Огляд трибун за тиждень
28 жовтня 2019
Стартував минулий тиждень з єврокубкових матчів. Кожна з команд здобула залікові пункти, особливо порадувала Олександрія, яка вирвала нічию на виїзді. Нічийна лихоманка продовжилася вже у Прем’єр-лізі, де донеччани вперше в сезоні втратили очки. Виділити серед сірої маси движів, можна хіба що, фанатів Вереса та Металіста, які яскраво запалили на своїх виїздах. Інші ж колективи чимось особливим не виділялися, і були такими ж похмурими, як погода на дворі. Більше подробиць у нашій щотижневій добірці.

ЛІГА ЧЕМПІОНІВ. ТУР 3

Шахтар - Динамо Загреб 2:2 (22.10.2019)
Пристойна грядка зібралася в цей вечір на секторі гірників. Останнім часом таку кількість народу не часто можна побачити. Прихильники помаранчево-чорних збираються таким складом тільки на матчі у єврокубках, або на українські класичні. Сектор господарів не робив на звітний матч жодних перфів, зробивши акцент на звуковій підтримці, яка була досить на високому рівні. Високий градус гри на полі додав спеку і на секторі донеччан, які стали по голому торсу. Також невеличкий інцидент стався на самому початку поєдинку. Вже на 3-й хвилині на поле прорвався вболівальник, через що суддя зупинив матч. Після того, як непрошеного гостя вивели з поля, гра продовжилася. Швидше за все, за дане поведінку вболівальників гірникам пізніше доведеться заплатити штраф.

Близько 40 фанатів київського Динамо були присутніми на цій грі на секторі гостей. Спілкування між киянами на БББ останнім часом дуже активне, тому варто сказати, що ми очікували навіть більшої кількості біло-синіх на цій грі.
Фанати Шахтаря


ЛІГА ЄВРОПИ. ТУР 3

Сент-Етьєн - Олександрія 1:1 (24.10.2019)
Трохи більше ніж пів сотні народу підтримали Олександрію у Франції. Активних ультрас було не так багато, як на попередньому виїзді у Німеччину, тож кістяк сектору складався зі звичайних вболівальників та місцевої діаспори. До слова, ті хто прийшов підтримати команду в матчі проти французів, зовсім не розчарувалися. Олександрія показала доволі непоганий футбол та здобула важливі залікові пункти.
Сектор Олександрії

Динамо - Копенгаген 1:1 (24.10.2019)
Можливо звітний матч не викликав особливої уваги у пересічного вболівальника, а от на секторі ультрас все біль-менш стабільно. Повний сектор заряджав киян на перемогу. Грядка біло-синіх цього разу порадувала звуком, яскраво виглядав сектор ультрас завдяки різноманіттю розтягів та прапорів. Шалена шиза стала ще більшою після забитого голу у ворота гостей. Динамівські фанати підтримали травмованих гравців команди Дениса Бойка та Микиту Бурду, вивісивши для хлопців відповідний банер.

Близько двох десятків хорватів після гри в Харкові повернулись до Києва та завітали на трибуну WBC, тому на фото на відео видно невеликі свідчення їх присутності. Великий шум в пресі викликав спільний україно-хорватський заряд проти сербів, на нього відреагували навіть сербські дипломати, а кияни сьогодні опублікували заяву, в якій звертають увагу на проросійські позиції багатьох сербських вболівальників та їх постійну підтримку ДНР.

Невелика кількість народу зібралася на секторі блоку Родичі, чимось особливим на матчі вони не відзначилися.
Ультрас Динамо





ПРЕМ’ЄР-ЛІГА. ТУР 12

Зоря - Ворскла 4:0 (26.10.2019)
Трохи більше тридцяти фанатів назбирала домашня грядка чорно-білих. Господарів було добре чутно на порожніх трибунах Славутич-Арени. Ажіотаж на секторах спроможні викликати матчі з командами по типу Динамо та Шахтаря, на інші ж матчі народ банально забиває, а в світі прохолодної погоди, перевага надається футболу по телевізору. Ті, хто прийшов підтримати Зорю, залишилися задоволеними результатом гри, адже луганська команда не залишила жодної надії суперникові. Ультрас від душі раділи кожному забитому голу. Після матчу вже традиційно команда подякувала фанатам за підтримку.

Близько двох десятків фанатів підтримали Ворсклу на матчі в Запоріжжі. У гостей була велика банерна лінія, та більше чимось особливим гості не запам’яталися. Можливо на актив фанатів вплинула абсолютно бездарна гра команди, яка без бою поступилася куди більш мотивованій Зорі. Судячи з фото, то після фінального свистка фанати влаштували команді розбір польотів.
Фанати Зорі
Сектор Ворскли

Шахтар - Олександрія 0:0 (27.10.2019)
Останнім часом Олександрія є незручним суперником для лідерів турнірки. Втім, гра між командами з першої п’ятірки зовсім не викликала цікавості, і трибуни стадіону в Харкові майже пустували в цей вечір. Єдиною розрадою та віддушиною для помаранчево-чорних був сектор їх фанатів. Донеччани намагалися хоч якось розворушити звичайних вболівальників та робили з ними переклички.

20 фанатів Олександрії пробили виїзд до Харкова. Звісно, за такої кількості важко було розраховувати на якісну підтримку. Втім, Олександрія все рівно відчувала присутність та підтримку свого «дванадцятого» гравця. Команда гостей продемонструвала доволі чудовий футбол та змусила донеччан вперше в цьому сезоні втратити залікові пункти.
Ультрас Шахтаря
Фанати Олександрії

Динамо - Карпати 1:1 (27.10.2019)
Здається тільки єврокубкові баталії здатні зібрати на трибунах пристойну кількість народу. На матчі чемпіонату трибуни Олімпійського переважно порожні. За оголошеними диктором даними на стадіоні було близько 11 тисяч чоловік, хоча реальна цифра навряд перевищує 5к. Значно порідішали і ряди ультрас. Біло-сині назбирали один неповний сектор, при тому, що грали проти друзів зі Львова. Столичні ультрас обійшлися без надзвичайних перфів, вже традиційно ганяючи вітер прапорами та прикрасивши сектор розтягами. Третій матч поспіль на секторі киян були фанати Динамо Загреб, через сильний туман їх рейс відмінили і вони лишились в Києві ще на кілька днів. Вже сьогодні на Олімпійському в кубковому протистоянні зійдуться Динамо та Шахтар, може цього разу грядка біло-синіх приготує щось цікавеньке.

Трохи більше 60 львів’ян приїхали на гру до столиці. Леви не пасли задніх, а активно заряджали команду на перемогу. Київська команда вже не один раз оступалася в матчах з Карпатами, здається цей вечір став саме таким, як і ті невдалі матчі. Гості зі Львову таки дотисли киян та змусили їх помилитися. Рахунок на табло змусив шаленіти сектор гостей. Забитий м’яч львів’яни відзначили голим торсом та одним спаленим стробоскопом.
Сектор Динамо
Львів’яни на виїзді


ДРУГА ЛІГА. ТУР 17

Полісся - Буковина 2:2 (23.10.2019)
Ті хто захотів і, головне, зміг – зібралися на стадіоні в будній день, в час для безробітних, або божевільних. Робота та навчання були відкладені у довгий ящик, і здається те, що матчі у Другій лізі ставлять на такий час зовсім вже нікого не дивує. Вперше стадіон у Житомирі був заповнений не повністю, а лише десь на 75%. Полісся було близьке до вольової перемоги та до того, аби остаточно закріпитись на першому місці, але гості з Чернівців на 87 хвилині довели, що вони не зовсім згідні з таким розвитком подій. Поразки найближчих конкурентів дозволили Поліссю залишитися лідером турнірки ще на деякий час.
Фанати Полісся

Поділля - Нива Т 0:0 (23.10.2019)
16 фанатів назбирав домашній сектор Поділля. Особливого ентузіазму гра команд фанатам не додала, на табло красувалися нудні нулі. Подоляни вивісили банер в пам’ять про загиблого фаната Ниви Сашка Пошелюжного.

5 тернополян відкатали виїзд до Хмельницького.
Сектор Поділля
Тернополяни на виїзді


ПЕРША ЛІГА. ТУР 15

Прикарпаття - Гірник-Спорт 4:1 (26.10.2019)
Порядку трьох десятків ультрас гнали Прикарпаття до перемоги. Вар’яти надихали команду на перемогу з активними зарядами, майже не змовкаючи протягом матчу. Господарі сповна віддячили фанатам за підтримку, здобули перемогу над суперником, а після фінального свистка підійшли до сектору та подякували своїй торсиді.
Фанати Прикарпаття

Кремінь - Металіст 1925 2:4 (26.10.2019)
Близько сотні харківських ультрас підтримали команду у Полтаві. Атмосфера на гостьовому була просто шаленою, шиза вдалася на славу. Харків’яни гнали команду вперед з потужним звуком, було і смачненька порція піро, не обійшлося і без голого торсу. Гості від душі шаленіли від кожного забитого голу, а забитих м’ячів в матчі було чимало. На двох команди назабивали шість голів. Харків’яни виявилися сильнішими, здобули перемогу, закріпилися на вершині турнірної таблиці, чим ще більше потішили своїх ультрас. Разом з харків’янами Металіст підтримували також фанати з Охтирки, які прикрасили гостьовий своїм лицьовиком. Після фінального свистка, вже традиційно, фанати зарядили разом з командою.
Ультрас Металіста

Чорноморець - Металург З 1:0 (26.10.2019)
27 запоріжців пробили виїзд до Одеси. Гості створили непогану атмосферу на секторі, підтримали команду в силу своїх можливостей. Атмосферно виглядали гості на майже порожньому стадіоні. Металург поступився, хоча передумови завершити цей матч з користю і позитивним для себе результатом у запорізької команди все ж були. Після матчу гравці піднялися на сектор до фанатів та подякували їм за підтримку.
Запоріжці на виїзді


ДРУГА ЛІГА. ТУР 18

ВПК-Агро - Кристал 2:0 (27.10.2019)
Не лишилися без підтримки своїх відданих фанатів гравці Кристала. П’ятеро херсонців відвідали матч у Магдалинівці. Нажаль, команда не змогла потішити своїх ультрас перемогою, поступившись найближчому конкуренту за перше місце у групі Б.
Фанати Кристала

Нива Т - Верес 0:0 (27.10.2019)
Близько трьох десятків тернополян прийшли підтримати команду в матчі проти Вереса. Ультрас Ниви непогано заряджали протягом гри, але за видовищністю сектору значно поступалися гостям. Крім того, Нива втратила шанс посісти першу сходинку в турнірці. Команді з Тернополя потрібно було перемагати, але фанати так і не змогли налаштувати своїх гравців на переможний лад, як наслідок, на табло всі присутні побачили лише нулі.

Досить яскраву шизу влаштували своїй команді ультрас Вереса. Фанати з Рівного вразили своїм десантом на звітному матчі. За останній час це найбільш чисельний виїзд для фанатів Вереса. На виїзді у Тернополі були присутніми порядку 70 рівнян. Ультрас Вереса підготували на гру великий банер на якому зображена смерть з косою, та написом «До смерті і довше». Також гості відзначилися чималою кількістю спаленого піро.
Сектор Ниви
Ультрас Вереса

Буковина - Калуш 1:2 (27.10.2019)
Троє представників фан-руху Калуша відкатали виїзд до Чернівців. Гості сповна можуть бути задоволені цим виїздом. Калуш в бойовому матчі зміг вирвати перемогу, чим дуже потішив своїх фанатів.
Фанати Калуша

Ужгород - Нива В 0:2 (27.10.2019)
7 вінничан побачили перемогу Ниви в Ужгороді. Вінницька команда перемогла, але продовжує шукати свою гру, та поки що, гріє низи турнірної таблиці.
Вінничани на виїзді


АМАТОРСЬКІ КОМАНДИ

Ковель-Волинь - Агрон 0:0 (26.10.2019)
Своя футбольна та навколофутбольна атмосфера була на секторі Ковеля. Крайню домашку цього року ковельчани вирішили відмітити шашличком, який смажили просто неподалік від футбольного поля. Завершити сезон на мажорній ноті та з перемогою у господарів не вдалося, команди розписали лише нічию.
Фанати Ковеля