й хвилині матчу відкрили рахунок. На львів’ян пропущений гол подіяв наче холодний душ, вони швидко прийшли до тями та вже через 10 хвилин зрівняли рахунок. Другий тайм краще почали господарі, провели декілька атак, а далі наступило затишшя. Хвилин через 20 леви вибухнули та відзначилися у воротах донеччан двічі. Здавалося б все у матчі зрозуміло. Гостей такий розклад не влаштовував. За 15 хвилин, що лишалися вони сповна скористалися всіма можливостями для взяття воріт та здійснили камбек, встановивши паритет у матчі.

Більше сотні ультрас підтримали Карпати у матчі проти Олімпіка. Господарі забезпечили команді солідну підтримку з гучним звуком, леви гнали команду до перемоги від свитка до свистка. Цього разу Карпати можуть задовільнитися лише одним набраним пунктом, хоча перемога була так близько. Попри невтішні результати, львів’яни продовжують вірити команду.
Сектор Карпат

Динамо - Львів 2:1 (26.05.2019)
Перший тайм не порадував надшвидкостями або стабільною гостротою хоча б біля одних воріт. Перший момент в середині другої двадцятихвилинки створили господарі, але до взяття воріт справа не дійшла. Далі була відповідь гостей, спочатку вони просто пристрілювались, а в другому моменті пробили ворота Бущана. Гості продовжували атакувати, а кияни ніби розгубилися. У гравців Динамо була незлагодженість, через перебір карток та травми довелося кидати у бій тих, хто має мало ігрової практики. Другий тайм більше давався господарям поля, ряд замін зробив свою справу и Динамо стало грати гостріше. Забити вдалося лише на 78-й хвилині. Втрачати очки в крайній домашці сезону біло-сині не збиралися, і вже через 8 хвилин повели у рахунку. До свистка забити могли обидві команди, особливо багато моментів змарнувало Динамо.

Перед грою київські ультрас закликали народ приходити на стадіон, навіть попри те, що Динамо вже не має жодної турнірної мотивації. Народ проігнорував заклики фанатів, на стадіоні зібралися лише 11,5 тисяч. Самі ж ультрас зібрали трохи не повний сектор. Біло-сині не пасли задніх, а активно гнали команду до перемоги, усі розуміли, що це крайня домашка у сезоні. Тим паче рахунок на табло був не на користь киян, що ще більше закликало до дій фанатів біло-синіх. Останні три домашні матчі біло-сині грали у нічию, що й годі казати про весь сезон в цілому, де Динамо програло всі трофеї, тож у цій грі не можна було осоромитися перед власними фанатами. Динамо змогло в кінцівці переломити хід гри та подарувати своїм ультрас перемогу.

Сектор Родичів знову був без банерів. Півтора десятки чоловік зібрались на 21-му секторі хвилині на 25-й і побули там до кінця першого тайму, після чого, схоже, пішли дивитись матч на центральних секторах.
Ультрас Динамо

Шахтар - Маріуполь 4:0 (26.05.2019)
Без моментів, без ударів по воротах, зате на хороших швидкостях і з бажанням грати пройшли перші хвилини зустрічі. Перевагою володів Шахтар, але Маріуполь не закривався, відповідав контратаками і намагався доставити обороні суперника максимум проблем. Гості провели декілька випадів, які не сподобалися донеччанам, і ті в свою чергу стали відповідати. Так пройшов весь перший тайм. У другому таймі Шахтар значно додав та таки зміг повести в рахунку. Гості кинулися в контратаку та знову пропустили. Оборона маріупольців перебувала в розгубленості і подиві, аж надто все швидко сталося. Доки гості приходили до тями та намагалися створити щось конструктивне біля воріт суперника, гірники на класі забили ще 2 м’ячі, зовсім не залишивши гостям шансів.

У цьому турі світлин з матчу знайти не вдалося.

Зоря - Олександрія 3:1 (26.05.2019)
Під акорди сильної зливи команди розпочали звітний поєдинок. Погодні умови звісно вплинули на якість поля та на гру в цілому. Гравці почали грати доволі грубо, а арбітр закривав очі на деякі епізоди. Гості пристосувалися до мокрого поля швидше своїх візаві, в результаті чого вийшли вперед у матчі. Гра продовжувалась на зустрічних курсах, моментами Олександрія виглядала краще. Та ще до перерви Зоря змогла відігратися. Другий тайм господарі розпочали дуже гостро, і в другій же атаці змогли забити. Далі гра трохи заспокоїлася. Лише через 25 хвилин Зоря в одній з атак знову вийшла вперед. Наприкінці матчу гості мали непогані нагоди скоротити рахунок в матчі, але своїми моментами не скористалися.

Трохи більше 20 фанатів змогли побачити переконливу перемогу своєї команди у грі проти найближчого конкурента у турнірній таблиці. Підтримати команду не завадила навіть злива, яка накрила Славутич-Арену на початку матчу. Після гри команда подякувала фанатам за чудову підтримку та витримку.

Вже другу гру поспіль Олександрія грає на виїзді, і з якісними фото якось зовсім проблематично. З єдиної світлини на якій засвітились фанати гостей, можна судити, що гру у Запоріжжі відвідали порядку 15 олександрійців.
Фанати Зорі
Сектор Олександрії