Огляд трибун за тиждень
24 лютого 2020
Два місяці міжсезоння промайнули майже не помітно, і от, вже на цьому тижні гра мільйонів почала збирати народ на стадіони. Хоча про народ та стадіони, то надто голосно сказано, адже у цьому турі УПЛ була просто катастрофічно мала відвідуваність. Українські команди вперше відчули на собі систему VAR. Динамо грало матч при порожніх трибунах, тож ультрас біло-синіх підтримували команду під парканом у Маріїнському парку. Непогано пошизіли у Львові фанати Карпат. Але в цілому жоден з ультрас колективів на цьому тижні не вразив. Більше подробиць у невеличкому звіті від нашого ультрас-порталу.

ЛІГА ЄВРОПИ. 1/16 ФІНАЛУ

Шахтар - Бенфіка 2:1 (20.02.2020)
Блискавично у всіх сенсах розпочали єврокубкову весну донеччани. Доволі непогану грядку на звітний матч зібрали помаранчево-чорні. Сектор донеччан прикрашала велика низка банерів, серед яких один привертав особливу увагу. Донецькі фанати вивісили банер в підтримку Сергія Русінова, якого ще в серпні 2018 року було затримано бойовиками так званої ЛНР. Активіста засудили до шести років позбавлення волі. Русінову закидають створення проукраїнської терористичної групи. В списках на обмін ім’я Сергія жодного разу не з’являлося, проте ультрас багатьох команд активно підтримують хлопця у соцмережах та намагаються привернути увагу суспільства відповідними банерами.
Фанати Шахтаря


ПРЕМ’ЄР-ЛІГА. ТУР 19

Маріуполь - Зоря 1:2 (22.02.2020)
36 луганських фанатів підтримали Зорю у першому матчі 2020 року. Ультрас перед матчем влаштували невеличку ходу містом. Окрім позитивного настрою на гру, у гостей була велика банерна лінія. Ультрас Зорі також вивісили банер на підтримку Сергія Русінова. Звукова підтримка була досить потужною протягом усього матчу, особливо гості раділи другому голу, завдяки якому команда таки вирвала перемогу. Варто зазначити, що поєдинок між командами першої шістки абсолютно не викликав ажіотажу на трибунах. Домашня арена азовців назбирала трохи менше тисячі. Можливо така низька відвідуваність зумовлена мінливими погодними умовами, а може народ ще не прийшов до тями після тривалого міжсезоння.
Ультрас Зорі

Динамо - Ворскла 2:1 (22.02.2020)
Матч у столиці відбувався без глядачів. Формально, відвідати цей поєдинок в останню мить дозволили лише діти - учні загальноосвітніх шкіл міста та діти-вихованці футбольних шкіл міста у належному супроводі. На жаль, клоуни з УАФ замість того щоб підвищувати відвідуваність на стадіонах, знову закривають їх через надумані та недоведені факти, цього разу через нібито расизм. Не зважаючи на ці фактори, київська команда не лишилася без активної підтримки ультрас. Біло-сині спостерігали за грою під парканом стадіону. І хоча народу було не так вже і багато, все ж ультрас Динамо іноді було непогано чутно. Динамо було важко без підтримки дванадцятого гравця, втім команда витягнула гру на жилах та здобула перемогу на останніх хвилинах матчу. Ультрас відсвяткували цю подію з піро.
Фанати Динамо

Карпати - Дніпро-1 1:1 (23.02.2020)
Доволі добротний склад зібрався задля підтримки Карпат в першому офіційному матчі року. Леви забезпечили команді потужну підтримку під гуркіт барабану, яку розбавили різноманіттям розтягів та прапорів. Так, можливо домашні трибуни львівських ультрас не збирають такої кількості, як раніше, але віра в команду попри будь-що, не може не тішити. Зараз у Карпат непрості часи, команда стала «народною», гра наче гойдалки, а результат у турнірці взагалі не радує. Цього разу львівські фанати змогли зарядити команду лише на нічию та хочеться сподіватися, що кращі часи ще попереду.
Сектор Карпат

Олександрія - Колос 1:2 (23.02.2020)
З поразки весняну частину сезону розпочала Олександрія. Перший млинець за традицією не вдався. Не можна сказати, що команда грала абияк, тим паче було за що боротися. У разі перемоги, господарі впритул наблизилися б до Зорі, яка посідає третю сходинку, але не судилося. Бойовий настрій команді створював сектор ультрас, який майже ні на хвилину не замовкав, мотивуючи команду на переможні дії. Близько 45 олександрійців гнали своїх улюбленців вперед, але цього виявилося замало для взяття трьох залікових пунктів…
Фанати Олександрії

Шахтар - Десна 1:0 (23.02.2020)
Набагато менше народу ніж на матчі у Лізі Європи, прийшли підтримати донеччан. Здається, матчі УПЛ не спроможні викликати таку цікавість, як єврокубки. А між тим, між собою зустрічалися команди першої четвірки, та й Десну не можна назвати слабким суперником. Порядку трьох десятків носів на гру проти сіверян назбирала домашня грядка помаранчево-чорних. Не зважаючи на невелику кількість, донеччани не пасли задніх та активно гнали команду до перемоги. Шахтар не розчарував своїх ультрас, подарувавши другу на цьому тижні перемогу, хоча далася вона гірникам не дуже легко.

27 сіверян пробили виїзд до Харкова. Градус матчу так зашкалював так, що переважна кількість сектору провела левову частку матчу на голому торсі. Порадувати перемогою своїх фанатів Десні не вдалося, хоча передумови для цього у гостей були. Не дивлячись на поразку, ультрас з Чернігова можуть пишатися своєю командою, адже вона дала гідний бій гірникам та показала добротну гру.
Ультрас Шахтаря
Сіверяни на виїзді