Прем’єр-ліга. Тур 32
02 червня 2019
Посеред тижня відіграли матчі 32-го туру УПЛ. Більшість команд пішла у відпустку, а ось Карпати та Чорноморець ще будуть боротися за право залишитися у Вишці. Ворскла посіла перше місце в другій шістці і виграла «Кубок престижу». У центральному матчі туру Маріуполь переграв Зорю та посів четверту сходинку у турнірці. Ультрас Чорноморця, Динамо та Олександрії відсвяткували завершення сезону смачною порцією піро. Також фанатські колективи нагородили своїх золотників. Більше подробиць у нашому традиційному звіті.

Ворскла - Олімпік 2:2 (29.05.2019)
Ворскла на правах господарів поля впевнено контролювала м’яч та проводила свої гострі випади, а от у гостей мало що виходило, вони помилялися і нервували. Натиск на ворота донеччан не змусив себе довго чекати і вже на 5-й хвилині Ворскла повела в рахунку. Трохи пізніше гості перехопили ініціативу, але у деяких моментах їх підводила точність ударів, а в деяких дуже впевнено грав воротар суперника. В кінцівці першого тайму Ворсклі вдалося розвинути свій успіх та знову забити, цього разу з пенальті. У другому таймі Олімпік не став здаватися і продовжував більш гостро грати на половині поля суперника. Гра на полі змінилася, коли у гостей на поле вийшов джокер Дегтярьов. На 76-й хвилині цей джокер скоротив відставання, а на 83-й вже зрівняв рахунок. Далі команди намагалися все ж вирвати для себе перемогу, але особливих моментів для цього у них не було. Незважаючи на втрачену перемогу, Ворскла посіла перше місце в другій шістці і виграла «Кубок престижу».

Близько 40 фанатів зібрав сектор господарів. Полтавські ультрас не замовкали протягом матчу, з натхненням гнали команду до перемоги. І хоча Ворскла так і не перемогла, та посівши перше місце у другій шістці, подарувала своїм фанатам «Кубок престижу». Після матчу гравці подякували ультрас за підтримку, також було зроблене колективне фото на згадку.
Фанати Ворскли

Арсенал - Карпати 2:3 (29.05.2019)
Кожній з команд було що доводити. Арсенал у разі перемоги міг зачепитися за перехідні матчі, так само як і Карпатам треба було перемагати, щоб покинути зону перехідних матчів, але вдача в цьому аспекті залежала не тільки від них. З перших хвилин команди задали хороший темп і дуже швидко відкрили рахунок, каноніри змогли засмутити гостей. Карпати намагалися застосовувати високий пресинг, щоб змусити противника зробити помилку, і ці принесло дивіденди, і вже на 18-й хвилині було встановлено паритет. Пройшло дві хвилини і каноніри вже були у ролі наздоганяючих. Арсенал не був схожий на команду, яка прагне залишитись в еліті. Рідкісні вилазки на половину поля суперника не завершувались бодай чимось. Леви на досягнутому не зупинялися та забили третій гол. В компенсований арбітром час, Арсенал зміг відквитати один м’яч та на більше їх не вистачило.

На виїзді у столиці Карпати підтримали трохи більше 40 ультрас. Разом з левами шизіли за Карпати також і фанати Динамо. Гості здобули перемогу, чим дуже потішили своїх ультрас. Ті в свою чергу відсвяткували перемогу спаливши трохи піро.
Ультрас Карпат

Чорноморець - Десна 3:0 (29.05.2019)
Як і очікувалося, Чорноморець набагато активніше почав поєдинок, але до справді небезпечних моментів справа не дійшла. Гості у першому таймі чимось особливим не запам’яталися. Протягом першої частини матчу на полі домінувала тільки одеська команда. Зовсім іншим вийшов другий тайм. Сіверяни почали створювати моменти, а моряки стали грати більш пасивно. Не дивно, що перший гол від Чорноморця стався майже з нічого. Поки Десна оговтувалася, отримала під дих ще один удар – вилучення гравця та пенальті, і рахунок відповідно став вже 2:0 на користь господарів. Сіверяни вже практично змирилися з поразкою, розуміючи, що врятувати гру вдесятьох проблематично. Були спроби гостей продовжувати атакувати, але вони виявилися невираженими. Натомість Чорноморець забив третій гол і поставив крапку в матчі. На одеситів чекають перехідні матчі за право прописки у Вишці на наступний сезон.

Образливі банери від фанатів на останніх матчах зробили свою справу. Чорноморець в останніх матчах почав боротися за право грати в Вишці. На 20-му секторі було гаряче. Фанати забезпечили команді потужний звук на весь відрізок матчу. Гнали команду вперед за допомогою прапорів, було також піро після кожного з голів. Театрали в свою чергу до вже традиційного образливого банеру додали ще один з написом «1 ліга». Одесити перемогли і на них тепер чекають перехідні матчі за право лишитися у Вищій лізі.

Порядку 15 фанатів підтримали Десну у звітному матчі. Ще частина фанатів стояла окремо. Для невеличкої кількості народу, була доволі потужна підтримка. Хоча команда і програла, але були і свої приємності. В цьому році ряди золотників поповнили 3 фаната, які протягом усього сезону підтримували команду Десну, де б вона не грала, тож хлопців привітали саме на цій грі.
Фанати Чорноморця
Сектор Десни

Маріуполь - Зоря 3:1 (30.05.2019)
З перших хвилин команди задали досить хороший темп гри і почали створювати небезпечні моменти. Гостріше виглядала Зоря. Гості мали декілька небезпечних моментів та чинили тиск на ворота суперника. Гол назрівав, і дуже скоро стався. Гравці Зорі змусили помилитися захист Маріуполя, а ті в свою чергу відзначилися автоголом. Після цього Зоря трохи відійшла в оборону і дала пограти супернику. Аж до кінця першого тайму команди вели багато єдиноборств, але великою кількістю небезпечних моментів не радували. У другому таймі у азовців відбулася заміна, яка змінила хід гри. У середині тайму господарі зрівняли рахунок, а через декілька хвилин відзначилися знову та вийшли вперед. Зоря оговталася не одразу. В кінцівці матчу луганська команда кинулася рятувати гру, але нарвалася на контрвипад і пропустила втретє. Перемога Маріуполя дарує йому четверту сходинку і опускає, відповідно, Зорю на п’яту.

Потішили своїх фанатів і гравці Маріуполя. Азовська команда перемогла найближчого конкурента та посіла четверте місце у турнірці. Після матчу гравці подякували ультрас за сезон та потиснули один одному руки.

11 луганських фанатів пробили виїзд до Маріуполя. Гості зустрілися з маріупольськими друзями та зробили колективне фото на пам’ять.
Фанати Маріуполя
Ультрас Зорі

Львів - Шахтар 0:3 (30.05.2019)
З перших хвилин донеччани очікувано забрали ігровий снаряд під свій контроль. В середині тайму команди обмінялися небезпечними моментами. А далі на полі не відбувалося взагалі нічого цікавого. Перший тайм так і закінчився нудними нулями на табло. Друга половина гри розпочалася під диктовку донеччан, які дуже хотіли відкрити рахунок. Домогтися свого їм вдалося в середині тайму, після цього Шахтар продовжив тиснути на ворота супротивника. Львів’яни, в свою чергу, періодично проводили контрвипади, які нічим небезпечним не закінчувалися. Шахтар не відмовив собі у задоволені оформити розгром та забив у ворота Львова ще два м’ячі.

Нажаль якісних фото з цього матчу знайти не вдалося, тож ми зробили скріншот. Як бачимо донецька команда не лишилася без підтримки у Львові. Ті хто приїхав, побачили розгромну перемогу своєї команди та повертаються додому у гарному настрої.
Сектор Шахтаря

Олександрія - Динамо 0:2 (30.05.2019)
Поєдинок не носив ніякої турнірної мотивації, але кожна з команд не хотіла засмучувати своїх прихильників. Кияни більш жваво розпочали матч. Провели декілька атак, але фортуна була на стороні суперника, та м’яч вперто не йшов у ворота. Свої моменти мали і господарі, але спрацювало славнозвісне правило, не забиваєш ти – забивають тобі. Біло-сині явно награли на гол, і вже на 21-й хвилині вели у рахунку. Через 10 хвилин ситуація на полі почала змінюватися. У Динамо вилучили Алібекова, а Олександрія почала користатися своєю перевагою. Динамо не розгубилося, а навпаки стало після вилучення грати гостріше. Особливо активний Циганков оформив дубль. Після другого голу господарі стали грати ще повільніше, а біло-сині навпаки могли ще відзначитися, та рахунок на табло більше не мінявся.

На цю гру місцеві фанати підготували лицьовик з написом «Бронзовий призер» та на початку матчу зробили піро-шоу, особливим попитом користувалися дими у кольорах клубу. Також для підтримки використовувалися багато прапорів. Наприкінці матчу господарі знову запалили, коли команда отримуала свої золоті нагороди.

Близько 150 ультрас біло-синіх відвідали матч в Олександрії. Фанати Динамо завершили сезон на мажорній ноті – зробили текстівку з побажанням одужати важкотравмованим гравцям команди та запалили піро після кожного з двох голів. Після гри команда всім складом підійшла до гостьового сектору, подякувала за підтримку протягом усього сезону, та вручила пам’ятні футболки та м’ячі золотникам. Цього сезону двоє киян відвідали усі матчі команди.
Фанати Олександрії
Кияни на виїзді