Огляд трибун за тиждень
17 грудня 2019
Стартував тиждень матчами у єврокубках, де навесні ми зможемо побачити лише Шахтар, який буде грати у Лізі Європи. Інші команди свої виступи у цьому турнірі завершили. В Прем’єр-лізі новорічну атмосферу на матчі в Полтаві створили фанати Карпат. Донеччани в Запоріжжі мали сутички з правоохоронцями. Гаряче було і в центральному матчі туру, де Десна приймала Динамо. Фанати обох команд влаштували добрячі піро-шоу, особливо виділилися кияни, які через незадовільні результати своєї команди влаштували акцію протесту на початку матчу. Детальніше про все можна дізнатися з добірки новин на нашому сайті.

ЛІГА ЧЕМПІОНІВ. ТУР 6

Шахтар - Аталанта 0:3 (11.12.2019)
Значно більше народу, ніж на попередніх домашніх матчах, зібрала грядка Шахтаря. До активної підтримки окрім ультрас залучилися також звичайні вболівальники. Завдяки кількості, більш якісним був і звук на секторі господарів. Донеччани обійшлися без яскравих перфів, підганяючи команду великими прапорами. На центральній трибуні стадіону Металіст був вивішений банер із закликом звільнити засудженого Віталія Марківа. Українське МВС у Twitter подякувало вболівальникам за їхню чітку позицію. Нажаль, команда не змогла порадувати грою в цей вечір. У помаранчево-чорних гра відверто не йшла, а от у гостей навпаки все було на висоті. В результаті чого, гірники виймали м’яча зі своїх воріт тричі протягом матчу. Шахтар програв, але посів третю сходинку у своїй групі, яка дозволяє навесні зіграти у Лізі Європи.
Фанати Шахтаря


ЛІГА ЄВРОПИ. ТУР 6

Динамо - Лугано 1:1 (12.12.2019)
Повний сектор на звітній грі гнав Динамо до перемоги. Звукова підтримка цього вечора була на висоті, всі розуміли, що в цей вечір потрібна лише перемога, тож градус на трибуні зашкалював. Біло-сині підготували на гру великий банер з написом «Збережіть гідність». Традиційно для домашок було багато розтягів та прапорів. Також, ультрас Динамо підняли текстівку за написом «Ніяких пояснень – тільки результат». Цим гаслом фанати закликали команду не виправдовуватися кожного разу, а демонструвати все грою на полі. Ультрас Динамо набридла квола гра команди та незадовільні результати. Разом з киянами підтримували Динамо і фанати Карпат. Підтримали динамівські ультрас і білоруських братів, намалювавши відповідний банер.

Цього разу команда знову не змогла порадувати фанатів позитивним результатом. В матчі, в якому була потрібна лише перемога, Динамо ледь вирвало нічию, котра залишила біло-синіх за бортом єврокубкової весни. Звісно, такий розвиток подій обурив ультрас, з сектору почали лунати традиційні для таких матчів заряди і одразу після фінального свистка сектор почав розходитись. Не всі гравці наважилися підійти до ультрас. Надто емоційно на дії фанатів реагував Віктор Циганков. Денис Бойко все ж таки поспілкувався з хлопцями, але назвати цю розмову приємною навряд чи можна. Діалог проходив на підвищених тонах, моментами навіть з нецензурною лексикою. Вочевидь, що у фанатів вже остаточно здали нерви. Ультрас довгий час пробачали осічки та поразки команди, але колись терпіння має закінчуватися.
Сектор Динамо


Гент - Олександрія 2:1 (12.12.2019)
Матч у Бельгії не носив жодного турнірного характеру, але це не завадило фанатам Олександрії пробити черговий євровиїзд та не лишити команду без підтримки на чужині. Близько 20 фанатів підбадьорювали Олександрію протягом 90 хвилин. І хоча з групи Олександрія не змогла вийти, і припинила виступи у Лізі Європи, їхні фанати все рівно можуть пишатися командою. Група у олександрійців була не самою легкою, а команда при цьому демонструвала досить пристойний футбол, та, на відміну від інших команд, навіть коли програвала, не падала обличчям в бруд.
Фанати Олександрії


ПРЕМ’ЄР-ЛІГА. ТУР 18

Зоря - Шахтар 1:2 (14.12.2019)
Керівництво Шахтаря продовжує диктувати фанатам свої правила. Донеччанам довелося розташовуватися на іншому секторі, адже вони проти футболу за паспортами. Через цю непросту ситуацію, склад донеччан був не дуже великим. Порядку 30 фанатів були присутніми на матчі у Запоріжжі. Ультрас Шахтаря впевнені, якщо такий пресинг з боку клубу буде продовжуватися і далі, то команду зовсім нікому буде підтримувати. Чергову перемогу в Прем’єр-лізі донеччани святкували піро. Не до радощів стало після матчу. Після завершення гри у донеччан сталися сутички з правоохоронцями. Хлопців почали скручувати просто при виході з сектору. Частину фанатів не випускали за межі стадіону. На підмогу донецьким ультрас прийшли з 20 луганських фанатів. В результаті чого хлопців відпустили, склавши адміністративки і залишивши на пам’ять синці від кийків. Причина таких дій правоохоронців – піротехніка.
Донеччани на виїзді

Ворскла - Карпати 2:1 (15.12.2019)
Півтора десятка місцевих ультрас підтримали Ворсклу в останній домашці року. Полтавська команда нарешті порадувала своїх фанатів змістовним футболом та перемогою. Перемога над найближчим конкурентом дозволила Ворсклі трохи відірватися від останнього місця, але зону вильоту полтавська команда покинути так і не змогла.

19 фанатів Карпат пробив виїзд до Полтави. Також на секторі були присутні декілька дніпрян. На крайньому виїзді року зелено-білі створили новорічну атмосферу, вдягнувши капелюхи Дідів Морозів. Закриття сезону вирішили відзначити за допомогою піро. Але приводу для радощів у львівських фанатів дуже мало. У битві двох аутсайдерів Прем’єр-ліги, сильнішою виявилася полтавська команда. Таким чином, Карпати йдуть на зимову перерву на останній сходинці турнірки.
Фанати Ворскли
Ультрас Карпат

Десна - Динамо 0:1 (15.12.2019)
Шалена атмосфера була на секторі господарів. Градус поєдинку зашкалював не тільки на полі, а й на секторах. Хотілося б, щоб стільки народу збиралося не тільки на матчі з лідерами чемпіонату, а й на поєдинки з іншими суперниками. Добротна шиза з потужним звуком, а на завершення яскраве піро-шоу – саме так виглядав сектор фанатів Десни на звітній грі. Десна не змогла здобути перемогу, але показала гідний футбол. На зимову перерву чернігівська команда йде посідаючи 4-ту сходинку.

Спекотно було на гостьовому секторі у Чернігові. Фанати Динамо на вихід команд викинули з сектору купу піротехніки та іграшкових граблів, мовчали весь перший тайм, а на банерній лінії висів красномовний банер проти Суркісів, яких фанати вважають основними винуватцями останніх невдач команди. Саме так ультрас висловили свій протест проти ситуації в клубі. Ця ситуація склалась не сьогодні і не вчора, а триває вже багато років. Виліт з Ліги Європи з досить простої групи лише переповнив чашу терпіння. При керівництві Суркісів Динамо планомірно опустилося до рівня Яблунця та Лугано. Але справа навіть не в результатах команди, а у відсутності адекватних процесів у клубній структурі.

Другий тайм став абсолютною протилежністю першому. Сектор гостей вибухав потужним звуком та досить непоганою шизою. Піро спалахувало багато разів протягом матчу. Гостьовий сектор був заповнений вщент. Динамо здобуло перемогу, але у другому таймі знатно попсувало нерви своїм ультрас. Після матчу жоден гравець не підійшов до сектору біло-синіх. Така поведінка стало зовсім не зрозумілою для ультрас, тому фанати відправилися почути відповіді на свої питання до клубного автобусу. Весь удар взяв на себе капітан команди Сергій Сидорчук, який вийшов поспілкуватись з фанатами. Як виявилося, футболісти банально злякалися підходити до сектору, очікуючи фізичної розправи. Капітан вчергове вибачився за останні результати, а ультрас відповіли , що розуміють причину усієї ситуації, і винні в ній не лише футболісти.
Фанати Десни
Фанати Динамо




Дніпро-1 - Олександрія 1:2 (15.12.2019)
На мажорній ноті пішли у відпустку футболісти Олександрії, здолавши на виїзді СК Дніпро, при цьому гості за декілька днів до звітного матчу провели складний поєдинок у Лізі Європи. Фанати Олександрії встигли відмітитися в Бельгії, але і в Дніпрі команду без підтримки не лишили. Десь 27 олександрійців змогли насолодитися перемогою своїх улюбленців.
Сектор Олександрії