Золотий сезон 2018-2019
15 червня 2019
Золотий сезон 2018-2019: http://ultras.org.ua/02012.html

Cезон 2018/2019 офіційно завершився, тож тепер можна підбити підсумки. Мова піде про людей, які підтримували команду протягом усіх домашніх та виїзних матчів цього сезону. Золотий сезон – річ доволі непроста. Досить багато факторів стає на заваді для виїздюків, тож не всім підкорюється ця вершина. Ми зібрали трохи інформації про золотників цього сезону.

Розпочнемо, напевно, з Прем’єр-ліги. В цьому році у складі одеського Чорноморця всього один золотник. До слова – це другий його золотий сезон поспіль і третій в цілому. Ряди золотників поповнили 3 фаната, які протягом усього сезону підтримували команду Десну, де б вона не грала, тож хлопців привітали на крайній грі сезону. У сезоні 2018/2019 двоє фанатів Динамо Київ пробили золото. 24 виїзди, з них 7 – в єврокубках. Неймовірно складний сезон, враховуючи поїздку до Казахстану та квест «зроби британську візу за 7 днів». Після гри в Олександрії вся команда та тренерський штаб підійшли привітати хлопців та вручили їм пам’ятні футболки та м’ячі. Для киян це вже стає традицією, коли команда вітає своїх фанатів після останньої гри сезону. Також 2 золотників у цьому сезоні у львівських Карпат. Також варто додати, що один фанат Шахтаря відвідав всі виїзди по Україні. Втім, донеччани рахують золотий сезон без єврокубкових матчів.

У Першій лізі маємо інформацію лише по Металісту і Оболоні. Цього року семеро харків’ян відкатали золотий сезон, не шкодуючи часу і власних справ за для того, щоб Металіст кожного матчу відчував підтримку. Четверо з них відкатали вже по 3 золотих, не пропустивши жодного матчу Металіста за останні 3 сезони. Традиційно і Оболонь має представників, які були на всіх матчах.

Серед представників Другої ліги найбільшою кількістю золотників можуть похизуватися фанати вінницької Ниви. Так, п’ятеро представників зелено-білого руху відкатали всі матчі сезону. Двоє хлопців з руху запорізького Металурга пробили всі виїзди в сезоні 2018/19. Всього їх було 15 = 13 чемпіонат, 1 кубок і 1 матч плей-офф. Двоє золотніків у рівнян, також двоє золотників у цьому сезоні має рух херсонського Кристалу. Один золотник у тернопільської Ниви. Цього року хлопець подолав 4438 кілометрів задля підтримки улюбленого клубу. До слова, для нього це вже восьмий Золотий сезон. Один золотник у цьому сезоні у Полісся. Фанат на прізвисько Перун оформив свій перший золотий сезон. Найбільша особливість цього золота в тому, що він киянин, і на кожен домашній матч йому доводилося їхати за 200+ км від дому.

По аматорським лігам точно є золотніки у Дніпра, а за інші рухи щось важко сказати. Якщо без зайвого тексту, то Золотий сезон 2018/2019 виглядає так:

Прем’єр-ліга:
Чорноморець – 1
Десна – 3
Динамо – 2
Карпати – 2
Шахтар - 1

Перша ліга:
Металіст – 7
Оболонь – 3

Друга ліга:
Нива (Вінниця) – 5
Металург (Запоріжжя) – 2
Верес – 2
Кристал – 2
Нива (Тернопіль) – 1
Полісся – 1

Аматорська ліга:
Дніпро - 5

P.S.: Якщо ви знайшли неточність в даних та володієте більшою інформацію, пишіть нам, ми обов’язково виправимо статистику.